tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Πρόσκοποι από τη Βέροια καθάρισαν παραλία στην Σαμοθράκη

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, το νησί της Σαμοθράκης υποδέχθηκε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία καθαρισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Οι εθελοντές του Δήμου Σαμοθράκης, σε συνεργασία με την ομάδα προσκόπων του 2ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Βέροιας, ανέλαβαν την αποστολή του καθαρισμού τμήματος του παραλιακού μετώπου της Καμαριώτισσας.

Η δράση ξεκίνησε με τη συγκέντρωση εθελοντών που ανέλαβαν την απομάκρυνση απορριμμάτων και σκουπιδιών από την παραλία. Οι εθελοντές εργάστηκαν με ενθουσιασμό, δείχνοντας τη δέσμευσή τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της οικολογικής συνείδησης στην τοπική κοινότητα.

Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού, η δράση μεταφέρθηκε στην τοπική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον θεσμό των Προσκόπων και το Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία της προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης.

Επιπλέον, συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια για την καταγραφή του πλαστικού αποτυπώματος, δηλαδή της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης που επηρεάζουν το περιβάλλον καθημερινά. Η συλλογή αυτών των δεδομένων αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλαστικά προϊόντα.

Ο Δήμος Σαμοθράκης εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς την εθελοντική ομάδα του Δήμου, η οποία συμμετείχε με ακούραστο ζήλο σε κάθε στάδιο της δράσης, καθώς και προς τους προσκόπους της Βέροιας, που επέλεξαν το νησί για να προάγουν την περιβαλλοντική ευαισθησία και να συμβάλουν στην καθαριότητα της περιοχής.

Η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύει την κοινή συνείδηση για τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών μας πόρων.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69