tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιμορφωτική δράση στη Νάουσα με τίτλο «Μαθητικά, Σχολικά και Διασχολικά Έντυπα- Το παράδειγμα της Κρήτης»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική δράση με τίτλο «Μαθητικά, Σχολικά και Διασχολικά Έντυπα- Το παράδειγμα της Κρήτης» την Πέμπτη 27/10/2022 στην αίθουσα Βέτλανς στη Νάουσα, με διοργανωτές τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας, το 8ο Νηπιαγωγείο & 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας  και τον Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας Κρήτης «Τύπος και Ουσία».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας κ. Σωτήρης Σταμάτης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 Ημαθίας & Πέλλας κ. Άννα Βαμβάκη.

Ο κ. Γιώργος Δασκαλάκης, εκπαιδευτικός/ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία» παρουσίασε αρχικά εισήγηση με  θέμα «Μαθητικός Τύπος, το κρυφτό και το κυνηγητό μέσα σε μια εφημερίδα» κάνοντας παράλληλα μια ιστορική αναδρομή στα διασχολικά έντυπα της Κρήτης- περιοδικό «Το Κρητικόπουλο» 1935-36, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε εργαστήρι δημιουργίας αυτοσχέδιου φύλλου εφημερίδας για εκπαιδευτικούς, με τη βοήθεια νεαρών μαθητών/τριών-δημοσιογράφων και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Η συνδιαλλαγή Κρήτης-Νάουσας πήρε σάρκα και οστά με την παρουσίαση της εφημερίδας «8κτώ» του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας, μέσα από την οπτική και τα βιώματα των μαθητών/τριών που εργάστηκαν γι’ αυτή, ενόσω φοιτούσαν στην αντίστοιχη βαθμίδα. Ο μαθητής Ιωάννης Μακρογιώργος Βαλσαμίδης παρουσίασε την απαρχή της εφημερίδας, που φέτος συμπληρώνει τα 10 της χρόνια, η μαθήτρια Ιοκάστη Καλδάρα παρουσίασε την εργασία στην εφημερίδα τα έτη 2017 & 2018 ενώ η μαθήτρια Ασημίνα Κάπα μίλησε για τα έτη 2019 και δώθε.

epimorfotiki 2

Την οπτική των γονέων ως προς το  καινοτόμο πρόγραμμα δημιουργίας εφημερίδας σε μια τάξη μικρών παιδιών, παρουσίασε ο μουσικοσυνθέτης/εικαστικός κ. Κώστας Καλδάρας, ο οποίος για χρόνια ήταν αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 8ου Ν/Γ Νάουσας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπαιδευτικοί έθεσαν καίρια ερωτήματα και κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους ενώ ο κ. Σωτήρης Σταμάτης υπογράμμισε την πρόθεση του συλλόγου ως προς τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων παιδείας και πολιτισμού.

Το κλείσιμο της επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε με ένα απόσπασμα, για τη δύναμη των λέξεων στην παιδική ψυχή, του βιβλίου της Σουζάνας Τομάρο «Οι πόρτες που κανένας δεν βλέπει»  ενώ επιστέγασμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η φράση του κ. Δασκαλάκη «ένα παιδί που γράφει είναι ένα παιδί που σκέφτεται».

Την εκδήλωση συντόνιζε η κ. Λίνα Βαλσαμίδου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69