BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Κρεατάκια σε παιδιά: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ακούμε συχνά για τα κρεατάκια σε παιδιά και περιπτώσεις που χρειάστηκε επέμβαση για την αφαίρεση τους. Προτού όμως θορυβηθούμε για την υγεία του παιδιού μας καλό είναι να γνωρίζουμε ακριβώς με τι έχουμε να κάνουμε.

Η εξειδικευμένη παιδο ΩΡΛ Ανατολή Παταρίδου μας εξηγεί στη συνέχεια τι χαρακτηρίζουμε ως κρεατάκια, πως επηρεάζουν την γενικότερη υγεία και καθημερινότητα του παιδιού και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Τι είναι τα κρεατάκια σε παιδιά

Πρόκειται για προεξέχον τμήμα λεμφικού ιστού που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη μύτη (σε μια περιοχή που ονομάζεται ρινοφάρυγγας ) δίπλα στις ευσταχιανές σάλπιγγες, και αν είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος μπλοκάρουν την σωστή παροχή και διακίνηση του αέρα και επηρεάζουν την ακοή.

Αυτές οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις δεν υπάρχουν στα νεογέννητα βρέφη, αλλά αναπτύσσονται σε ηλικία περίπου 1 έτους φτάνοντας στο ζενίθ τους κατά τη διάρκεια της πρώιμης παιδικής ηλικίας, και συνήθως συρρικνώνονται κατά την εφηβεία.

Τι συμπτώματα δημιουργούν στο παιδί;

Καθώς τα κρεατάκια σε παιδιά επηρεάζουν την γενικότερη διακίνηση του αέρα, αλλά και τις ευσταχιανές σάλπιγγες και την καλή λειτουργία του ωτός, τα συμπτώματα που προκαλούν σχετίζονται με αυτά τα σημεία του σώματος. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα πιο αναγνωριστικά συμπτώματα που δημιουργούν τα κρεατάκια στα παιδιά είναι:

  • πόνο (οξεία μέση ωτίτιδα)

  • μείωση ακοής (εκκριτική ωτίτιδα)

  • βαριά ανάσα

  • εύκολη κούραση

  • ροχαλητό

  • άπνοια (διακοπές της αναπνοής)

Πώς γίνεται η επέμβαση για τα κρεατάκια και τι πρέπει να προσέξω;

Τα κρεατάκια αφαιρούνται με γενική νάρκωση και η διαδικασία γίνεται μέσα από το στόμα του παιδιού χωρίς τομές. Η παρακέντηση γίνεται με μικροσκόπιο και ο χειρουργός αποφασίζει, ανάλογα με τα ευρήματα, αν θα μπει και σωληνάκι στο τύμπανο. Το παιδί δεν χρειάζεται να νοσηλευθεί πάνω από 24ωρο ενώ οποιαδήποτε διεγχειρητική ή μετεγχειρητική αιμορραγία προκύψει αποτελεί μία συνήθης και εύκολα ελεγχόμενη παρενέργεια. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε, είναι σε περίπτωση που ο χειρουργός τοποθετήσει σωληνάκι στο τύμπανο του παιδιού, να μην έρχονται τα αυτιά του σε επαφή με νερό όσο το διατηρεί.

Μάθετε περισσότερα για τα κρεατάκια σε παιδιά και την διαδικασία της επέμβασης που απαιτείται, στην επίσημη ιστοσελίδα της εξειδικευμένης παιδο ΩΡΛ Ανατολής Παταρίδου.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69