BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ανάμεσα στις κορυφαίες του Ελληνικού στίβου η Υφαντίδου - Υποψήφια για αθλήτρια της χρονιάς

ifantidou akontio

Με την κατηγορία των ...μεγάλων ολοκληρώνεται η διαδικασία της ανάδειξης των κορυφαίων αθλητών στίβου της χρονιάς. Εξι άνδρες και ισάριθμες γυναίκες αναμετρώνται με...στόχο τον τίτλο του κορυφαίου. Ανάμεσα στις έξι αθλήτριες βρίσκεται και η πρωταθλήτρια του Φιλίππου Βέροιας Σοφία Υφαντίδου.

Το 2015 ήταν μια γεμάτη χρονιά με πολλές διακρίσεις και σπουδαίες εμφανίσεις από τους Έλληνες αθλητές. Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους αθλητές της αρεσκείας τους μέσα από την ψηφοφορία, που θα τρέχει στο site της ομοσπονδίας έως και το Σάββατο 9 Ιανουαρίου του 2016. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε όλες τις κατηγορίες θα γίνει Την Δεύτερη 11 Ιανουαρίου.

Ψηφίστε πατώντας εδώ ή στην σχετική ανάρτηση που βρίσκεται στο δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας του site.

Αναλυτικά

Άνδρες

Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.- ΣΚΑ Δράμας)
Ήταν μία ιδιαίτερα γεμάτη χρονιά για εκείνον. Εφτασε μέχρι την έκτη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα 60 μ. εμπ. και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την χειμερινή σεζόν. Το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Νωρίτερα βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μ. εμπ. με αποκορύφωμα το 13.33 στο μίτινγκ «Ιστβαν Γκιουλάι» στην Ουγγαρία. Ο 28χρονος Κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Κρήτη.

Αντώνης Μάστορας (Ύψος- ΓΣ Ηρακλής)
Η χειμερινή σεζόν ήταν ιδανική για εκείνον. Έφτασε το ατομικό του ρεκόρ στα 2,31 μ., επίδοση που του χάρισε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Πράγα. Το καλοκαίρι ξεπέρασε τα 2,30 μ., ωστόσο δεν αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, καθώς δεν ήταν στην κατάσταση, που θα ήθελε.

Κώστας Μπανιώτης (Ύψος – Ολυμπιάδα Κομοτηνής)
Για μία ακόμη φορά στην καριέρα του κατάφερε να αγωνιστεί σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Αυτή τη φορά ήταν το Πεκίνο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού. Ο έμπειρος άλτης έκανε εξαιρετικό αγώνα στον προκριματικό όπου ξεπέρασε τα 2,31 μ., ενώ στον τελικό έμεινε στην 14η θέση. Στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων ήταν δεύτερος με 2,28 μέτρα.

Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ. – Ελευθέριος Βενιζέλος)
Πραγματοποίησε την καλύτερη – μέχρι στιγμής – σεζόν της καριέρας του. Στη διάρκεια του Diamond League της Ρώμης διένυσε τα 200 μ. σε 20.09, που είναι η δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα και η τρίτη φέτος στην Ευρώπη. Στο Ηράκλειο ο έμπειρος σπρίντερ ήταν νικητής τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μέτρα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν για εκείνον η παρουσία του στο Πεκίνο, όπου έφτασε στον ημιτελικό και κατέλαβε τελικά την 11η θέση στη συνολική κατάταξη με 20.22.

Λούης Τσάτουμας (Μήκος – Μεσσηνιακός ΓΣ)
Το 2015 ξεκίνησε πολύ καλά έστω κι αν έχασε οριακά το μετάλλιο στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Με άλμα στα 7,98 μ. κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και για μία ακόμη φορά στην καριέρα του βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους. Η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων ήταν εποικοδομητική, καθώς ήταν νικητής με 7,77 μέτρα. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη σεζόν, δεν του επέτρεψαν να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ – Πανελλήνιος ΓΣ)
Παρά το γεγονός ότι αυτή τη χρονιά δεν κατάφερε να διεκδικήσει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία. Ξεκίνησε τη χρονιά με εμφανίσεις στον κλειστό και την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Ευρωπαϊκό της Πράγας με 5,75 μέτρα. Το καλοκαίρι είχε σταθερές εμφανίσεις με αποκορύφωμα το 5,91 μ. στο Diamond League του Παρισιού. Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία στη σειρά αγώνων των διαμαντιών, ενώ ήταν νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων με το εντυπωσιακό 5,80 μέτρα. Ο Φιλιππίδης πέτυχε δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ.

Γυναίκες

Σοφία Υφαντίδου (7αθλο – Φίλιππος Βέροιας)
Πραγματοποίησε αξιοπρεπή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου καταλαμβάνοντας την 19η θέση στο επίπονο αγώνισμα του 7άθλου με 5.951 βαθμούς. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων στη Νάξο έκανε τον καλύτερο αγώνα της στη χρονιά, καθώς συγκέντρωσε 6.113 βαθμούς. Πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στην εθνικό ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου ήταν τρίτη στον ακοντισμό με 55,58 μέτρα.

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (Δισκοβολία – ΑΕΚ)
Κατάφερε να πετύχει τους βασικούς στόχους της, που ήταν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015. Στη διοργάνωση του Πεκίνου είχε παρουσία στον προκριματικό με καλύτερη βολή στα 58,20 μέτρα. Στη διάρκεια του έτους έστειλε τρεις φορές το δίσκο πάνω από ρα 60 μ. με αποκορύφωμα το 61,40 μ. στο μίτινγκ «Χανιά 2015». Στο ΕυρωπαϊκόΠρωτάθλημα Ομάδων της Κρήτης κατέλαβε την τρίτη θέση και έδωσε σημαντικούς βαθμούς.

Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ – ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009)
Σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση της χρονιάς για τον ελληνικό στίβο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου με άλμα στα 4,80 μέτρα. Λίγο αργότερα επισφράγισε την εξαιρετική της κατάσταση επικρατώντας στη συνολική βαθμολογία των αγώνων Diamond League, διάκριση που δεν έχει σημειώσει στο παρελθόν κανένας αθλητής από την χώρα μας. Βελτίωσε τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ με αποκορύφωμα το 4,83 μ. στο Παρίσι. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων ήταν νικήτρια με 4.65 μέτρα.

Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ. – Σητειακός ΑΟ)
Πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στην εθνική ομάδα, που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Κρήτη, καθώς ήταν δεύτερη στα 200 μ. και τέταρτη στα 100 μέτρα. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό εκεί όπου κατέλαβε την 23η θέση στο σύνολο με 23.28. Στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 23.12

Ουρανία Ρεμπούλη (Μαραθώνιος – ΓΣ Νέων Λέρου)
Στη διάρκεια του Μαραθωνίου στο Βερολίνο κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο της στόχο, που ήταν το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Λίγες εβδομάδες αργότερα συμμετείχε στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, όπου ήταν δεύτερη στην κατάταξη και πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Κατερίνα Στεφανίδη (Επί κοντώ – ΑΟ Φιλοθέης)
Η περίοδος του χειμώνα ήταν εξαιρετική για εκείνη. Όχι μόνο έφτασε το ατομικό της ρεκόρ στα 4,77 μ. – και πανελλήνιο ρεκόρ - , αλλά κατάφερε να κρεμάσει ένα ακόμη μετάλλιο στο στήθος της. Με άλμα στα 4,75 μ. σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό, επηρεασμένη από τα προβλήματα τραυματισμών, που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69