Ξεκίνησε η ελαιοκομική περίοδος στο ελαιοτριβείο Νταμπώσης στην Κουλούρα
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Η ελαιοκομική περίοδος βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, σηματοδοτώντας μια εποχή ιδιαίτερης σημασίας για τις αγροτικές κοινότητες της Ελλάδας. Με τον ερχομό του φθινοπώρου, οι παραγωγοί ξεκινούν τη συγκομιδή της ελιάς, μια διαδικασία που συνδυάζει κόπο, παράδοση και συνεργασία.
Η ελαιοσυγκομιδή αποτελεί μια απαιτητική αλλά και βαθιά συμβολική δραστηριότητα, που ενώνει γενιές ανθρώπων με κοινό στόχο την παραγωγή ενός προϊόντος που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ποιότητά του. Οι παραγωγοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του καρπού, επιλέγοντας συχνά παραδοσιακές μεθόδους συλλογής, ώστε να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Η φετινή χρονιά αναμένεται ποιοτική και αποδοτική, με ευνοϊκές συνθήκες για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής αξίας.
Στην Κουλούρα Ημαθίας, το ελαιοτριβείο του Νταμπώση Ιωάννη λειτουργεί κανονικά και υποδέχεται καθημερινά τους παραγωγούς για την επεξεργασία των ελιών τους. Διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και τηρώντας υψηλά πρότυπα ποιότητας και υγιεινής, το ελαιοτριβείο συνδυάζει παράδοση και καινοτομία για την παραγωγή εξαιρετικού ελαιολάδου.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο ελαιοτριβείο για πληροφορίες και προγραμματισμό παραλαβής καρπού.
Στόχος της επιχείρησης παραμένει η διάθεση ποιοτικού και οικονομικού ελαιολάδου στην Βέροια και στις γύρω περιοχές — Πιερία, Πέλλα και Κοζάνη — με σεβασμό στον παραγωγό και το προϊόν.

Νταμπώσης Ιωάννης
Κουλούρα Ημαθίας
Τηλ.: 23310 97648
Κιν.: 697 269 1743
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Ελαιοτριβείο Νταμπώσης
Website: http://www.stalida.gr/














