tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Εγκαίνια της πρώτης υπαίθριας έκθεσης στον κήπο "Παλιά Μουριά" στο Πολυδένδρι: "Ελληνίδες - Από την Σαπφώ έως την Κάλλας"

Σήμερα, στις 28 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάστηκε η πρώτη έκθεση στον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο του κήπου "Παλιά Μουριά", στο Πολυδένδρι Ημαθίας. Πρόκειται για μια πολιτιστική πρωτοβουλία που θα λειτουργεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους, φέρνοντας στο προσκήνιο την τέχνη και την ιστορία σε έναν όμορφο φυσικό χώρο.

Ο κήπος "Παλιά Μουριά", ο οποίος βρίσκεται περίπου 150 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού, ανοίγει πλέον τις πύλες του ως ένας νέος υπαίθριος χώρος τέχνης και πολιτισμού. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, φιλοξενεί την πρώτη του έκθεση με τίτλο "Ελληνίδες - Από την Σαπφώ έως την Κάλλας", μια δημιουργία του καλλιτέχνη Γεωργίου Προβατά.

Η έκθεση αυτή εστιάζει στις μεγάλες γυναικείες μορφές της ελληνικής ιστορίας και τέχνης, από την αρχαιότητα έως τις σύγχρονες εποχές. Η εκδήλωση εγκαινίων προσέλκυσε  φίλους της τέχνης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα σε έναν μοναδικό φυσικό χώρο. Ο κήπος "Παλιά Μουριά" φιλοδοξεί να καταστεί ένα σημαντικό σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην περιοχή, φέρνοντας την τέχνη κοντά στο κοινό με έναν μοναδικό και βιωματικό τρόπο.

mouria ellinides

Με την έναρξη αυτής της έκθεσης, ανοίγει ένας νέος κύκλος δραστηριοτήτων στον χώρο, με στόχο την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού μέσα από εκθέσεις, εκδηλώσεις και δράσεις που θα αγκαλιάσουν το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση της περιοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στο τηλ. 6947039740.

Photo 7

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69