tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Εξωσωματική light: Καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερα φάρμακα

Κάθε γυναίκα που πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία με εξωσωματική γονιμοποίηση αναρωτιέται: ‘τι ποσοστό επιτυχίας έχω;’ και ‘γίνεται να πάρω λιγότερα φάρμακα;’ Σύμφωνα με αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες και την κλινική εμπειρία πολλών ετών, οι γυναίκες που παράγουν πολλά ωάρια κατά τη διέγερση των ωοθηκών (πάνω από 16-20), έχουν τελικά χαμηλότερο ποσοστό γονιμοποίησης και μικρότερο ποσοστό εμβρύων άριστης ποιότητας. Επίσης, το ενδομήτριο είναι λιγότερο δεκτικό για την εμφύτευση του εμβρύου λόγω της υψηλής συγκέντρωσης οιστρογόνων.

Σε αντίθεση με τη λογική ‘περισσότερα φάρμακα = περισσότερα ωάρια = μεγαλύτερη πιθανότητα για εγκυμοσύνη’, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται χαμηλότερες δόσεις φαρμάκων με εξαιρετικά αποτελέσματα επίτευξης εγκυμοσύνης, χωρίς τον κίνδυνο υπερδιέγερσης των ωοθηκών (το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι η περίπτωση κατά την οποία οι ωοθήκες αντιδρούν υπερβολικά στα φάρμακα και δημιουργούνται δυσάρεστα - και μερικές φορές επικίνδυνα - συμπτώματα στη γυναίκα: φούσκωμα στην κοιλιά, πόνος, ναυτία, έμετος). Αυτό ονομάζουμε ‘εξωσωματική light.

Σε ποιες ασθενείς ταιριάζει η εξωσωματική light;


Οι γυναίκες που είναι ιδανικές υποψήφιες για την εξωσωματική με λίγα φάρμακα είναι:

  • οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες,

  • αυτές που παράγουν πολλά ωάρια, αλλά τα έμβρυά τους δεν είναι άριστης ποιότητας,

  • όσες στο παρελθόν έχουν υποστεί υπερδιέγερση των ωοθηκών.

Επίσης, οι υψηλές δόσεις φαρμάκων δε βοηθάνε στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με λίγα ωάρια, άρα και αυτές είναι καλές υποψήφιες για εξωσωματική με λίγα φάρμακα, όπως και κάθε γυναίκα που για ιατρικούς λόγους δεν πρέπει να πάρει υψηλές δόσεις οιστρογόνων.


Μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί ότι οι ορμόνες που περιέχουν τα φάρμακα για την ωορρηξία προκαλούν καρκίνο, ωστόσο είναι λογικό να προσπαθούμε να δίνουμε λιγότερα φάρμακα. Με χαμηλότερες δόσεις φαρμάκων, παράγονται
λιγότερα ωάρια (6-10), τα οποία όμως έχουν καλύτερα ποσοστά γονιμοποίησης και δίνουν έμβρυα καλύτερης ποιότητας (καλύτερη δυναμική για εγκυμοσύνη). Επίσης, το ενδομήτριο είναι πιο δεκτικό.

Με λιγότερα φάρμακα εξασφαλίζουμε, εκτός από άριστα αποτελέσματα, σχεδόν 100% ποσοστό ικανοποίησης, γιατί η ‘αναστάτωση’ στον οργανισμό της γυναίκας είναι η μικρότερη δυνατή. Έτσι η όλη διαδικασία γίνεται πιο εύκολη, πιο άνετη και χωρίς επιπλοκές. Σήμερα τα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης με εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν αυξηθεί. Με δεδομένη την επιτυχία, ο στόχος είναι η ποιότητα: η εξωσωματική μπορεί πλέον να γίνεται χωρίς προβλήματα και χωρίς να είναι ψυχοφθόρος, όπως παλαιότερα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου γυναικολογίας και αναπαραγωγής Γέννημα IVF και κλείστε σήμερα ραντεβού για τον έλεγχο της γονιμότητάς σας από την πιο εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69