tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Βεροιώτη Λάζαρου Λαζάρου (φωτογραφίες, βίντεο)

Η ποιητική συλλογή του Βεροιώτη δημοσιογράφου Λάζαρου Θ. Λαζάρου με τίτλο «Μαύρο, μελί και στάρι…» που κυκλοφορεί από της εκδόσεις Μαρμπουνάκης παρουσιάστηκε την Δευτέρα στην Βέροια.

Σε μια τελετή πλαισιωμένη από ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων, πολιτικών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και φίλων του βιβλίου παρουσιάστηκε το πρώτο πόνημα του Λάζαρου Λαζάρου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με απαγγελία ποιημάτων και μουσική υπόκρουση. Η ηθοποιός – σκηνοθέτης Νέλλυ Δελή, η οποία παλαιότερα συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, απάγγειλε ποιήματα του βιβλίου, ενώ ο μουσικοσυνθέτης – τραγουδιστής Δημήτρης Κύρτσος (Μπουζούκι - Κιθάρα) και ο μουσικός Σωτήρης Φωτόπουλος (Συνθεσάιζερ) ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης λέγοντας ότι το βιβλίο αποτελεί ωδή στο ερωτικό και το κοινωνικό δράμα, καθώς και περιπλάνηση στη μοναξιά που επιφέρουν οι ερωτικοί επίλογοι, με φόντο την καθημερινή τριβή των διαπροσωπικών σχέσεων, την θάλασσα, την βροχή, την χλωρίδα.

Ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης πρόεδρος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ο εξάδελφος του ποιητή, ο Βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μίλησε για τα συναισθήματα που του γέννησε η ποιητική συλλογή. Τον ενθουσίασε, τον ενέπνευσε, τον συγκίνησε, τον ταξίδεψε. «Το βιβλίο θα ανταμείψει τον πλέον απαιτητικό αναγνώστη. Ο λόγος του ποιητή είναι πηγαίος και αυθεντικός, η μεστότητα και η καθαρότητα των νοημάτων, η μουσικότητα και η διορατικότητα της σκέψης του ποιητή μαγεύουν τον αναγνώστη…».

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, εκπαιδευτικός Δημήτρης Πυρινός μίλησε για το «θαυμάσιο έργο», όπως το χαρακτήρισε, του Λάζαρου Λαζάρου. Εντυπωσιάστηκε με το βιβλίο. Το έργο του ποιητή χαρακτηρίζεται από τέσσερις λέξεις. Ωριμότητα, κρίση, διάκριση και ρεαλισμό. Ο αναγνώστης στοχάζεται, ταξιδεύει, διαπιστώνει και συνειδητοποιεί πτυχές του ανθρώπινου βίου όταν ξετυλίγονται εμπρός στον νου του ιδέες, αλήθειες, συναισθήματα και βιώματα.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Στέφανος Τανιμανίδης, ένας καλός φίλος της Ημαθίας, μίλησε για τον ποιητή και το έργο του. «Η φετινή χρονιά είναι ο χρόνος του Λάζαρου Λαζάρου , καθώς έδωσε δείγματα υψηλής ποιοτικής ποιητικής δουλειάς… Στα ποιήματα του πρωταγωνιστεί ο καθημερινός βίος, η αγάπη, η δημιουργία, η μοναξιά, ο νόστος, η φύση, το ερωτικό στοιχείο και πρόσωπα ο αντίλαλος του εσωτερικού του κόσμου…».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπλατσιώτης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Βέροια και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη, όπως και ο ποιητής. Ο κ. Μπλατσιώτης μίλησε για την γνωριμία του με τον Λάζαρο Λαζάρου. «Ο λόγος του είναι λιτός όταν γράφει, όμως οι στίχοι του είναι γεμάτοι. Γράφει με την ψυχή του και μας κάνει να νιώσουμε συναισθήματα και εικόνες. Υπάρχουν συμβολισμοί, ιστορίες, εκφράσεις που σε αγγίζουν…».

Συγκινητική η στιγμή η τιμητική αναφορά στον εκλιπόντα ποιητή Δημήτρη Καρασάββα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αν και είπε ότι δεν γνωρίζει από ποίηση απόλαυσε το έργο του ποιητή, τον ενθουσίασε και χάρηκε τα απαγγελλόμενα και την μελοποιημένη μουσική.

Τέλος τον λόγο πήρε ο ποιητής ο οποίος είπε ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022 και είναι αποτέλεσμα δουλειάς μετά την καραντίνα. Είναι ένα έργο στο οποίο θέτει ερωτήματα ως άνθρωπος.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά και ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69