tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση τοπικής ιστορίας στο ΓΕΛ Πλατέος Κορυφή

Η ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής άνοιξε τις πύλες της για να φιλοξενήσει την εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του ομίλου της Τοπικής Ιστορίας. Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους άνθρωποι που συνδέονται με τη μελέτη της τοπικής ιστορίας του Νομού Ημαθίας, η Γιούλη Δήμου και ο Γιάννης Μοσχόπουλος.

Αρχικά, η Γιούλη Δήμου που εκπροσώπησε το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη παρουσίασε τα εκθέματα του μουσείου καθώς και τον τρόπο συλλογής και τεκμηρίωσης τους. Συζήτησε με τους μαθητές τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου και έλυσε απορίες σχετικά με την έκθεση και συντήρηση των εκθεμάτων.

Στη συνέχεια, ο κος Μοσχόπουλος μοιράστηκε με τους μαθητές τη βιωματική εμπειρία του με την τοπική ιστορία και ανέλυσε τον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας των ιστορικών πηγών που αφορούν την ιστορία του τόπου από την αρχαιότητα έως και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ενεργοποίησε τη σκέψη των μαθητών με αναφορές σε ιστορικά τεκμήρια της Κορυφής και των γύρω χωριών παρακινώντας τους να γίνουν οι μελλοντικοί ερευνητές της τοπικής ιστορίας.

Οι φιλόλογοι Καραφώλα Ευπραξία και Ντόβας Παναγιώτης υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος «Ανανέωση Σχολικής Βιβλιοθήκης» και του ομίλου «Τοπική Ιστορία» αντίστοιχα, παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς και επιμελήθηκαν το συντονισμό της εκδήλωσης. Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Παπαποστόλου και παρακολούθησε ο σύλλογος διδασκόντων και μέρος της μαθητικής κοινότητας.

Οι μαθητές του Α1 και Β1 στήριξαν τις παραπάνω δράσεις και συμμετείχαν ενεργά στις διαδικασίες υλοποίησης της εκδήλωσης. Επιστέγασμα της προσπάθειας των μαθητών ήταν η πρόκριση στη δεύτερη και τελική φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Τοπικής Ιστορίας της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής που κατατάσσει το σχολείο μεταξύ των 15 καλύτερων σχολείων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69