tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα οδικής ασφάλειας διοργάνωσε το ‘Ψηφιδωτό’ στην ΣΜΕΒΕ (φωτογραφίες)

Ημερίδα οδικής ασφάλειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, στο Πανόραμα Βέροιας.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου ΨΗΦΙΔΩΤΟ στη μνήμη των 21 μαθητών του Μακροχωρίου, που έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο 2003 στα Τέμπη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Βέροιας και Στρατιώτες με τους Συνοδούς τους από την 390 ΠΑΠ Λευκαδίων Ημαθίας.

Επρόκειτο για ένα χρήσιμο  βιωματικό μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής, που προσέφερε μια αξέχαστη εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Η Διευθύντρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας  Βορείου Ελλάδας, Σοφία Γαϊτανίδου, μίλησε στους παρευρισκόμενους για την λειτουργία και τους σκοπούς της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, όπου όραμα και στόχος είναι η Σχολή να γίνει Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης Αστυνομικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Όσον αφορά την ημερίδα είπε «η κυκλοφοριακή αγωγή είναι αναγκαίος πυλώνας της οδικής ασφάλειας, με απαραίτητο στοιχείο οι πεζοί, οδηγοί και επιβάτες να αποκτήσουν οδηγική συνείδηση και συμπεριφορά».

Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Βέροιας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης είπε ότι πρόκειται για μια χρήσιμη εκδήλωση με πολλαπλά οφέλη, ενώ αναφέρθηκε τι κάνει ο Δήμος από την πλευρά του για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου ΨΗΦΙΔΩΤΟ είπε ότι η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους και ότι ο σύλλογος, με σύμμαχο την Τροχαία Υπηρεσία, μέσω τέτοιων δράσεων προσπαθεί να αναδείξει τόσο σοβαρά θέματα για το καλό όλων. Προσκάλεσε τους μαθητές να συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου για τη μνήμη των 21 μαθητών και τέλος έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο αίτημα να γίνει πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον χώρο της Σχολής και βρισκόμαστε σε φάση υλοποίησης.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Υπηρεσίας, Αστυνόμος Β’ Ιωσήφ Παρούτογλου είπε «πρέπει να υπάρξει συνολικό σχέδιο, πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει όλοι μας να συμμορφωθούμε με τους κανόνες της σωστής οδήγησης γιατί είμαστε όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Αν και τα θέματα τεχνολογίας των οχημάτων έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τις τελευταίες δεκαετίες, εντούτοις το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων εξακολουθεί να παραμένει.  Προστατεύοντας τους εαυτούς μας, κυκλοφορούμε με ασφάλεια και έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύουμε όλοι μαζί το πολυτιμότερο αγαθό ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!! Είναι άδικο να θυσιάζονται τόσες ζωές νέων στους δρόμους! Η Τροχαία Βέροιας έχοντας ως βασική αρχή την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων επενδύει μέσα από τέτοιου είδους δράσεις στην καλλιέργεια οδηγικής συμπεριφοράς. Η οδηγική συνείδηση καλλιεργείται καλύτερα στις μικρές ηλικίες. Η σωστή ενημέρωση από την παιδική ηλικία και η διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης και κουλτούρας είναι το αντίδοτο στη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων. Η συνεχής παρουσία μας στα σχολεία για διδασκαλία κυκλοφοριακής αγωγής συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση σωστής οδικής συνείδησης».

Ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Βέροιας, Υπαστυνόμος Α’ Μπάμπης Καϊλόγλου αναφέρθηκε στην υπηρεσία του και τα καθήκοντα που καλούνται να φέρουν εις πέρας, στις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων (να μείνει κάποιος παράλυτος ή να χάσει τη ζωή του), στον συνδυασμό παραγόντων που ευθύνονται τα τροχαία ατυχήματα (ανθρώπινος παράγοντας, κακοτεχνίες στους δρόμους, ταχύτητα, ζώνη ασφάλειας – κράνος, αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη) και στις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε εάν εμπλακούμε σε ένα ατύχημα. Παράλληλα παρουσίασε στατιστικά στοιχεία και βίντεο τροχαίων ατυχημάτων.

Έπειτα μαθητές και στρατιώτες δοκίμασαν τον προσομοιωτή ζώνης ασφαλείας και ειδικά γυαλιά (μέθης, ουσιών και κούρασης) προσομοίωσης για να διαπιστώσουν τους κινδύνους που προκύπτουν όταν βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Τέλος τους απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69