BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Το Μουσικό Σχολείο στα Τρίκαλα Θεσσαλίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Τρίκαλα, τη γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, Βασίλη Τσιτσάνη, πραγματοποίησαν οι μαθητές της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σε συνεργασία με τη ραδιοφωνική ομάδα του 1ου γυμνασίου Βέροιας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 με αφορμή το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και τον διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Καν΄το ν΄ ακουστεί 2018» με θέμα: “Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά”.

Η επίσκεψη για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας έγινε στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος και πιο συγκεκριμένα των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Μουσικής ενώ για το 1ο γυμνάσιο Βέροιας στο πλαίσιο Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Οι μαθητές των δύο σχολείων με την καθοδήγηση της φιλολόγου, Σκουμποπούλου Χαράς, του καθηγητή κιθάρας, Βαλαβάνη Βασίλη από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας αλλά και του καθηγητή τεχνολογίας του 1ου γυμνασίου Βέροιας, Κεβρεκίδη Γιάννη, εργάστηκαν υλοποιώντας ένα εκπαιδευτικό σενάριο με θέμα τη γνωριμία αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ένας από τους στόχους του οποίου ήταν η κοινή συμμετοχή τους στις δράσεις του 5ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου αλλά και η αξιοποίηση του μαθητικού ραδιοφώνου ως εκπαιδευτικού εργαλείου. Οι καθηγητές που υλοποίησαν το εκπαιδευτικό σενάριο προχώρησαν στη συνέχεια στην διοργάνωση της εκδρομής και συνόδευσαν τους μαθητές των δύο σχολείων μαζί με τον καθηγητή φυσικής αγωγής του 1ου γυμνασίου, Μητρούλα Λεωνίδα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε αρχικά συμμετοχή των μαθητών στις πρωινές δράσεις του Φεστιβάλ στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων - το οποίο σήκωνε το βάρος της διοργάνωσής του – όπου φιλοξενήθηκαν περίπου εννιακόσιοι μαθητές από σαράντα πέντε σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Τσιτσάνη, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά μουσείο. Στο Μουσείο Τσιτσάνη - το οποίο φιλοξενούσε δράσεις του Φεστιβάλ - οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ιστορικό της υλοποίησης του μεγαλεπήβολου έργου της δημιουργίας του, το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του για το κοινό, αλλά και για την πολύπτυχη λειτουργία του και να πάρουν, επίσης, μια γεύση από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στιχουργού από τον διευθυντή του Μουσείου, κ. Στέλιο Καραγιώργο. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές, όταν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πήραν στα χέρια τους το μπουζούκι του μεγάλου δημιουργού αλλά και όταν ανέβηκαν στο «πάλκο» και με φόντο την τεράστια αφίσα που απεικόνιζε τον Βασίλη Τσιτσάνη και τη Μαρίκα Νίνου επί το έργον, και παρουσίασαν ζωντανά τραγούδια του (Σατράπισσα, Πέφτεις σε λάθη) αλλά και παραδοσιακά τραγούδια (Πού πας αφέντη μέρμηγκα, Δώδεκα μήνες στον στρατό) έχοντας για κοινό μαθητές από σχολεία που επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το Μουσείο.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69