BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Μια προσωπική ματιά στον Τσε Γκεβάρα: Η παρουσίαση του Λευκώματος από την Αλέιδα Γκεβάρα στη Βέροια

Μια ξεχωριστή στιγμή για τη Βέροια αποτέλεσε η παρουσίαση του λευκώματος "Ernesto Che Guevara – Οικογενειακό Άλμπουμ", με την παρουσία της Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα (Aleida Guevara-March), κόρης του θρυλικού επαναστάτη Τσε Γκεβάρα. Η Δρ. Γκεβάρα επισκέφθηκε την Ελλάδα με αφορμή την έκδοση του λευκώματος και των «Απάντων του Τσε Γκεβάρα» στην ελληνική γλώσσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η Δρ. Γκεβάρα παρουσίασε το λεύκωμα, αναφερόμενη σε σπάνιες οικογενειακές στιγμές και προσωπικές μνήμες από τον πατέρα της, γεμάτες αγάπη και τρυφερότητα.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας προλόγισε την εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας το λεύκωμα ως έναν «εκδοτικό άθλο». Το βιβλίο, με 112 σελίδες και 113 σπάνιες, ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά του Τσε, προσφέροντας στον αναγνώστη μια πιο προσωπική ματιά στη ζωή του μεγάλου επαναστάτη. Το λεύκωμα αποτελεί συνέκδοση του «Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα», των εκδόσεων New Star και του Ocean Press.

Ο εκδότης της New Star, Βελισσάριος Κοσσυβάκης, τόνισε ότι η Αλέιδα Γκεβάρα δεν είναι μόνο κόρη ενός μεγάλου ανθρώπου και επαναστάτη, αλλά και ενός «τεράστιου λαού». Μέσα από αυτήν την έκδοση, το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ολόκληρο το έργο του Τσε, τόσο αυτό που υπάρχει ήδη, όσο και αυτό που πρόκειται να εκδοθεί στο μέλλον.

Στη συνέχεια, η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα αναφέρθηκε στη σημασία του λευκώματος, αποκαλύπτοντας ότι αρχικά η μητέρα της ήταν διστακτική στην έκδοσή του, θεωρώντας το προσωπικό θησαυρό. Ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τσε ανήκει σε όλο τον κόσμο. «Ο πατέρας μου ήταν ένας αληθινός κομμουνιστής», είπε. «Πίστευε ότι ο αληθινός επαναστάτης πρέπει να έχει βαθιά συναισθήματα αγάπης για να θυσιάσει τη ζωή του για έναν σκοπό».

Το λεύκωμα, σύμφωνα με την ίδια, παρουσιάζει την προσωπική ζωή ενός ανθρώπου που ερωτεύθηκε μια Κουβανή, απέκτησε τέσσερα παιδιά και, παρότι έζησε λίγα χρόνια στην Κούβα, κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στην οικογένειά του και την επαναστατική του δράση. Οι φωτογραφίες, συνέχισε, δεν είναι απλά κομμάτια χαρτιού, αλλά αποπνέουν τη θερμότητα και την τρυφερότητα του ανθρώπου που υπήρξε πίσω από τον θρύλο.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, μοιράστηκε παιδικές αναμνήσεις και εξέφρασε την επιθυμία της να είχε περισσότερο χρόνο με τον πατέρα της. «Εύχομαι να νιώσετε όλη την τρυφερότητα που πηγάζει από τις φωτογραφίες», κατέληξε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό, ενώ στο τέλος η κ. Γκεβάρα υπέγραψε αντίτυπα του λευκώματος και δέχτηκε δώρα.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69