tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

"Εικαστικά μονοπάτια": Η πρώτη ατομική έκθεση του Χρήστου Κωστελίδη στη Βέροια

Η ατομική έκθεση του ζωγράφου Χρήστου Κωστελίδη εγκαινιάστηκε το Σάββατο στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, με τίτλο "Εικαστικά μονοπάτια". Αυτή είναι η πρώτη ατομική έκθεση του αυτοδημιούργητου καλλιτέχνη από τον Κοπανό, όπου παρουσιάζονται τα έργα του, που αποπνέουν νοσταλγία και συναισθηματική ένταση.

Ο Χρήστος Κωστελίδης ζωγραφίζει κυρίως τοπία, ανθρώπινες φιγούρες, λουλούδια και στιγμές από παλαιότερες εποχές, ενώ τα περισσότερα έργα του επικεντρώνονται στον άνθρωπο, με ρεαλιστική και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αναγεννησιακή προσέγγιση. Ο αρχαιοελληνικός κόσμος και τα ελληνικά τοπία βρίσκονται στο επίκεντρο της θεματολογίας του. Μέσα από τη δουλειά του, επιχειρεί να προσφέρει στους θεατές του μια συναισθηματική διέξοδο από την καθημερινότητα, με τα έργα του να λειτουργούν ως παράθυρο διαφυγής από τις δυσκολίες της ζωής.

Σε δήλωσή του, ο καλλιτέχνης μίλησε για τη φιλοσοφία πίσω από τα έργα του: «Δεν περιορίζομαι σε μια συγκεκριμένη τεχνοτροπία ή θεματολογία. Κάθε εικόνα που μου προκαλεί συναίσθημα την αποτυπώνω στον καμβά, επιδιώκοντας να έχει αισθητική και έντονο χρωματικό αποτέλεσμα. Θέλω τα έργα μου να βγάζουν συναισθήματα».

Η θεματολογία του περιλαμβάνει ανθρώπινες φιγούρες που αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα και τον εσωτερικό κόσμο των προσώπων, αλλά και αφηρημένα μοτίβα, όπου η σύνθεση των χρωμάτων και των σχημάτων αποπνέει την αισθητική της εποχής, κάτι που είναι ταυτόχρονα και εμπορικά ενδιαφέρον.

Ο Κωστελίδης χρησιμοποιεί κυρίως ακρυλικά χρώματα λόγω της γρήγορης ξήρανσής τους, ενώ δοκιμάζει διάφορες τεχνικές στη ζωγραφική του. «Δεν μπορώ να εγκλωβιστώ σε μία τεχνική. Έχω ζωγραφίσει σε διάφορα στιλ, από ιμπρεσιονιστικά και αναγεννησιακά μέχρι αφηρημένα και κυβιστικά έργα». Εκτός από καμβά, δημιουργεί έργα μικρογραφίας, όπως κλειδοθήκες ή ζωγραφικές αποτυπώσεις έργων τέχνης σε πέτρες.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσιάστηκε επίσης το βιβλίο της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Νάουσας, "Ρόδα και Άκανθα", μια ανθολογία ποιημάτων και διηγημάτων από δώδεκα δημιουργούς, συμπεριλαμβανομένου του Χρήστου Κωστελίδη, που συμμετέχει με δικά του ποιήματα. «Στα ποιήματά μου, όπως και στα έργα μου, θα δείτε το ελληνικό στοιχείο και την αγάπη μου για την ελληνική φύση», ανέφερε.

Στην τελετή των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Κώστας Ρίζος, ενώ ποιήματα του καλλιτέχνη απήγγειλε η Μαρία Α. Ρέντη Κολτσάκη, μέλος της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Νάουσας.

Η έκθεση "Εικαστικά μονοπάτια" θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 8 Οκτωβρίου και θα είναι επισκέψιμη από τις 6:00 μ.μ. μέχρι τις 9:00 το βράδυ, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά τον πλούσιο κόσμο της τέχνης του Χρήστου Κωστελίδη.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69