BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Τραυματισμοί στο γυμναστήριο και πως θα τους αντιμετωπίσετε

Οι τραυματισμοί στο γυμναστήριο είναι συχνό φαινόμενο που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των αθλούμενων και μπορεί να συμβούν ξαφνικά κατά την διάρκεια μιας έντονης προπόνησης ή αθροιστικά σε βάθος χρόνου. Οι παράγοντες που συμβάλουν στο να προκληθεί ένας τραυματισμός μπορεί να είναι το επίπεδο φυσικής κατάστασής σας, το αν είστε αρχάριος ή όχι, η τεχνική με την οποία εκτελείτε τις ασκήσεις, η ταχύτητα, η ανατομία του σώματός σας, αλλά και μια συνάρτηση όλων αυτών. Αν θέλετε να γνωρίζετε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε άμεσα πιθανά ατυχήματα κατά την διάρκεια της άθλησής σας, βρείτε παρακάτω τους συχνότερους τραυματισμούς στο γυμναστήριο, αλλά και πολύτιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

Πιάσιμο στον αυχένα

Ένας από τους πιο κοινούς τραυματισμούς που μπορεί να κληθείτε να αντιμετωπίσετε είναι το πιάσιμο στον αυχένα. Συνήθως οφείλεται σε κακή τεχνική κατά την διάρκεια ασκήσεων όπως τα ροκανίσματα κοιλιακών. Οι πολλές, απότομες επαναλήψεις δημιουργούν επιβάρυνση στον αυχένα, κυρίως στους αρχάριους αθλούμενους, των οποίων οι κοιλιακοί μύες δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα γυμνασμένοι. Προκειμένου να ανακουφιστείτε από τον πόνο στον αυχένα μπορείτε να κάνετε επάλειψη με μια θερμαντική αλοιφή, να τοποθετήσετε στο σημείο που πονάτε μια θερμοφόρα ή σε περιπτώσεις που υπάρχει οξύς πόνος να πάρετε αναλγητικά χάπια, πάντα με την συγκατάθεση του γιατρού σας. Δώστε προσοχή στην ποσότητα της θερμαντικής κρέμας, καθώς το τελευταίο που θέλετε είναι να πρέπει να αναζητήσετε λύσεις για την επούλωση εγκαυμάτων.

 Τράβηγμα στους προσαγωγούς

Η καθημερινότητα και η πολύωρη ακινησία κάνει τους εσωτερικούς μύες του μηρού αδύναμους, αφού δεν ενεργοποιούνται. Η άθληση λοιπόν στο γυμναστήριο απαιτεί προσοχή αλλά και καλή προθέρμανση, καθώς η απότομη ενεργοποίηση μπορεί να προκαλέσει επώδυνες θλάσεις. Σε περίπτωση τραβήγματος εφαρμόστε αμέσως πάγο πάνω στο σημείο που σας πονά, προσπαθήστε να τηρήσετε την ακινησία του σημείου και επισκεφτείτε τον γιατρό σας ώστε να λάβετε την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Ο ιατρός σας είναι πολύ πιθανό να σας προτείνει ένα πρόγραμμα φυσικοθεραπείας προκειμένου να επανέλθετε πλήρως στην καθημερινότητά σας.

Πόνος στην πλάτη

Ο πόνος στην πλάτη αποτελεί μια από τις συχνότερες μορφές τραυματισμού που όλοι έχουμε βιώσει ανεξαρτήτως της άθλησης στο γυμναστήριο. Η κακή στάση σώματος και η καθιστική ζωή συμβάλλουν σε αυτό, ωστόσο οι ενοχλήσεις μπορούν να γίνουν εντονότερες κατά την εκτέλεση ορισμένων ασκήσεων στο γυμναστήριο, όπως οι κοιλιακοί. Σε περίπτωση που νιώσετε πόσο στην πλάτη φροντίστε να επαλείψετε το σημείο με μια θερμαντική ή μυοχαλαρωτική κρέμα, ενώ αν οι ενοχλήσεις επιμένουν μπορείτε να τοποθετήσετε στο σημείο ένα έμπλαστρο.

Από μιρκοατυχήματα όπως γδαρσίματα και μελανιές, μέχρι σοβαρά ατυχήματα που απαιτούν άμεση ιατρική περίθαλψη, η άθληση στο γυμναστήριο κρύβει κινδύνους και θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Η συμβουλή μας είναι να έχετε πάντα ένα μικρό φαρμακείο μαζί σας, στο οποίο θα συμπεριλάβετε βάμμα ιωδίου, βαμβάκι, hansalplast, αυτοκόλλητα επιθέματα μεγάλα, αιμοστατικό σπρέι, αλλά και αυτοκόλλητα ράμματα, ιδανικά ως πρώτες βοήθειες αλλά και για την περιποίηση μετά την αφαίρεση ραμμάτων.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69