tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Βέροια στην κατοχή και τον εμφύλιο 1940-1949»

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το βιβλίο του Νικολάου Καλλιγά «Η Βέροια στην κατοχή και τον εμφύλιο 1940-1949». Πρόκειται για ένα έργο που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε μια ταραγμένη περίοδο και τον μεταφέρει στην καθημερινότητα του τοπικού πληθυσμού. Περιλαμβάνει με αντικειμενικότητα και χωρίς προσωπικό πάθος γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη δεκαετία του ’40.

Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγής και ιστορικός Παύλος Πυρινός, ο γιατρός Τάσος Βασιάδης, ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης και ο εκδότης του βιβλίου Γεράσιμος Καλλιγάς ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Τασούλα Παυλίδου.

Ο κ. Πυρινός σκιαγράφησε την προσωπικότητα του συγγραφέα λέγοντας ότι διακρίνεται για την δικαιοσύνη του και χαρακτήρισε το βιβλίο πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την κατοχή και τον εμφύλιο στην Βέροια.

Το βιβλίο προήλθε από το υλικό εποχής που κατέγραψε σε 18 50φυλλα τετράδια ο συγγραφέας. "Εάν η Βέροια είχε κι άλλους Καλλιγάδες θα ήταν καλύτερη" σχολίασε ο κ. Πυρινός.

Ο κ. Βασιάδης είπε ότι συγγραφέας καταγράφει τα βιώματα μιας ολόκληρης εποχής, παραθέτει τα γεγονότα κρατώντας παράλληλα ουδέτερη στάση. Μεταξύ των άλλων είπε ακόμη ότι ο συγγραφέας περιγράφει την καθημερινότητα εκείνης της εποχής με αφηγηματικό τρόπο ενώ ο αναγνώστης βιώνει τα γεγονότα της εποχής σαν να τα είδε ή σαν να τα έζησε.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης τόνισε ότι το βιβλίο, λόγω του πολέμου, είναι επίκαιρο. Επίσης είπε ότι είναι πολύτιμο γιατί δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να μάθει πράγματα που δεν γνώριζε για την Βέροια εκείνης της εποχής. Ο κ. Ζαμπούνης είπε ακόμη ότι ο συγγραφέας προσεγγίζει τον εμφύλιο χωρίς να διχάζει.

Την παρουσίαση έκλεισε ο Γεράσιμος Καλλιγάς ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν, με υλικό, στην έκδοση του βιβλίου. Επίσης, παρουσίασε στο κοινό φωτογραφίες εποχής που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στους παρακάτω συλλόγους της πόλης:

1. Πρωτοβουλία για το παιδί,

2. Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγείας Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ,

3. Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Κ.Ε.Μ.Α.Ε.Δ,

4. Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό Μ.Α.μ.Α,

5. Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ,

6. Σύλλογος Μικρασιατών,

7. Σύλλογος Βλάχων,

8. Εύξεινος Λέσχη

Το βιβλίο διατίθεται από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Λέξις:

1. Μ. Αλεξάνδρου 37 - Τηλ.: 23310 73700

2. Πλατεία Ωρολογίου 1 - Τηλ.: 23310 73701 Και ώρες 10:00-13:00 & 17:00-20:00

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69