Μουσικό ταξίδι στα blues με τους Mickey και Albert (φωτογραφίες, βίντεο)
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Η μουσική παράσταση με τίτλο «Dr. Albert Flipout’s One CAN Band Featuring Mickey Pantelous» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Ο Dr. Albert Flipout, η Jess και ο Mickey Pantelous είναι η “Dr. Albert Flipout’s one CAN Band”*. Το μικρότερο συγκρότημα με το μεγαλύτερο όνομα.
Οι θεατές απόλαυσαν ένα ξεχωριστό show, ηλεκτρικού καμπαρέ, πανκ μπλουζ δυναμίτη από τους καλύτερους εγχώριους αντιπροσώπους του είδους.
Ο πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός, με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξίδεψε, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout (της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.
Συνέδεσε εικόνες, χάρτες, σουρεαλισμό, μουσική, τάσεις, εντάσεις, μόδες και πολέμους, ψυχολογία με πειράματα απόρρητα, μέσω μιας ιστορίας πάθους, έρωτα, λύπης, τραγωδίας, πειρατών και αναγέννησης όπως αυτή του Albert που στωικά τον ακολουθεί στις μουσικές αναζητήσεις του, ελπίζοντας να γίνει ένας μεγάλος Rockstar κάποτε.
Έπαιξε με δύο κιθάρες, τύμπανα, καζού, φυσαρμόνικα και τραγούδησε λες και βγήκε από κείνες τις ιστορίες που βλέπουμε στις βιογραφικές ταινίες στον κινηματογράφο. Τραγούδησε από Robert Johnson, Woodie Guthrie και Blind Billy Mac Tell, μέχρι Guns and Roses, Bob Dylan, Tom Waits, Spleenless Kiwi Klinton, Johhny Cash, Bruce Springsteen και Black Rebel Motorcycle Club.
Μια εκτενέστατη αναδρομή, χορταστική και μελωδική που μας συνάρπασε.
Ο Ελληνοδανός Mickey Pantelous ερμήνευσε και μερικά δικά του τραγούδια από τα τρία του προσωπικά album “Can’t find my pills”, “North of Africa” και “Don’t You Call My Name” αποδεικνύοντας ότι και στην Ελλάδα μπορούν να γραφτούν ωραία blues κομμάτια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.
*Λογοπαίγνιο στα Αγγλικά με τη φράση ONE MAN BAND (Άνθρωπος ορχήστρα), και τη λέξη CAN (…Τενεκές, κουτί κονσέρβας…-…δύναμαι, μπορώ…). ONE CAN BAND (Τενεκές Ορχήστρα) ή (ένας μπορεί να είναι ορχήστρα)