BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Συμπόσιο για τη θεραπεία με αδρόνια: Κατάσταση, προοπτικές και σχέδια για μελλοντικές εγκαταστάσεις

Το Συμπόσιο για τη Θεραπεία με Αδρόνια πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18-21 Οκτωβρίου 2024, ως υβριδική εκδήλωση, περιλαμβάνοντας ένα διήμερο εργαστήριο (18-19 Οκτωβρίου) και ένα μονοήμερο MasterClass για τον Σχεδιασμό Θεραπειών στις 21 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των HITRIplus WP2 και WP5, από συνεργαζόμενους εταίρους υπό την ηγεσία του SEEIIST/GSI, με την οικονομική υποστήριξη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

Ο στόχος του Συμποσίου ήταν η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για τη Θεραπεία με Αδρόνια, προσελκύοντας κυρίως την κοινότητα εν δυνάμει χρηστών από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προωθώντας τεχνικές εξελίξεις, διεθνή πρόσβαση, δικτύωση, διάχυση και ανάπτυξη ικανοτήτων στον τομέα της έρευνας με βαρέα ιόντα.

Είχε παγκόσμια εμβέλεια, με το εργαστήριο να συγκεντρώνει συνολικά 419 συμμετέχοντες από 53 χώρες. Από αυτούς, 392 είχαν προεγγραφεί, ενώ 27 εγγράφηκαν επιτόπου, και 126 παρακολούθησαν δια ζώσης. Το εξειδικευμένο MasterClass, με 185 εγγεγραμμένους, παρακολουθήθηκε δια ζώσης από 55 συμμετέχοντες, ενώ κατά μέσο όρο περίπου 60 συμμετείχαν διαδικτυακά οποιαδήποτε στιγμή.

Το εργαστήριο προσέλκυσε ένα ποικίλο και αφοσιωμένο κοινό, με καλή συμμετοχή καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και αξιοσημείωτη παρουσία νέων επιστημόνων. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από μια ευρεία γκάμα χωρών*, υπογραμμίζοντας τόσο το παγκόσμιο ενδιαφέρον όσο και τη σημασία της δικτύωσης και της συνεργασίας για την προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης στη θεραπεία με αδρόνια και σε συναφείς τομείς.

*Αφγανιστάν, Νήσοι Ώλαντ, Αλβανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Γροιλανδία, Ινδία, Ιράν, Ιταλία, Κόσοβο, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νεπάλ, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρόγραμμα κάλυψε ευρεία θέματα όπως:

  • Εξέλιξη της θεραπείας με αδρόνια (ιστορική και επιστημονική).
  • Τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές.
  • Κλινικές εφαρμογές και καινοτομίες όπως το SEEIIST project.
  • Συζήτηση για κοινωνικοοικονομικές πτυχές, δίκτυα, και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ένα κεντρικό θέμα καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου ήταν η σημασία της διεθνούς συνεργασίας, ιδιαίτερα μέσω του έργου SEEIIST. Το SEEIIST αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης εγκατάστασης· προωθεί το μήνυμα «Επιστήμη για την Ειρήνη», στοχεύοντας στην ενίσχυση της επιστημονικής αριστείας και της βιώσιμης ανάπτυξης, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της περιοχής και, ιδανικά, στην αντιστροφή της διαρροής εγκεφάλων (brain drain).
Το εργαστήριο ανέδειξε την επιτυχία των συνεργατικών προσπαθειών των HITRIplus και IAEA, οι οποίες έχουν ενισχύσει τη σχετική τεχνογνωσία σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχουν διευρύνει τις γνώσεις των επαγγελματιών υγείας στην ιοντική θεραπεία.

Το εργαστήριο έλαβε θετικότατα σχόλια τόσο από τους ομιλητές όσο και από τους συμμετέχοντες. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θεματολογική ποικιλία και το βάθος, την ποιότητα των παρουσιάσεων και των συζητήσεων, καθώς και τις ευκαιρίες δικτύωσης. Τα κοινωνικά γεγονότα που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου διευκόλυναν ουσιαστικές ανταλλαγές, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ευνοούσε επαγγελματικές συνδέσεις και συνεργατικές ιδέες.

Συμπέρασμα

Το Εργαστήριο για τη Θεραπεία με Αδρόνια στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωσε κορυφαίους ειδικούς και ενεργοποίησε συμμετέχοντες από την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πολύτιμης γνώσης και προωθώντας τον τομέα της θεραπείας με αδρόνια. Η θετική ανατροφοδότηση, η υψηλή συμμετοχή και οι ουσιαστικές συζητήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνεχιζόμενης συνεργασίας και της καινοτομίας στη φροντίδα του καρκίνου.

Αυτή η εκδήλωση έθεσε τα θεμέλια για μελλοντική πρόοδο, διασφαλίζοντας ότι η θεραπεία με αδρόνια παραμένει στην πρωτοπορία της ογκολογικής θεραπείας. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη διάδοσης αυτών των προηγμένων θεραπευτικών μεθόδων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν έργα επόμενης γενιάς, όπως το SEEIIST, στην ενίσχυση της έρευνας σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69