Ελαιοτριβείο Νταμπώσης: Ξεκινά σύντομα η ελαιοκομική περίοδος
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη

Η ελαιοκομική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, σηματοδοτώντας μια εποχή ιδιαίτερης σημασίας για τις αγροτικές κοινότητες της Ελλάδας. Με τον ερχομό του φθινοπώρου, οι παραγωγοί ετοιμάζονται για τη συγκομιδή της ελιάς, μια διαδικασία που συνδυάζει κόπο, παράδοση και συνεργασία.
Η ελαιοσυγκομιδή αποτελεί μια απαιτητική αλλά και συμβολική δραστηριότητα, που φέρνει κοντά γενιές ανθρώπων με κοινό στόχο την παραγωγή ενός προϊόντος που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ποιότητά του. Οι παραγωγοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του καρπού, επιλέγοντας συχνά παραδοσιακές μεθόδους συλλογής, ώστε να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Η περίοδος αυτή έχει και μεγάλη οικονομική σημασία, καθώς το ελληνικό ελαιόλαδο αποτελεί βασικό εξαγωγικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία. Οι φετινές συνθήκες θεωρούνται ευνοϊκές, και οι παραγωγοί προσδοκούν μια ποιοτική και αποδοτική χρονιά.
Στην Κουλούρα Ημαθίας, το ελαιοτριβείο του Νταμπώση Ιωάννη είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη νέα περίοδο, διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για την παραγωγή και τον έλεγχο ποιότητας του λαδιού. Με γνώμονα την παράδοση και τη σύγχρονη τεχνολογία, στόχος της επιχείρησης είναι η διάθεση ενός ποιοτικού και οικονομικού ελαιολάδου στην πόλη της Βέροιας και στις γύρω περιοχές (Πιερία, Πέλλα, Κοζάνη).
Νταμπώσης Ιωάννης
Κουλούρα Ημαθίας
Τηλ.: 23310 97648
Κιν.: 697 269 1743
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Ελαιοτριβείο Νταμπώσης
Website: http://www.stalida.gr/