tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

"Ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας" - - Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο

Το Embryolab Academy, ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που προάγει την επιστήμη της Κλινικής Εμβρυολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, οργανώνει διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: "Ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας", το Σάββατο 24 Απριλίου στις 17.00.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με στόχο την προαγωγή ασφαλών πρακτικών στα Εργαστήρια και τις Κλινικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η πρόληψη και διαχείριση ρίσκων στην ΥΑ συμβάλλουν στην ασφάλεια των θεραπειών, των γυναικών και των ζευγαριών, στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία υγείας και εγγυάται την ποιότητα και τα θετικά αποτελέσματα.

Διδάσκουμε και εφαρμόζουμε "Ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας" σημαίνει "Δημιουργούμε τις "Ασφαλείς οικογένειες του μέλλοντος". Αυτό είναι το όραμά μας στο Embryolab Academy και ο στόχος μας για το Διαδικτυακό Συνέδριο. 

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, από τους καλύτερους στον κλάδο της Κλινικής Εμβρυολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διασφαλίζουν τη μοναδική διαδραστική εμπειρία που θα έχουν όσοι επιστήμονες παρακολουθήσουν το Συνέδριο. Προκλήσεις και ρίσκα που πρέπει να προβλέψει και να αντιμετωπίσει καθημερινά ή μακροπρόθεσμα ο Επιστήμονας της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για να εξασφαλίσει την επιτυχία κάθε προσπάθεια συντήρησης γονιμότητας και κάθε θεραπεία εξωσωματικής.

Το Embryolab Academy ασχολείται εντατικά και διδάσκει "Θέματα ρίσκου και ασφάλειας" στα Εργαστήρια και τις Κλινικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, από το 2013, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εργαστηριακή εμπειρία καθώς και ανταλάσσοντας καλές πρακτικές.

Η κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, MSc, PMI-RMP, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας, Διευθύντρια του Embryolab Academy και πιστοποιημένη Σύμβουλος Διαχείρισης Ρίσκου περιγράφει: «Στο Embryolab Academy, συνεργαζόμαστε στενά εξειδικευμένοι επιστήμονες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από όλο τον κόσμο.  Η διαχείριση ποιότητας και η ασφάλεια σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στην εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί προτεραιότητα στην προσπάθειά μας για ολοένα και υψηλότερης ποιότητας, καινοτόμες υπηρεσίες.»

1000 εγγεγραμένοι από 80 χώρες του πλανήτη έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους και θα συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία για ασφαλείς πρακτικές στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Το Συνέδριο έχει λάβει 3 Ευρωπαϊκά CME's από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διαπίστευσης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (EACCME®s).

Με την αιγίδα τους έχουν τιμήσει τη διοργάνωση οι Διεθνείς Οργανισμοί:

SIERR, Italian Society of Embryology, Reproduction & Research, Italy

ASEBIR,  Asociación para el Estudio de la Biología de la Reproducción (ASEBIR), Spain

AER, Asociatia Embriologilor, Romania

και με την υποστήριξή τους οι:

ESHG, The European Society of Human Genetics

BSRM, Belgian Society for Reproductive Medicine

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου εδώ:

https://embryolab-academy.org/safe-practices-in-art-labs/

Η Αλεξία Χατζηπαρασίδου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια, την οποία επισκέπτεται συχνά για να επισκεφθεί τους γονείς και τους φίλους της.

Είναι Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας με εμπειρία, περισσότερους από 45.000 κύκλους στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Έχει ιδρύσει και λειτουργεί από το 2004, την Πρότυπη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπραγωγής, Embryolab, στη Θεσσαλονίκη.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν κυρίως στην εφαρμογή μοντέρνων μεθόδων κρυοσυντήρησης ωαρίων και εμβρύων και θεραπείας της ανδρικής υπογονιμότητας και αζωοσπερμίας. Από το 2007 έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξειδίκευση στον τομέα του Τotal Quality Management (TQM) και Risk Management (RM) σε Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και στην εφαρμογή στρατηγικών αποφυγής και διαχείρισης κινδύνων.

Η κ. Χατζηπαρασίδου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και εκπαιδεύτρια σε hands on workshops, συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία αφορούν τις πιο σύγχρονες εργαστηριακές μεθόδους στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και έχει συγγράψει έναν σημαντικό αριθμό άρθρων, δημοσιεύσεων και παραρτημάτων.

Την πιο πρόσφατη μελέτη της διεξάγει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει το θέμα «Η γενετική βάση της αζωοσπερμίας-το μυστήριο που χρειάζεται να διαλευκανθεί». Ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να διερευνηθεί η γενετική βάση της αζωοσπερμίας και να μπούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπευτικών επιλογών για τους άνδρες που πάσχουν από αυτήν.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ESHRE),της Αμερικανικής Κοινότητας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), των Επιστημόνων της Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ALPHA) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων (ΠEKE), Πρεσβευτής του EURO-GTP II εργαλείο αξιολόγησης κινδύνων για καινοτόμες εφαρμογές.

Η Αλεξία Χατζηπαρασίδου απολαμβάνει να περνάει χρόνο με την οικογένεια της και τους φίλους της. Θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό που έχει τη δυνατότητα να ζεί το πάθος της για την επιστήμη και να είναι μέρος των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Πάνω από όλα νιώθει ευλογημένη που έχει τη δυνατότητα να φροντίζει και να υποστηρίζει τα ζευγάρια στην πιο εκπληκτική διαδρομή της ζωής τους… τη διαδρομή προς τη μητρότητα και την πατρότητα!

Δείτε το πλήρες βιογραφικό σημείωμα εδώ https://bit.ly/3v4Jfqu

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69