tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Γιορτή αθλητισμού με 600 δρομείς και άψογη διοργάνωση στον 12ο Φιλίππειο Δρόμο

Με μεγάλη επιτυχία και έντονο παλμό ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ο 12ος Φιλίππειος Δρόμος, η μεγάλη διήμερη γιορτή του αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στη Βέροια.

Ο αγώνας, θεσμός πλέον για τη δρομική κοινότητα της χώρας, συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας και την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Βέροιας.

Κορυφαία στιγμή του διημέρου αποτέλεσε ο κεντρικός αγώνας των 14,5 χιλιομέτρων το πρωί της Κυριακής, με τη μοναδική διαδρομή Βεργίνα – φράγμα Αλιάκμονα – Βέροια. Η εκκίνηση δόθηκε από το στέγαστρο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας στις 10:30, ενώ ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο Βέροιας, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις σε αθλητές και θεατές.

Περίπου 600 αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας – μεταξύ άλλων από Γρεβενά, Κοζάνη, Ξάνθη, Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Βόλο, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Γιαννιτσά – έδωσαν δυναμικό «παρών», επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη απήχηση του αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ιδιαίτερα υψηλό ήταν και το αγωνιστικό επίπεδο του αγώνα. Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Σταμούλης Γιώργος με εξαιρετικό χρόνο 47:08, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του κλάση, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν δρομείς με χρόνους 50:48 και 50:52 αντίστοιχα.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Μυστακίδου Φωτεινή με χρόνο 57:24, ενώ η δεύτερη και η τρίτη αθλήτρια τερμάτισαν επίσης σε ιδιαίτερα αξιόλογους χρόνους, 58:15 και 59:15, ολοκληρώνοντας και οι τρεις τον αγώνα σε λιγότερο από μία ώρα.

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος των διοργανωτών και των συμμετεχόντων, με ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η άψογη διοργάνωση, η άρτια ασφάλεια και η καθοριστική συμβολή των πολλών εθελοντών συνέβαλαν στη δημιουργία μιας πραγματικής γιορτής του αθλητισμού.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων, κυπέλλων και βραβείων, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των διοργανωτών, σε κλίμα χαράς και ικανοποίησης για τη συνολική επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο 12ος Φιλίππειος Δρόμος έκλεισε με την καθιερωμένη φωτογραφία των εθελοντών και το μήνυμα ανανέωσης του ραντεβού για την επόμενη χρονιά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσοι συμμετείχαν και παρακολούθησαν τη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση. 

Οι νικητές ανά κατηγορία:

Γενική

Άνδρες

1ος Σταμούλης Γιώργος

2ος Παπαδόπουλος Σάκης

3ος Καρακουλάκης Δημήτρης

Γυναίκες

1η Μυστακίδου Φωτεινή

2η Μανούσου Μόσχα

3η Μπέτα Ζωή

 

Άνδρες 19-34 ετών

1ος Σταμούλης Γιώργος

2ος Καρατζάς Κωνσταντίνος

3ος Παρίσης Διαμαντής Ραφαήλ

Γυναίκες 19-34 ετών

1η Μυστακίδου Φωτεινή

2η Μανούσου Μόσχα

3η Μπέτα Ζωή

 

Άνδρες 35-44 ετών

1ος Καρακουλάκης Δημήτρης

2ος Καρακουλάκης Χρήστος

3ος Πανταζής Κωνσταντίνος

Γυναίκες 35-44 ετών

1η Κοτσιρίμπα Ειρήνη

2ης Κωστελίδου Θεοδώρα

3η Τζηρίνη Θεανώ

 

Άνδρες 45-54 ετών

1ος Παπαδόπουλος Σάκης

2ος Παπαδημητρίου Αντώνης

3ος Κελεπούρης Γιώργος

Γυναίκες 45-54 ετών

1η Τσεκίνι Σόνια

2η Τσίγγανου Εύη

3η Χατζημιμίκου Δήμητρα

 

Άνδρες 55-64 ετών

1ος Sylvain Gobel

2ος Γραμμένος Δημήτρης

3ος Κωνσταντινίδης Κοσμάς

Γυναίκες  55-64 ετών

1η Πασχαλίδου Παναγιώτα

2η Σουλιώτου Αλεξάνδρα

3η Σίμου Ελένη

 

Άνδρες 65+ ετών

1ος Χύτας Χρήστος

2ος Ρετζέπης Στέλιος

3ος Σουπιάδης Χρυσόστομος

Γυναίκες 65+ ετών

1η Παπαβασιλείου Σταυρούλα

2η Γιαλαμίδου Αναστασία

3η Σαββίδου Βασιλική

Τιμής ένεκεν βραβείο στην μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια (80 ετών), Βούλα Τζεβελέκη, η οποία φέτος έτρεξε για δωδέκατη χρονιά στον αγώνα.

View this gallery on Flickr

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69