tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Λογοδοσία Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας: Ποια θέματα συζητήθηκαν

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η διαδικασία λογοδοσίας για το δίμηνο Ιούλιου – Αυγούστου. Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας έθεσαν τα ερωτήματά τους και πήραν τις απαντήσεις. Ας δούμε ποια θέματα συζητήθηκαν:

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μακρίδης έκανε ερώτηση για τον εσωτερικό έλεγχο στον δήμο Βέροιας και την ετήσια έκθεση που συντάσσει ο αρμόδιος υπάλληλος.

Απαντώντας η προϊσταμένη εσωτερικού ελέγχου Άννα Χατζηνικολάου, σημείωσε ότι ανέλαβε πέρσι το , δεν άσκησε εσωτερικό έλεγχο πέρσι. Γι αυτό δεν υπάρχει το 2023. Ξεκίνησε τους ελέγχους της το 2024 και για το τρέχων έτος θα υπάρχει ετήσια έκθεση μέσα στο 2025.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστας Παλουκίδης ζήτησε ενημέρωση για τους βιολογικούς καθαρισμούς της Βέροιας και το αν λειτουργούν ή όχι.

Στην απάντησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης σημείωσε: Ξεκίνησαν οι εργασίες στον βιολογικό Σελίου το 2012 και στην πορεία σταμάτησε τις εργασίες και κηρύχθηκε έκπτωτος. Στην παρούσα φάση η ΔΕΥΑ αδυνατεί να το χρηματοδοτήσει κι αναζητά πρόγραμμα χρηματοδότησης. Στο Πολυδένδρι, υπάρχει ένα μικρό τμήμα αποχετευτικού δικτύου. Ξεκίνησε να κατασκευαστεί ο βιολογικός, έγινε ο διαγωνισμός, ακολούθησαν ενστάσεις, έμπλεξε η ΔΕΥΑ σε δικαστήρια και χάθηκαν τα χρήματα του έργου. Τα Ριζώματα έχουν δικό τους βιολογικό καθαρισμό. Κατασκευάζονται σε Άγιο Γεώργιο και στα Παλατίτσια. Λυκογιάννη, Νικομήδεια, Κουλούρα, Διαβατός θα χρησιμοποιήσουν τον βιολογικό της Βέροιας στο Μακροχώρι. Υπάρχει έτοιμη πρόταση για Ραχιά, Ασώματα, Βαρβάρες, Γεωργιανοί, Τριπόταμος, Κομνήνιο, θα συνδεθούν στον αγωγό στο Πανόραμα.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόφιλος Κορωνάς ρώτησε για ποιο λόγο δεν υλοποιεί η Δημοτική Αρχή την απόφαση του ΣτΕ για ανάδειξη του υπολοίπου τμήματος της Ρωμαϊκής οδού στην οδό Μητροπόλεως και τι σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή να κάνει με την ανάδειξη του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης σημείωσε ότι υλοποιήθηκε κυκλοφοριακή μελέτη, επί Δημαρχίας Ουσουλτζόγλου, η οποία πρότεινε την μονοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως. «Θεωρώ ότι έχουμε την υποχρέωση να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ αλλά το κόστος είναι πολύ μεγάλο» σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης. Για το δεύτερο ερώτημα, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι ήδη υλοποιούνται έργα σε παραδοσιακές γειτονιές της Βέροιας (περιοχή Παναγίας Δεξιά).

Η δημοτική σύμβουλος Πολυξένη Ντάγκα ρώτησε για την στέγαση του ΚΑΠΗ στον Προμηθέα της Βέροιας.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης είπε ότι έχει αποφασιστεί η συνέχιση της μίσθωσης του ακινήτου και οι ιδιοκτήτες θα πληρωθούν άμεσα.

Ο δημοτικό σύμβουλος Ευθύμης Τρίγκας ρώτησε γιατί δεν πήρε ο δήμος τα απαραίτητα μέτρα και αποφασίστηκε το κλείσιμο του Άλσους Παπάγου, για κάποιες ημέρες.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ο καθαρισμός γίνεται κάθε χρόνο και το κλείσιμο για λόγους προστασίας του (τις ημέρες που ο βαθμός επικινδυνότητας για φωτιά είναι υψηλός) , δεν έχει σχέση με το πόσο καθαρισμένο είναι. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι η φωτιά το φετινό καλοκαίρι μπήκε σε καθαρισμένο χώρο του Νοσοκομείου. Για την αναφορά που έκανε ο κ. Τρίγκας για την κοίτη του Τριποτάμου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν ανήκει στον δήμο Βέροιας.

Ερώτηση για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χατζησαλάτας.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου αναφέρθηκε σε ενέργειες που πραγματοποιεί η υπηρεσία του δήμου χωρίς να δώσει αριθμητικά δεδομένα.

Τέλος, η ερώτηση που ήταν να καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποσύρθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τον ίδιο. Το αντικείμενό τα αφορούσε την πολιτική προστασία στον δήμο και είχε τρεις ενότητες. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μιχαηλίδης του ζήτησε να επιλέξει μια από τις τρεις ενότητες του ερωτήματος. Ο κ. Θεοδωρίδης αρνήθηκε και απέσυρε την ερώτηση.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69