tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως ο πονοκέφαλος, η ζάλη, οι εμβοές και η χρόνια αυχεναλγία πραγματοποιήθηκε στην Βέροια

Ημερίδα για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως ο πονοκέφαλος, η ζάλη, οι εμβοές και η χρόνια αυχεναλγία πραγματοποίησε την Κυριακή, στο Επιμελητήριο Βέροιας, το Περιφερειακό Τμήμα Ημαθίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας.

Η ημερίδα, που ήταν ανοιχτή προς τους πολίτες με σκοπό την ενημέρωσή τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση παθήσεων, όπως είναι ο πονοκέφαλος, η ζάλη, οι εμβοές και η χρόνια αυχεναλγία, έγινε μέσω μιας διεπιστημονικής θεραπευτικής προσέγγισης, από αξιόλογους επιστήμονες.

Ο φυσικοθεραπευτής - πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ημαθίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών χαιρέτησε την εκδήλωση και στη συνέχεια συντόνισε τις ομιλίες. «Μετά από πολύ καιρό λόγο της πανδημίας αποφασίσαμε την σημερινή ημερίδα. Πληροφορίες για την φυσικοθεραπεία και την ιατρική υπάρχουν παντού, αλλά αυτό το μέσο προβολής είναι το πιο έγκυρο, γιατί όλοι οι καταξιωμένοι συνάδελφοι θα εξηγήσουν και θα επεξηγήσουν καλύτερα από οποιονδήποτε και επώνυμα».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο ιατρός χειρουργός - πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Πρόδρομος Ισαακίδης. «Είναι μια πάρα πολύ ωραία πρωτοβουλία του συλλόγου των φυσικοθεραπευτών. Είναι μια ημερίδα αφιερωμένη στο κοινό, με θέμα το οποίο είναι πολύ συχνό και το έχουμε όλοι στο σπίτι μας, όπως η ζάλη, ο ίλιγγος, η αυχεναλγία. Είναι ένα καίριο θέμα , όπου δύο μέλη του συλλόγου μας, ένας ΩΡΛ κι ένας νευρολόγος θα μιλήσουν για τα ζητήματα αυτά. Είναι μια εκδήλωση που έχει θέση στην κοινωνία της Βέροιας».

Στην ημερίδα μίλησαν καταρτισμένοι επιστήμονες, οι οποίοι μετά το πέρας της παρουσίασης συνομίλησαν με το κοινό κι έλυσαν απορίες.

Ο ιατρός ΩΡΛ Αντώνης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις παθήσεις του λαβυρίνθου που εκδηλώνονται με τα συμπτώματα ζάλης και ιλίγγου. Η ομιλία του είχε κάποια εισαγωγικά στοιχεία για το κοινό, ώστε να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την παθολογία και να μπορέσει να λύσει κάποιες απλές απορίες που μπορεί να έχει για αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο ιατρός νευρολόγος Γιώργος Τσαλέρας, οποίος αναφέρθηκε στα είδη κεφαλαλγίας και στην θεραπευτική τους προσέγγιση. Εστίασε στις πρωτοθείς κεφαλαλγίες, δηλαδή στην ημικρανία, στην κεφαλαλγία τύπου τάσεως και στην αρθριστική κεφαλαλγία, που είναι και οι πιο συχνές και ταλαιπωρούν τον κόσμο. Επίσης αναφέρθηκε στην συχνότητα, στον επιπολλασμό και στην κλινική συμπτωματολογία της κάθε μίας. Επιπλέον αναφέρθηκε στις διαφορές τους και στις θεραπείες των οξέων κρίσεων αλλά και των χρόνιων μορφών τους. Τόνισε ότι πέρα από τις φαρμακευτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι και οι μη φαρμακευτικές, μία εκ των οποίων είναι οι φυσικοθεραπευτικές τεχνικές.

Ο φυσικοθεραπευτής, με εξειδίκευση στις παθήσεις κροταφογναθικής άρθρωσης και στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων στοματοπροσωπικού πόνου, Ευάγγελος Αλμπανίδης, είπε «είναι μεγάλη ευκαιρία αυτή η ημερίδα ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για το πώς οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν σε συμπτώματα κεφαλαλγίας, εμβοών, σε συμπτώματα στην γνάθο ή συμπτώματα ζάλης. Είμαι μια μοναδική ευκαιρία που γίνεται σε συνεργασία με εξειδικευμένους ιατρούς, ωρλ  και νευρολόγο,  και ο κόσμος θα αποκομίσει μεγάλο όφελος κατανοώντας περισσότερο και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πολύ συνηθισμένες παθήσεις»

Ο φυσικοθεραπευτής – διδάσκον στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Δημήτρης Λύτρας αναφέρθηκε στην θεραπευτική άσκηση στην χρόνια αυχεναλγία και στον ρόλο της σωστής στάσης που πρέπει να έχουμε για να αποφύγουμε τον πόνο.

Κλείνοντας, ο φυσικοθεραπευτής – οργανωτικός γραμματέας του κεντρικού ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γιώργος Μπόσινας είπε «η σημερινή ημερίδα έγινε με πρωτοβουλία του τοπικού περιφερειακού τμήματος Ημαθίας, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου, με σκοπό την ανάδειξη και την ενημέρωση των πολιτών για γενικότερα προβλήματα υγείας που συναντώνται στην καθημερινότητα, αλλά και η ανάδειξη κάτι πιο σημαντικού ότι η καλύτερη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι η διεπιστημονική προσέγγιση, δηλαδή η συνεργασία πολλών ειδικοτήτων και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού, ότι υπάρχουν δηλαδή πολύ καλοί επιστήμονες στην πόλη μας και δεν χρειάζεται να ψάχνουν σε άλλες πόλεις. Η προσπάθεια αυτή ευελπιστούμε να συνεχιστεί και να ενημερώνουμε το κοινό για τα προβλήματά τους και φυσικά να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις».

Την ημερίδα παρακολούθησαν φυσικοθεραπευτές, νευρολόγος, ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς επίσης και απλοί πολίτες. Το παρόν έδωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης, που στην έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69