BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ενημερωτική ημερίδα από το ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας για τις ευεργετικές ιδιότητες λογοθεραπείας και εργοθεραπείας

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για τις ευεργετικές ιδιότητες της λογοθεραπείας και εργοθεραπείας για όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις, διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Βέροιας. Το ΚΕΜΑΕΔ, παραμένοντας πιστό στην αποστολή του για ενημέρωση, διοργάνωσε την επιστημονική αυτή ημερίδα την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, στον ισόγειο χώρο του Κέντρου.

Στον χαιρετισμό της, η εθελόντρια διευθύντρια και πρόεδρος του ΚΕΜΑΕΔ, Μελίνα Δαμιανίδου, τόνισε την ανάγκη οι νέες μητέρες και οι φροντιστές να αποκτήσουν νέες γνώσεις, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για τη ζωή, είτε πρόκειται για τον προφορικό και γραπτό λόγο, είτε για την κοινωνικοποίηση.

Η ημερίδα συντονίστηκε από τον ιατρό νευρολόγο και επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου, Γεώργιο Τσαλέρα.

Οι ειδικές θεραπείες, όπως λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, έχουν καθιερωθεί ως απαραίτητες στη διαχείριση παθολογικών καταστάσεων σε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα. Τα κέντρα ειδικών θεραπειών που λειτουργούν στην πόλη μας είναι απλά μία νέα μόδα ή αδήριτη ανάγκη της σύγχρονης κοινωνίας; Ποιες ηλικίες και ποιες παθήσεις αφορούν; Τι προσδοκούμε από αυτές; Συνδέονται αποκλειστικά με την αναπηρία; Σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και σε πολλά άλλα, απάντησαν τέσσερις εξέχοντες επιστήμονες.

Η λογοθεραπεύτρια Παναγιώτα Χατζόγλου αναφέρθηκε στον τομέα της λογοθεραπείας, επισημαίνοντας ότι δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρίες. Εξήγησε τους τομείς με τους οποίους ασχολείται η λογοθεραπεία, όπως η άρθρωση, η σίτιση, η φωνή, ο τραυλισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες και η καθυστέρηση ομιλίας, και τόνισε ότι αφορά ένα ηλικιακό φάσμα από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους. “Στόχος της λογοθεραπείας είναι η ανάπτυξη τόσο του γλωσσικού όσο και του γνωστικού επιπέδου, ώστε κάθε άτομο να κατακτήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις δεξιότητες επικοινωνίας και ομιλίας, και να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία,” υπογράμμισε.

Η λογοθεραπεύτρια Ιωάννα Παπαβασιλείου παρείχε γλωσσικές συμβουλές προς τους γονείς και ανέλυσε πότε είναι αναγκαία η λογοθεραπευτική αξιολόγηση και παρέμβαση.

Ο Κώστας Γεωργίου, Επίκουρος Καθηγητής Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο πώς η εργοθεραπεία μπορεί να ενσωματωθεί όχι μόνο στον θεραπευτικό κύκλο, αλλά και σε ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Τόνισε τη σημασία της εργοθεραπείας στην καθημερινότητα, όχι μόνο για άτομα με αναπηρίες, αλλά και ως εργαλείο κοινωνικής προόδου μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Η εργοθεραπεύτρια Μαρία Μελίτου ανέλυσε τις θεμελιώδεις πτυχές της παιδιατρικής εργοθεραπείας, εξηγώντας τη διαδικασία αξιολόγησης των παιδιών και πώς η εργοθεραπεία μπορεί να ωφελήσει παιδιά με και χωρίς αναπηρίες.

Στο τέλος της ημερίδας, οι επιστήμονες απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69