tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τρισδιάστατη μολυβοθήκη με το έμβλημα της πόλης παρουσιάστηκε από μαθητές του 5ου Δημοτικού Βέροιας

Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε οι μαθητές της Στ' τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, Αργύρης Ντόντας και Βασίλης Κυριακόπουλος –τώρα μαθητές γυμνασίου, συνεργάστηκαν και σχεδίασαν σε 3 διαστάσεις  μία μολυβοθήκη με το έμβλημα της Πόλης της Βέροιας.

Το απόγευμα της Τετάρτης στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας παρουσιάστηκε η τρισδιάστατη μολυβοθήκη από τους μαθητές και τον καθηγητή Πληροφορικής Γιώργο Γούτα.

Οι μαθητές Αργύρης Ντόντας και Βασίλης Κυριακόπουλος αναφέρθηκαν στον σκοπό της εργασίας τους και στα συναισθήματα που τους γεννήθηκαν σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας κάτι από το μηδέν.

Η μολυβοθήκη έχει πρακτική σημασία και αναδεικνύεται και το σύμβολο της πόλης μας, της Βέροιας.

Το έμβλημα της πόλης της  Βέροιας αποτελείται από δύο όψεις νομισμάτων. Στη μία υπάρχει η χρυσή λάρνακα και στην άλλη ο Φίλιππος Β΄, πατέρας του Μέγα Αλεξάνδρου.

Ο Ήλιος της Βεργίνας που βρίσκεται πάνω στην χρυσή λάρνακα (αλλιώς Άστρο της Βεργίνας) είναι ένα αρχαίο ελληνικό σύμβολο που απεικονίζεται σε διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα. Έγινε  γνωστό λόγω της απεικόνισης του στην χρυσή λάρνακα που βρέθηκε το 1977 σε Βασιλικό τάφο ο οποίος αποδίδεται στην Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο ήλιος αυτός χρησιμοποιείται στην Ελλάδα ως σύμβολο της Μακεδονίας.

Η μολυβοθήκη  με το έμβλημα της Βέροιας, αποτελείτε συνολικά από 4 τμήματα:

  1. Το «γεμάτο» κουτί (εξωτερικό)
  2. Το κενό κουτί (εσωτερικό)
  3. Το έμβλημα της Βέροιας, στην μπροστά όψη της μολυβοθήκης
  4. Την ονομασία του σχολείου, στην πίσω όψη της μολυβοθήκης

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D Printing), είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού.

Πολλοί θεωρούν, ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση θα αποτελέσει μία «νέα βιομηχανική επανάσταση» και θα φέρει αποκέντρωση των παραγωγικών διαδικασιών.

Την τρισδιάστατη μολυβοθήκη την παρουσίασαν στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στην Θεσσαλονίκη.

Τους μαθητές συνεχάρησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, οι τοπικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος Γιώργος Τσιλογιάννης, τονίζοντας ότι αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της πόλης μας, τιμώντας το σχολείο και την πόλη. Η δράση θα αποτελέσει κίνητρο να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους δίνοντάς τους μία νέα επιλογή επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Έπειτα απονεμήθηκε αναμνηστική μνεία στους δύο μαθητές κι όλοι μαζί πόζαραν στον φωτογραφικό φακό.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69