tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

ΚΟΥΚΟΥΤΕΓΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

access ban20

pistofidis ban1

Το Imathia Quality στα Ιωάννινα - Ποιοι συμμετέχουν - Το πρόγραμμα

Μετά από μια πετυχημένη πορεία σε Ζάππειο Μέγαρο, Ηράκλειο της Κρήτης και ΔΕΘ, το Ημαθία Quality «ταξιδεύει» το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, στα Λιθαρίτσια, με σκοπό να προβάλλει, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τον τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ημαθίας, με έμφαση στη προώθηση των τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής και των μοναδικών συνταγών της ημαθιώτικης κουζίνας, τα οποία συνδέονται με στοιχεία του πολιτισμού και της τοπικής παράδοσης.

Το Imathia Quality διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας, τους Δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας, πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και επαγγελματικούς και άλλους παραγωγικούς φορείς της Ημαθίας.

Στη διάρκεια του Imathia Quality παράλληλα με την προβολή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών της Ημαθίας διοργανώνονται επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιμελητηρίων και αντίστοιχων τοπικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που επικεντρώνονται στην προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025

17:00–18:30: Αποκριάτικο δρώμενο της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες» από τον Σύλλογο «Νταβέλης»-Πατινάδες & χοροί στους δρόμους των Ιωαννίνων(Αγορά-ΠλατείαΜαβίλη- Μώλος)

17:00–20:00 Πάρκο Λιθαρίτσια

Παρουσίαση τοπικών προϊόντων (ξινόμαυρο κρασί Νάουσας, ροδάκινο Ημαθίας, μοσχάρι Βέροιας)

Stands: Οινοποιεία του Αμπελώνα Νάουσας, Σύλλογος Ζα­χαροπλαστών Ημαθίας, Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας, Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Μελισσοκομι­κός Σύλλογος Βέροιας

Γευστικές δοκιμές – «Κερνάμε Ημαθία»

Σιρόν ποντιακό, βλάχικη πίτα με τσουκνίδα «μάρσνα», τζι­γεροσαρμάδες, cheesecake με κεράσια τραγανά ΠΟΠ. Ρο­δοχωρίου, βλάχικη γαλατόπιτα Σελίου, σαλάτα Αλεξάνδρειας, μοσχάρι Βέροιας σε φετούλες, ρεβανί Βέ­ροιας

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025

11:30–13:30 Στο Μόλο και στους δρόμους των Ιωαννίνων

Διασκεδάζουμε σε παραδοσιακούς και Balkan ρυθμούς με τους «Ροδάκοινους»

17:00–20:00 Πάρκο Λιθαρίτσια

Live cooking shows & γευσιγνωσία με προϊόντα και συνταγές της Ημαθίας

Stands: Οινοποιεία του Αμπελώνα Νάουσας, Σύλλογος Ζα­χαροπλαστών Ημαθίας, Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας, Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Γιορτή Πίτας Δήμου Αλεξάνδρειας, Γιορτή Ροδάκινου, Γιορτή Κερασιού Ροδοχωρίου, Γιορτή Οπωροκηπευτικών Αγ. Γεωργίου Βέ­ροιας, Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειάς

Γευστικές δοκιμές – «Κερνάμε Ημαθία»

  • Πρωί: Ωτία με αλεύρι Αλεξάνδρειας & μέλι Βερμίου
  • Απόγευμα: Burger με μοσχάρι Βέροιας, τηγανιά με λουκάνικο Ημαθίας, ρεβανί Βέροιας, πέστροφα Βέροιας με ροδάκινο ΠΟΠ Νάουσας (ΣΑΕΚ Ιωαννίνων), πιροσκί με μαρμελάδα πιπεριάς Αγ. Γεωργίου, τραχανότο με γίδα και καστανόσουπα Φυτειάς, λαχανοσαρμάδες, cheesecake με Κεράσια τραγανά ΠΟΠ Ροδοχωρίου, παραδοσιακές πίτες Ημαθίας.

18:00: Παρουσίαση: Ο Δήμος Βέροιας παρουσιάζει το project Veria Gastronomy.

19:00: Κλήρωση (Διήμερα ταξίδια στην Ημαθία, προϊόντα της Ημαθίας)

19:00–21:00 Πάρκο Λιθαρίτσια

Συναυλία με τη μπάντα χάλκινων

«ΡΟΔΑΚΟΙΝΟΙ» (Balkan & παραδοσιακοί ήχοι)

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025

11:30–13:30 Πάρκο Λιθαρίτσια

Juniors Master Chef - παιδιά δημιουργούν γεύσεις με προϊόντα Ημαθίας (Cheesecake, Giant Burger) και ο Chef & συγγραφέας Γιώργος Μεταξάς μαγειρεύει μαζί τους

12:00 Πάρκο Λιθαρίτσια

Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας παρουσιάζει το Imathia’ s Brunch (παρουσίαση: Δημήτρης Μάντσιος)

Κερνάμε κάθε μέρα:

  • Ρεβανί Βέροιας
  • Ξινόμαυρο Νάουσας
  • Τυριά και αλλαντικά Ημαθίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Οινοποιεία ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ winery, Κτήμα ΦΟΥΝΤΗ, Οινοποιείο Κτήμα ΚΑΠΠΑ, Παραδοσιακά Προ­ϊόντα Κτήμα ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΑΖΟΓΛΙΔΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ,ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΑ­ΣΙΩΝΑΣ, ΚΟΓΙΑΣ bakery, VEZYROGLOU farmΚΑΝΔΥΛΑΣ Παρα­δοσιακά Προϊόντα, Μr TONY donuts, AGATHA’S farm, IPEROS herbs, ICON FACE, ADAMELON, Aγρόκτημα ΣΑΡΚΑΤΖΗ, Εργα­στήριο ΚΟΝΑΚΙ, Καφέ- restaurant WONDERS, Εστιατόριο ΕΚΕΙ­ΜΕΡΟΣ Ν. Πρόδρομος, Ταβέρνα ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ- ΣΕΛΙ, Καφέ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΔΙΚΟ, ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ fish farm.

ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΟ­ΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΒΟΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ VΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟ­ΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π «ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΦΥΤΕΙΑΣ», Π.Σ. ΑΓ. ΓΕ­ΩΡΓΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, Π.Σ. Π. ΚΥΛΙΤΣΙΟΥ «ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΕΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ», Π.Σ ΦΥΤΕΙΑΣ, Π.Σ. ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ­ΛΙΟΥ, ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ .

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΟΙ CHEFS ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μαρία Κόγια (pastry chef), Γιώργος Μεταξάς, Τάσος Παγούρας (pastry chef), Πελαγία Μαργαρίτου και Σάββας Περπερίδης, Ροζαλία Μπένα και Aντώνης Μπένας, Ιάκωβος Ορφανίδης.

Guest Chefs οι καθηγητές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ΣΑΕΚ Ιωαννίνων: Ανδρέας Γεωργούλης, Κωνσταντίνος Πανταζής και Γιώργος Γιωτίτσας.

color feel banner

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69