Αυλαία με γεύσεις και μελωδίες στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Βέροιας
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Με τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών και με φόντο την κατάμεστη πλατεία Ωρολογίου, έπεσε την Κυριακή η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας, τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας και με τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι τοπικοί παραγωγοί, με μεράκι και χαμόγελο, πρόσφεραν στους επισκέπτες τα καλύτερα προϊόντα του τόπου: από τα ζουμερά φρούτα, τα γευστικά κηπευτικά και τα εξαιρετικά τυριά, έως το φημισμένο ρεβανί, το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας, τον παραδοσιακό χαλβά, τοπικό λάδι και ελιές, μοναδικά βούτυρα από φουντούκι και αμύγδαλο, καπνιστή πέστροφα και κρασιά υψηλής ποιότητας. Το κοινό δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την οργάνωση και κυρίως για τη γευστική εμπειρία που αποκόμισε.
Ο αγαπημένος τηλεοπτικός σεφ Βασίλης Καλλίδης επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα, δοκίμασε τα προϊόντα, συνομίλησε με παραγωγούς και μαγείρεψε ξανά, παρουσιάζοντας ένα πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας και πιπεριά Αγίου Γεωργίου, αναδεικνύοντας με τη δημιουργικότητά του τον πλούτο της τοπικής κουζίνας.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάνελ για τον οινοτουρισμό και την προοπτική συνδυασμού του με τα τοπικά προϊόντα της Ημαθίας. Την οργάνωση ανέλαβε το Europe Direct της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συντονιστή τον Αντώνη Ζώκο. Συμμετείχαν η Όλια Παναγιωτοπούλου, επικεφαλής του Europe Direct, ο Βασίλης Καλλίδης, ο οινοποιός Απόστολος Θυμιόπουλος, ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Στέλιος Κουτσιώφτης, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Αθανάσιος Τόπης και ο Χρήστος Μπακάλης, ανοίγοντας γόνιμο διάλογο για τις δυνατότητες ανάδειξης της Ημαθίας ως γαστρονομικού και οινικού προορισμού.
Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε μελωδικά με τον Δημήτρη Μπάση και τη Βίκυ Καρατζόγλου, που χάρισαν στο κοινό μια βραδιά γεμάτη τραγούδια, συγκίνηση και ρυθμό, υπογράφοντας με τις φωνές τους ένα δυνατό φινάλε σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
-
DSC_0264 DSC_0264
-
DSC_0271 DSC_0271
-
DSC_0268 DSC_0268
-
DSC_0259 DSC_0259
-
DSC_0266 DSC_0266
-
DSC_0274 DSC_0274
-
DSC_0291 DSC_0291
-
DSC_0292 DSC_0292
-
DSC_0297 DSC_0297
-
DSC_0309 DSC_0309
-
DSC_0313 DSC_0313
-
DSC_0317 DSC_0317
-
DSC_0323 DSC_0323
-
DSC_0325 DSC_0325
-
DSC_0337 DSC_0337
-
DSC_0371 DSC_0371
-
DSC_0383 DSC_0383
-
DSC_0385 DSC_0385
-
DSC_0387 DSC_0387
-
DSC_0393 DSC_0393
-
DSC_0390 DSC_0390
-
DSC_0395 DSC_0395
-
DSC_0397 DSC_0397
-
DSC_0398 DSC_0398
-
DSC_0401 DSC_0401
-
DSC_0405 DSC_0405
-
DSC_0407 DSC_0407
-
DSC_0408 DSC_0408
-
DSC_0414 DSC_0414
-
DSC_0422 DSC_0422
-
DSC_0430 DSC_0430
-
DSC_0432 DSC_0432
-
DSC_0436 DSC_0436
-
DSC_0442 DSC_0442
-
DSC_0444 DSC_0444
-
DSC_0447 DSC_0447
-
DSC_0450 DSC_0450
-
DSC_0453 DSC_0453
-
DSC_0455 DSC_0455
-
DSC_0459 DSC_0459
-
DSC_0461 DSC_0461
-
DSC_0472 DSC_0472
-
DSC_0487 DSC_0487
-
DSC_0490 DSC_0490
-
DSC_0488 DSC_0488
-
DSC_0496 DSC_0496
-
DSC_0508 DSC_0508
-
DSC_0512 DSC_0512
-
DSC_0509 DSC_0509
-
DSC_0524 DSC_0524
-
DSC_0528 DSC_0528
-
DSC_0547 DSC_0547
-
DSC_0565 DSC_0565
-
DSC_0570 DSC_0570
-
DSC_0586 DSC_0586
-
DSC_0597 DSC_0597
-
DSC_0623 DSC_0623
-
DSC_0625 DSC_0625
-
DSC_0629 DSC_0629
-
DSC_0638 DSC_0638
-
DSC_0650 DSC_0650
-
DSC_0660 DSC_0660
-
DSC_0662 DSC_0662
-
DSC_0681 DSC_0681
-
DSC_0690 DSC_0690
-
DSC_0692 DSC_0692
-
DSC_0708 DSC_0708
-
DSC_0699 DSC_0699
-
DSC_0718 DSC_0718
-
DSC_0732 DSC_0732
-
DSC_0733 DSC_0733
-
DSC_0740 DSC_0740
-
DSC_0751 DSC_0751
-
DSC_0756 DSC_0756
-
DSC_0758 DSC_0758
-
DSC_0762 DSC_0762
-
DSC_0764 DSC_0764
-
DSC_0774 DSC_0774
-
DSC_0791 DSC_0791
-
DSC_0800 DSC_0800
-
DSC_0821 DSC_0821
-
DSC_0844 DSC_0844
-
DSC_0918 DSC_0918
-
DSC_0896 DSC_0896
https://pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/finance-menu/109573-gastronomias111111233#sigProIdba08606aee