Εθνικό απόθεμα
- Γράφτηκε από τον/την Αρθρογράφος
Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος
— Για περισσότερο από δέκα χρόνια στη χώρα μας εκείνο που κυριάρχησε ήταν η καθήλωση και η αβεβαιότητα και αυτό ήταν απότοκο μιας σημαντικής πολιτικής εξέλιξης η οποία δεν ήρθε μόνον από την αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων αλλά κυρίως από την προσπάθεια να φορτώσει ο ένας στον άλλο την ευθύνη.
— Εργαλεία αυτής της προσπάθειας ήταν η αυξανόμενη πολιτική πόλωση και η δηλητηρίαση του πολιτικού κλίματος με κατάληξη να βρεθεί ένας αδαής πρόθυμος που στο διακαή του πόθο να πρωθυπουργεύσει, έβλεπε πως ακόμα και στα άδεια ταμεία του κράτους «λεφτά υπήρχαν».
— Προφανώς αυτό έγινε γιατί στην χώρα μας δεν υπήρχε ένα θεσμικό απόθεμα το οποίο ως στόχο θα είχε το γενικό καλό αλλά πως θα κυριαρχήσουν εμβληματικές λαϊκίστικες φιγούρες ένθεν-κακείθεν.
— Εκείνη την εποχή ενώ το ζητούμενο ήταν πως θα ορθοποδούσε το κράτος και πως η χώρα θα απέφευγε το κακό που ερχόταν ως αποτέλεσμα οικονομικής και κοινωνικής σταθεροποίησης με έξυπνους και σκληρούς πολιτικούς χειρισμούς και με την αποτίμηση πραγματικών δεδομένων και δυνατοτήτων, οι νεότεροι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με επαρχιώτικο και πολιτικάντικο τρόπο ο ένας ειδημόνως προσπαθούσε να ξεφορτωθεί και ο άλλος ασμένως έτρεχε να φορτωθεί και να πλειοδοτήσει το σπρώξιμο προς τον κατήφορο.
— Στη Γαλλία που υπήρχε βεβαιωμένο θεσμικό απόθεμα, την Δευτέρα 7 Μαΐου του 2011 άρχισε η δίκη του ΖΑΚ ΣΙΡΑΚ ο οποίος κατηγορούνταν επειδή την εποχή που ήταν ΔΗΜΑΡΧΟΣ δεν λειτούργησε σύμφωνα με αυτά που επικρατούσαν ως θεσμικό απόθεμα και ας ήταν τότε 78 ετών και ας έγινε μετά από δήμαρχος και πρόεδρος της Γαλλίας και ας ήταν ο πρώτος πρόεδρος που δικάζονταν μετά τον ΠΕΤΕΝ.
— Συνεπώς το βασικό ζήτημα είναι γιατί φτάσαμε ως εδώ.
— Φτάσαμε γιατί το πρόβλημα είναι το πολιτικό σύστημα.
— Φτάσαμε γιατί η μία πλευρά εξαντλήθηκε και η άλλη δεν θέλει να κάνει αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η χώρα.
— Φτάσαμε γιατί υπάρχει το κομμάτι του πολιτικού συστήματος που δεν έκανε ποτέ τίποτα ασχολούμενο με διαχρονικό λαϊκισμό είτε ήταν κυβέρνηση είτε είναι στην αντιπολίτευση αλλά υπάρχει και το κομμάτι που ό,τι έκανε το έκανε από ανάγκη και όχι επειδή πίστευε, με τελική κατάληξη να επιστρέψει και αυτό με την πρώτη ευκαιρία στον λαϊκισμό.
— Σήμερα η χώρα κινδυνεύει από ιδιαίτερα προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνον με τη δική μας έλλειψη σεβασμού σε ένα θεσμικό απόθεμα το οποίο εξάλλου δεν φαίνεται να υπάρχει αλλά υπάρχει πρόβλημα υποστήριξης εθνικών θεμάτων.
— Άρα σε κάθε περίπτωση σήμερα πρέπει να υπάρξει μια διανοητική, πολιτική και κοινωνική συμμαχία που θα οδηγήσει τη χώρα σ'αυτό που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και δεν είναι τίποτα άλλο από του να υπάρξει ένα αρραγές μέτωπο υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων που τρέχουν καθημερινά με ασυνήθιστη ταχύτητα. Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
— ΥΓ1. Το τελευταίο που θα ζητούσε κανένας είναι να υπάρχει έστω και ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ στους δήμους, όταν το πρόταγμα είναι να κερδηθούν οι εκλογές για να γαντζωθούν στην εξουσία και στα όποια ταμεία.
— Ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” με την απλή αναλογική έκανε και ένα καλό.
— Ξέβρασε ένστικτα ατομικής επιβίωσης για κάθε πικραμένο και παρατρεχάμενο.
— Βολεύτηκαν όλοι και όλες.
— ΥΓ2. Ακούγεται πως σε χωριό του δήμου στα νεκροταφεία δεν υπάρχει χώρος για ενταφιασμό και οι συγγενείς ψάχνουν ή για πρόωρη εκταφή ή χώρο σε διπλανό χωριό. Τι έγινε εκείνος Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ λειτουργίας Νεκροταφείων;
— Σοφόν το σαφές.
— ΥΓ3. Ακούστηκε και αν συμβαίνει είναι πολύ έξυπνο.
— Ένας δήμος σύστησε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ τιμών.
— Προσέλαβε ειδικό συνεργάτη (πιο ειδικός δεν γίνεται) για να παρακολουθεί τις τιμές των οπωρολαχανικών και να παρεμβαίνει στις τιμές των λαϊκών αγορών.
Μπράβο του!!
— ΥΓ4. Κάποτε το ποδόσφαιρο ήταν σκέτο άθλημα. Μετά έγινε αθλητικοπολιτικό, ύστερα πολιτικό αθλητικό και εσχάτως σκέτο πολιτικό.
— Αυτά παθαίνεις όταν ως κυβέρνηση είσαι υποχρεωμένη να δώσεις το πρωτάθλημα με προεδρικό Διάταγμα σε κουμπάρους.
— Ο Πλάτων υποκαθιστούσε την ΑΔΙΚΙΑ με τα ελατήρια της ΑΔΙΚΙΑΣ, αλλά ποιος τον ακούει αυτόν.
ΥΓ 5. Πρόγραμμα 300 εκτ. Με το όνομα Φιλόδημος και προσανατολισμό την μετάβαση των δήμων σε έξυπνες πόλεις τρέχει στην Κεντρική Μακεδονία.
Είναι αλήθεια ότι μερικοί δήμοι περιμένουν νέο Φιλόδημο με προσανατολισμό τις ηλίθιες πόλεις γιατί τους πάει γάντι.
ΥΓ 6. Οι ίδιοι άνθρωποι ως υπουργοί ήταν οι κηπουροί του Γιωργάκη, ενώ υπήρξαν είτε δυσαναπλήρωτοι υπουργοί του Αλέξη , είτε αποτελούν το φοβερό επιτελείο του Κυριάκου.
Οποία η διαφορά !!