BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

"Εν Σώματι Υγιεί": 10 χρόνια προσφοράς στον προσαρμοσμένο αθλητισμό

Μια ολόκληρη δεκαετία ζωής έκλεισε φέτος το Αθλητικό Σωματείο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας. Ένα αθλητικό σωματείο διαφορετικό από τα άλλα αφενός μεν, επειδή απευθύνεται σε ειδικούς πληθυσμούς, στην ισχνή μειοψηφία των πολιτών, αφετέρου δε, επειδή με τον τρόπο και τη φιλοσοφία που λειτουργεί, κατάφερε όχι μόνο να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και αντικείμενο ομιλίας σε επιστημονικά συνέδρια, αλλά και να προβάλλει με τις επιτυχίες των αθλητών του, την πόλη της Βέροιας στο πανελλήνιο και διεθνές στερέωμα, ενώ έχει βοηθήσει/υποστηρίξει αρκετούς φορείς και συλλογικότητες της πόλης (και όχι μόνο) μέσω της ετήσιας χρηματικής δωρεάς που κάνει*.

Η κορυφαία στιγμή σε διοικητικό επίπεδο ήταν ασφαλώς η βράβευση του τον Δεκέμβριο του 2019, από το Πανεπιστήμιο Πατρών και άλλους επτά φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με το ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο για τις "Βέλτιστες Πρακτικές για την Ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στον Αθλητισμό". Ένα βραβείο που παρά από τη σημαντικότητά του, πέρασε στα "ψιλά" από την τοπική κοινωνία.

Σε καθαρά αθλητικό επίπεδο, η συμμετοχή αθλητών του σε τρεις Παραολυμπιακούς Αγώνες (Πετράκης PyeongChang2018, Beijing2022 και Ζησίδης Paris2024), ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την πόλης της Βέροιας. Μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αθλητές σε Εθνικές Ομάδες, πανελλήνια ρεκόρ, πάνω από 150 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα (με αποκορύφωμα τη φετινή 8η θέση στην Ελλάδα) και συμμετοχή σε πάρα πολλές αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, συμπληρώνουν το παζλ των επιτυχιών.

Το "Εν Σώματι Υγιεί" είναι οι αθλητές του. Αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί πάνω από 30 αθλητές με κινητική, οπτική και νοητική αναπηρία από την Ημαθία αλλά και από τους γύρω νομούς (Πέλλα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Θεσσαλονίκη), αλλά και πιο απομακρυσμένους (Αθήνα, Πάτρα, Ηλεία) και οι αθλητές με αναπηρία έχουν μάθει να αγωνίζονται καθημερινά, όχι μόνο στα γήπεδα αλλά κυρίως στην κοινωνία που ζουν.

Ο αγώνας των ΑμεΑ είναι δύσκολος και καθημερινός και καμία "παγκόσμια ημέρα" δεν θα αλλάξει την καθημερινότητα τους. Η σημερινή (3 Δεκεμβρίου) Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, δεν είναι ημέρα γιορτής (κάτι το οποίο θα ακούσετε από πολλούς γιατί έτσι τους συμφέρει ίσως..). Είναι ημέρα προβληματισμού, ευαισθητοποίησης και αυτοκριτικής απέναντι στον εμποδιζόμενο συμπολίτη, στο συνάνθρωπο με αναπηρία.

"Σήμερα θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλές λέξεις και φράσεις κλισέ, που δεν αξίζει καν τον κόπο να αναπαράγουμε. Η πολυπόθητη πρόσβαση θα επιτευχθεί όχι μόνο με την απρόσκοπτη μετακίνηση των ΑμεΑ σε δρόμους, κτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως με την αλλαγή της αντίληψης και της στάσης της Κοινωνίας απέναντι τους, που τους θεωρεί ακόμα ως "αδύναμα" και "απροστάτευτα" μέλη της, μια θεωρία η οποία -κακά τα ψέματα- είναι παρούσα, διαιωνίζεται και γιγαντώνεται από πολλούς συλλόγους και φορείς στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση δικών τους σκοπών. Και του χρόνου με υγεία..." αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69