tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Ιστορία των Σκιών» του Βεροιώτη Θωμά Καλοκύρη (φωτογραφίες)

Το μυθιστόρημα του με τίτλο «Η Ιστορία των Σκιών» παρουσίασε ο Βεροιώτης Θωμάς Καλοκύρης το απόγευμα της Τετάρτης στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο και οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Για το βιβλίο του μίλησε ο συγγραφέας ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι πριν επτά χρόνια στον ίδιο χώρο παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο «Ονείρων Άθυρμα», μία συλλογή διηγημάτων και ποιημάτων.

Ο συγγραφέας που ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου αναφέρθηκε στον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτη Καραβασίλη, ο οποίος όταν είχε μάθει για το βιβλίο προθυμοποιήθηκε να το παρουσιάσει στην πόλη μας, όμως δεν πρόλαβε… Σήμερα ήταν σαν να ήταν μαζί μας και του αφιέρωσαν οι παρευρισκόμενοι ένα θερμό χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση η παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου ήταν εμφανής. Παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και μέλη του συλλόγου. Ο φίλος και συνάδελφος του συγγραφέα, Ντίνος Βλαχόπουλος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Θωμάς Καλοκύρης είπε λίγα για τον εαυτό του και πως τον κέρδισε η συγγραφή. Όπως είπε διάβαζε πολύ κι έγραφε από μικρός ημερολόγια, ποιήματα κτλ για απόλαυση, έως ότου έπειτα από χρόνια να αποφασίσει να εκθέσει τον εαυτό του και από αναγνώστης να γίνει συγγραφέας.

Η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου «Η Ιστορία των Σκιών» κράτησε χρόνια. Έκανε μία φιλόδοξη προσπάθεια, εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής κάνοντας το πρώτο βήμα γράφοντας κάτι μεγαλύτερο, ένα μυθιστόρημα.

Όσον αφορά το βιβλίο αποκάλυψε κάποια στοιχεία. Εκτυλίσσεται σε τρεις χρόνους, τρεις διαπλεκόμενες ιστορίες που συνδέονται νοηματικά έως ότου να φτάσει η ώρα της κάθαρσης στο τέλος. Η Βέροι διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στο βιβλίο. Είναι ένα κλειδί αυτός ο τόπος για την πλοκή.

Είναι ένα βιβλίο για τα βιβλία. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στον κατάλογο απαγορευμένων βιβλίων που είναι ιστορικό γεγονός.

Συνέχισε με τους ήρωες του βιβλίου, οι οποίοι έχουν πολλά πρόσωπα όμως έναν κοινό σκοπό, την προστασία της Γνώσης από τη λήθη.

Έγινε αναφορά στους βασικούς ήρωες του βιβλίου παρουσιάζοντας στον προβολέα φράσεις / σκηνές της πλοκής. Ο πρωταγωνιστής είναι ο Αχιλλέας που αναλαμβάνει να γράψει μια θεωρία συνωμοσίας. Γράφει μία ιστορία για την Ιστορία των Σκιών και βυθίζεται στην δίνη της ιστορίας. Ο Αλέξης είναι φίλος του Αχιλλέα και τον βοηθάει να του δείξει τον δρόμο προς την αλήθεια. Η Αφροδίτη είναι η σύντροφος του Αχιλλέα. Αυτά είναι τα πρόσωπα του παρόντος.

Ο Μάριος είναι φιλόσοφος που έζησε στον Μεσαίωνα και ο οποίος αναλαμβάνει να σώσει τα βιβλία από την καταστροφή. Ο Πιερ είναι ιππότης και φίλος του Μάριου. Η γενναία Έμιλι παίζει ρόλο κλειδί στην ιστορία. Αυτοί είναι οι ήρωες του Μεσαίωνα.

Ο Οδυσσέας είναι ο καθηγητής του Αχιλλέα που του αναθέτει να γράψει την θεωρία συνωμοσίας. Ο Ηλίας είναι συμμαθητής του Οδυσσέα, που συνοδεύεται από κάτι που δεν το ξέχασε. Η Ερατώ η μυστηριώδης ποιήτρια.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Τον λόγο πήραν όσοι διάβασαν το βιβλίο κι αναφέρθηκαν στα σημεία που τους έκαναν εντύπωση.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην «Τέχνη της Ανάγνωσης» και το «Ταξίδι της Συγγραφής» και τι σημαίνουν αυτά για τον ίδιο.

Η παρουσίαση έκλεισε με μια έκπληξη. Ο συγγραφέας προκάλεσε το κοινό να δημιουργήσει μια ιστορία, δίνοντας ένα μικρό δείγμα.

Τέλος, ο συγγραφέας αποκάλυψε ότι συνεχίζει τη συγγραφή κι ότι θα υπάρχει δεύτερο βιβλίο με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Αχιλλέα.

Αναμένουμε…

Η Ιστορία των Σκιών

«Πρόκειται για την καλύτερα οργανωμένη προσπάθεια συγκέντρωσης απόλυτης εξουσίας και καθυπόταξης κάθε αντίστασης. Χωρίς γνώση δεν υπάρχει αμφιβολία, χωρίς αμφιβολία δεν υπάρχει σκέψη, χωρίς σκέψη δεν υπάρχει έμπνευση, χωρίς έμπνευση δεν υπάρχει ελευθερία, χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει αντίδραση».

Θεσσαλονίκη, 2015. Πώς κατασκευάζεται μια θεωρία συνωμοσίας; Ο Αχιλλέας αποδέχεται την πρόκληση του καθηγητή του. Το ταξίδι ξεκινά και το τέλος του είναι απρόβλεπτο. Η ιστορία γίνεται εμμονή, η φαντασία πραγματικότητα. Η αλήθεια παραμονεύει πίσω από ένα ειδεχθές έγκλημα.

Ευρώπη, 1558. Ο Κώδικας των Απαγορευμένων Βιβλίων είναι γεγονός. Σε ποιους εναπόκειται να προστατεύσουν την Απαγορευμένη Γνώση; Οι σκιές έρχονται στο φως στους δρόμους των Παρισίων, στο πριγκιπάτο της Σαβοΐας, στην Τορώνη, στη Ρώμη καθώς και στα θεμέλια του νεόκτιστου Πύργου των Λεόντων στη Θεσσαλονίκη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Βέροια, 1970. Ποια στοιχεία οδηγούν στους απογόνους των Προστατών της Γνώσης; Πώς συνδέεται η δολοφονία μιας έφηβης ποιήτριας με το σκοτεινό παρελθόν του καθηγητή;

Το παρελθόν, απώτερο και κοντινό, εξελίσσεται παράλληλα με το παρόν του Αχιλλέα που αναζητά να βρει τη λύτρωση (εάν αυτή ταυτίζεται με την αλήθεια) μέσα από τις σκιές της ιστορίας του.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69