tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Το Ελληνικό ρύζι στο προσκήνιο - Δημιουργικό masterclass με τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου στη Βέροια

Ένα ξεχωριστό και άκρως δημιουργικό masterclass μαγειρικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματίες της εστίασης, εκπρόσωποι εστιατορίων και ξενοδοχείων, μάγειρες και σεφ, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στο εστιατόριο «12 Γράδα», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EURICE, με στόχο να αναδείξει τη βιώσιμη καλλιέργεια και τη διατροφική αξία του ευρωπαϊκού – και ιδιαίτερα του ελληνικού – ρυζιού.

Το πρόγραμμα EURICE (Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της Βιώσιμης Παραγωγής Ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία) αποτελεί μια σημαντική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2019. Στοχεύει στην προβολή των σύγχρονων, οικολογικών πρακτικών καλλιέργειας και στην ενημέρωση του κοινού για την ασφάλεια, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής παραγωγής ρυζιού, η οποία ενώνει δύο χώρες: την Ελλάδα και την Ισπανία.

Για το πρόγραμμα μίλησε η Σύλβια Κουμεντάκη από την εταιρεία chef stories, υπεύθυνη υλοποίησης των δράσεων στην Ελλάδα, μαζί με τη συνεργάτιδά της Τάνια Γεωργιάδου. Παρουσίασαν τη φιλοσοφία και τους στόχους του EURICE, δίνοντας έμφαση στη σημασία της σωστής ενημέρωσης τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών.

Ξεχωριστή παρουσία στο masterclass ήταν η Rice Chef Ambassador του προγράμματος, η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία μίλησε με ενθουσιασμό για την αξία και τα χαρακτηριστικά του ελληνικού ρυζιού. Ανέφερε ότι το κοινό στρέφεται ολοένα και περισσότερο σε ποιοτικές πρώτες ύλες, τονίζοντας πως «το καλό φαγητό θέλει τον χρόνο του» για να αναδειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Υπογράμμισε επίσης ότι το ελληνικό ρύζι ξεχωρίζει χάρη στη μοναδική ποιότητα και τη φροντίδα με την οποία καλλιεργείται, ενώ οι καταναλωτές συχνά δεν του αποδίδουν την αξία που πραγματικά αξίζει.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τη δουν να δημιουργεί τρεις μοναδικές συνταγές με μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι:

• Ρυζοκεφτέδες με ρευστή καρδιά Μετσοβόνε
• Πιλάφι alla Zucca – τρεις υφές κολοκύθας
• Παγωτό καιμάκι με φλέικς καραμελωμένου ρυζιού

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, η σεφ παρουσίασε τεχνικές, γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης ενός από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα. Οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τα πιάτα και απηύθυναν ερωτήσεις, στις οποίες η Ντίνα Νικολάου απάντησε με απλότητα, μεταφέροντας μυστικά και πολύτιμες συμβουλές μαγειρικής.

Το masterclass ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία και αναδεικνύοντας τη δύναμη, τη γεύση και τη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού – και ειδικά του ελληνικού – ρυζιού. 

View this gallery on Flickr

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69