BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Νάουσα: Τι λένε οι οινολόγοι για την βύθιση φιαλών ξινόμαυρου στο νερό - Στον "αέρα" πλατφόρμα συνεργατικότητας(φωτογραφίες, βίντεο)

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Europe Cult-Create, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Νάουσας, το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε βύθιση φιαλών ξινόμαυρου κρασιού στον ποταμό Αράπιτσα.

Μετά την δράση αυτή, που ως στόχο έχει την προβολή της Νάουσας ως πόλης του Οίνου και της Γευσιγνωσίας, ακολούθησε γεύμα με τοπικά προϊόντα και συνοδεία ξινόμαυρου, στην αυλή του ξενοδοχείου «Παλαιά Πόλη». Πριν το γεύμα, οι οινολόγοι Γιώργος Διαμαντάκος, Κωνσταντίνος Αργυράκης και Χριστόφορος Γεωργιάδης αναφέρθηκαν στο εγχείρημα της παλαίωσης κρασιού μέσα στο νερό. Επίσης, χαιρέτισαν ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, η αντιδήμαρχος Δώρα Μπαλτατζίδου και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Οινοπαραγωγών Νάουσας Στέλιος Μπουτάρης.

Η Αντιδήμαρχος Δώρα Μπαλτατζίδου, αρμόδια σε θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού, Εξωστρέφειας και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, η οποία είπε ότι η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο το άνοιγμα διαύλου επικοινωνίας. «Σήμερα είναι η αρχή του αύριο», είπε, ενώ προσκάλεσε τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στο Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας που διοργανώνεται από 24/9 έως 3/10/2021.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο οποίος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του κρασιού της Νάουσας, με την παράδοσή του που χάνεται στο βάθος των χρόνων και την συμβολή του στην τοπική οικονομία, την ιστορία, την κουλτούρα κ.α. «22 οινοπαραγωγοί ενωμένοι, μονιασμένοι, στράφηκαν στις διεθνείς αγορές σε 45 χώρες. Το μέλλον είναι εδώ. Η Νάουσα είναι η π όλη του Οίνου. Χθες, σήμερα, αύριο», συμπλήρωσε.

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Οινοπαραγωγών Νάουσας Στέλιος Μπουτάρης, ο οποίος εξήρε το συλλογικό έργο του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να χτιστεί μία μάρκα, για είναι αναγνωρίσιμο το προϊόν (κρασί) της Νάουσας. «Πρωτεύον είναι η περιοχή κι όχι ο παραγωγός», είπε.

Συνέχισαν οι οινολόγοι:

Γιώργος Διαμαντάκος, ο οποίος είπε ότι «έχουμε υψηλές δυνατότητες για το μέλλον. Με την βύθιση των φιαλών στην Αράπιτσα θα προσομοιάσουμε τις συνθήκες κελαριού με αυτά του ποταμού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως την πίεση, το οξυγόνο, την θερμοκρασία, τον φελλό, το φυσικό περιβάλλον, ώστε να αναδειχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ξινόμαυρου».

Κωνσταντίνος Αργυράκης, ο οποίος μετέφερε πως ένιωσε με την δράση – πείραμα. «Δημιουργούμε κάτι καινούργιο, μια νέα παράδοση», είπε.

Χριστόφορος Γεωργιάδης (πρόεδρος της Γαστρονομικής Κοινότητας Νάουσας), ο οποίος  μίλησε για τους όρους «παλαίωση» και «πειραματισμός».

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Γεωπληροφορικός Θέμης Ρουστάνης, ο οποίος παρουσίασε την πλατφόρμα συνεργατικότητας και δικτύωσης LostNet Hub. Ένα διαδικτυακό εργαλείο για όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, ώστε να αναδείξουν τα προϊόντα τους, αλλά και για τους επισκέπτες, ώστε να γνωρίσουν την περιοχή που θέλουν να περιηγηθούν.

Δείτε στο βίντεο όλες τις ομιλίες:

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69