tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε η πρώτη συλλογή διηγημάτων του Βεροιώτη συγγραφέα Γρηγόρη Φεϊζατίδη (φωτογραφίες)

Την πρώτη του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν, παρουσίασε ο Βεροιώτης συγγραφέας Γρηγόρης Φεϊζατίδης.

Μια συλλογής διηγημάτων που εξετάζει "τα βαθύτερα στρώματα της ανθρώπινης ψυχής και των ανθρώπινων συναισθημάτων".

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον πολυχώρο Ελιά, ενώ την διοργάνωση επιμελήθηκε το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Ξεκινώντας μίλησε η φιλόλογος Δέσποινα Καρυπίδου, η οποία αναφέρθηκε στην εντύπωση που τις άφησε η ανάγνωση του βιβλίου, που  το διάβασε μονορούφι. Γνώρισε τα σύγχρονα πρόσωπα των ηρώων, που τις φάνηκαν οικεία. Μπήκε στις ζωές τους και ανακάλυψε τις ταυτότητές τους. «Η πλοκή δεν έγκειται στο πως περιπλέκονται τα περιστατικά, αλλά στο πως αλληλεπιδρούν οι ήρωες μεταξύ τους μέσα στην αδυσώπητη καθημερινότητα. Η κάθε μια ιστορία δεν έχει ένα τέλος νοηματοδοτημένο διακριτά, αλλά είναι μία ενδεχόμενη αρχή για ενσυναίσθηση και αναστοχασμό, πάνω στην εποχή και τους ανθρώπους της… Ο συγγραφέας γράφει για να αφηγηθεί, όχι για να διδάξει, να καταγγείλει ή να απορρίψει κάτι. Γράφει για όλα τα σημερινά που μας λυπούν και μας λείπουν... Για τις λύπες, τις αγωνίες που συχνά τις αψηφούμε... Ο συγγραφέας γράφει με τόλμη εκφραστική, με γλώσσα ρεαλιστική και σημερινή, με χιούμορ, με ταχύτητα κινηματογραφική, με σθένος και κατανόηση… ».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο, το τεράστιο εργαστήριο γνώσης και την συνήθεια της ανάγνωσης. Όσον αφορά την συλλογή διηγημάτων είπε «είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο. Μπορεί να διαβαστεί αυτοτελώς, τις 9 ιστορίες – διηγήματα που περιλαμβάνει, αλλά και μονορούφι σαν μια ταινία από view master… όλες οι ιστορίες έχουν ως συνεκτικό τους ιστό την ανθρωπιά, τους ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Ανθρώπων που ερωτεύονται, αγωνίζονται, αναρωτιούνται, βαλτώνουν…».

Τέλος τον λόγο πήρε ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιστορίες πίσω από τις ιστορίες, τα ερεθίσματα που γέννησαν τους ήρωες, στις πηγές της έμπνευσης. Είναι λάτρης των θετικών επιστημών και του φανταστικού. Μίλησε για τα στοιχεία που άντλησε από αυτούς τους δύο πυλώνες – εργαλειοθήκες και πως αυτά τα στοιχεία συνδέονται με τις ιστορίες... Όσον αφορά τους χαρακτήρες του βιβλίου είπε ότι όλοι οι ήρωες είναι πολύ οικείοι γιατί είμαστε εμείς, τα παιδιά, οι γονείς, οι φίλοι και οι συγγενείς μας. Γι αυτούς τους ανθρώπους έγραψε το βιβλίο και θα συνεχίσει να γράφει για τα συναισθήματά τους, είτε πρόκειται για το ρεαλιστικό είτε το φανταστικό.

Ακολούθησε συζήτηση με το βιβλιόφιλο κοινό και τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

View this gallery on Flickr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας σαξοφωνίστας πασχίζει να ξεφορτωθεί όλα τα φανταστικά πρόσωπα που κάθε τόσο εμφανίζονται μπροστά του. Γιατί τα βλέπει μόνο εκείνος; Πώς θα ξεχωρίσει αν η γυναίκα που αγαπάει ανήκει σ’ αυτούς τους απρόσκλητους επισκέπτες ή είναι υπαρκτή; Είναι ικανό το Κρύο Νερό Στο Αυτί, αυτή η παλιά ιατρική πρακτική, να επαναφέρει την αντικειμενική πραγματικότητα; Και, αν ναι, τι θα φανερώσει και πόσο θα πονέσει;

Ένας πολιτικός μηχανικός προσπαθεί μάταια να διώξει τη Φωνή Tου Θεού, που τρύπωσε στο σπίτι του. Γιατί αυτή συνεχίζει να του ξεγλιστράει και να κρύβεται πίσω από τα έπιπλα του διαμερίσματος; Τι σημαίνουν τα λόγια της; Πόσο μεγάλο λάθος ήταν να την καλέσει σε μια στιγμή αδυναμίας και πόσο γρήγορα πρέπει να χιμήξει για να την πιάσει;

Σε αυτά, και σε πολλά άλλα ερωτήματα παλεύουν να βρουν απαντήσεις οι ηρωίδες και οι ήρωες των ιστοριών. Μια σερβιτόρα με μίνι φόρεμα, ένας άντρας που έχασε τη μουσική, μια γιατρός υποψήφια δολοφόνος, ένας παππούς στο πάρκο, ένας Πολεμιστής με Σιδερένια Κόκαλα…

Αγωνίζονται, αναρωτιούνται, βαλτώνουν, ανασταίνονται, νικούν ή  γονατίζουν νικημένοι μέσα στον βούρκο της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γρηγόρης Φεϊζατίδης γεννήθηκε στη Βέροια όπου ζει και εργάζεται ως χειρουργός οδοντίατρος.

Το διήγημά του Ντάνχιλ, μωρό μου, το οποίο είχε αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, περιλαμβάνεται στην ανθολογία 2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Μίμης Σουλιώτης της Libron Εκδοτική. Το διήγημά του 2037 και είκοσι μέρες ακόμη, που είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Ε.Φ. «η Έκλειψη», περιλαμβάνεται στην ανθολογία Ιστορίες του Φαντάστιcon.

Διηγήματά του φιλοξενούνται στην ανθολογία Ίσως #1 των Εκδόσεων Οξύ, στο e-book Πανδημία του site Nyctophilia.gr, καθώς και σε περιοδικά της Λογοτεχνίας του Φανταστικού.

Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και, όταν δεν ασχολείται με όμορφα χαμόγελα, προτιμάει να γοητεύεται από την Επιστήμη, να σκαλίζει την Τέχνη, να διαβάζει, να γράφει, και να ταξιδεύει με τους φίλους του. Η συλλογή διηγημάτων Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα είναι το πρώτο του βιβλίο.

——————————————————————

"Ο Θεός πίσω από την ντουλάπα" είναι η πρώτη προσωπική συλλογή διηγημάτων του Γρηγόρη Φεϊζατίδη, γιατρού στο επάγγελμα, ο οποίος στο παρελθόν έχει βραβευτεί και έχει εκδώσει διηγήματά του σε ανθολογίες.

Στο βιβλίο του ο Γρηγόρης Φεϊζατίδης αναμοχλεύει "τα βαθύτερα στρώματα της ανθρώπινης ψυχής και των ανθρώπινων συναισθημάτων".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69