tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ορεινή Ποδηλασία στο Ξηρολίβαδο: Το βουνό γέμισε με ποδηλάτες στην 2η ετήσια συνάντηση MTB

Την Κυριακή, το ορεινό Ξηρολίβαδο γέμισε με πάθος για την ορεινή ποδηλασία, καθώς πραγματοποιήθηκε η 2η ετήσια συνάντηση Mountain Bike (MTB). Η εκδήλωση, που οργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την ομάδα ορεινής ποδηλασίας της Βέροιας, Imathia Paths & Trails, συγκέντρωσε δεκάδες λάτρεις του αθλήματος, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία μέσα στο αλπικό τοπίο του Βερμίου.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με κρύο και ισχυρό αέρα, το Ξηρολίβαδο και το δάσος της περιοχής ζωντάνεψαν από τους 30 ποδηλάτες που έδωσαν το «παρών». Η διαδρομή, μήκους 32 χιλιομέτρων, διέσχιζε το πυκνό δάσος και ανέβαινε σε τρεις από τις πιο εντυπωσιακές κορυφές της περιοχής, το Καρά Τσαΐρ, το Αρσούμπαρσι και το Μαντρί Τεκέ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα μείγμα από ποδηλατικά μονοπάτια Cross Country (XC MTB) και Enduro MTB, απολαμβάνοντας τις προκλήσεις που προσφέρει το έδαφος της περιοχής.

Μετά τη διαδρομή, οι ποδηλάτες χαλάρωσαν με ένα ζεστό BBQ, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και εντυπώσεις από την εκδρομή τους στο μαγευτικό βλαχοχώρι του Ξηρολίβαδου. Το γεγονός απέδειξε ότι η αγάπη για την ορεινή ποδηλασία ξεπερνά τις δυσκολίες του καιρού, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και σύνδεσης με τη φύση.

Ομάδα Imathia Paths & Trails

Η ομάδα Imathia Paths & Trails αποτελείται από ποδηλάτες της Βέροιας, οι οποίοι είναι λάτρεις του MTB και έχουν ως όραμα την ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας στην περιοχή. Μέσα από χρόνια δράσεων, έχουν χαράξει πάνω από 300 χιλιόμετρα ποδηλατικών διαδρομών στα βουνά Βέρμιο και Πιέρια, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία μονοπατιών που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Η ομάδα έχει συνεργαστεί με ποδηλατικά group από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, προσελκύοντας επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για το άθλημα. Ο στόχος τους είναι να αναπτύξουν την κουλτούρα της ορεινής ποδηλασίας και να προωθήσουν τον εναλλακτικό τουρισμό.

Επόμενες δράσεις

Η Imathia Paths & Trails δεν σταματά εδώ. Μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζονται άλλες δύο ποδηλατικές εξορμήσεις, στο Σέλι και στη Βεργίνα, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται και άλλες δράσεις μέσα στην πόλη της Βέροιας.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69