Οι πιπεριές και η ντομάτα Αγίου Γεωργίου στην «ΠΟΠ Μαγειρική» της ΕΡΤ1
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη

Τα εκλεκτά προϊόντα του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας ταξίδεψαν μέχρι τα στούντιο της ΕΡΤ1 και βρέθηκαν στο επίκεντρο της αγαπημένης εκπομπής «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό. Η γνωστή εκπομπή, που αναδεικνύει τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τον πλούτο της ελληνικής γης, αφιέρωσε δύο επεισόδια σε συνταγές που είχαν τη σφραγίδα της Ημαθίας.
Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχθηκε τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη, γνωστό από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 5». Ο Κοτταρίδης άφησε για λίγο την ενημέρωση και μπήκε στην κουζίνα, δοκιμάζοντας τη χαρά της δημιουργίας με οδηγό τον σεφ. Μαζί μαγείρεψαν πιάτα βασισμένα στην απλότητα και την αλήθεια των γεύσεων, με πρωταγωνιστές τις πιπεριές Αγίου Γεωργίου Ημαθίας και τη φέτα Μυτιλήνης ΠΟΠ. Αρώματα και χρώματα συνδυάστηκαν σε συνταγές που θυμίζουν αυθεντική ελληνική κουζίνα και την οικειότητα του σπιτικού φαγητού.
Η σκυτάλη περνά την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, όταν στην «ΠΟΠ Μαγειρική» θα βρεθεί η ηθοποιός Κατερίνα Κρανίδη, γνωστή από τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Το Δίχτυ». Η Κρανίδη, με τη γνωστή της ζεστασιά, θα μοιραστεί τον πάγκο της κουζίνας με τον Ανδρέα Λαγό, δημιουργώντας πιάτα που παντρεύουν τη γραβιέρα Σύρου με την τομάτα Αγίου Γεωργίου Ημαθίας. Συνταγές γεμάτες χρώμα, ένταση και νοσταλγία, που αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.
Μέσα από τις γεύσεις, τις ιστορίες και τη μαγειρική, η «ΠΟΠ Μαγειρική» δείχνει πως η παράδοση παραμένει ζωντανή — και πως προϊόντα όπως οι πιπεριές και η ντομάτα του Αγίου Γεωργίου συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους νόστιμη ιστορία.