tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ στη Βέροια

Απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ημαθίας την Τρίτη 21 Μαΐου, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, Θεόδωρος Κακαγιάννης και η  πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, Χαρά Αξούριστου.

Ο Θόδωρος Κακαγιάννης είπε:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις - κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τσυς εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου - τα δικά της παιδιά - στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις - κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 -17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η Χαρά Αξούριστου ξεκίνησε την ομιλία της με ένα ποίημα του παλαιστίνιου ποιητή Σαμίχ Κασέμ και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

Ίσως να στερηθώ και το ψωμί μου Ίσως το στρώμα ξεπουλήσω και τα ρούχα μου

Ίσως δουλέψω σκουπιδιάρης, πετροκόπος και χαμάλης Ίσως σωριαστώ γυμνός και πεινασμένος, εχθρέ του ήλιου.

Αλλά δεν παζαρεύω.

Και ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θ' αντιστέκομαι!

Θ' αντιστέκομαι! 

Θ'αντιστέκομαι!

Η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια σαρώνουν τους μισθούς. Οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση! Εμπορευματοποιούν την υγεία, επιβάλλουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και υπονομεύουν τη δημόσια υγεία.

Μετά τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή προανήγγειλαν αυξήσεις των τιμών σε πολλά φάρμακα που θα ισχύσουν μετά τις Ευρωεκλογές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρακάμπτοντας το Σύνταγμα και το άρθρο 16, προχωρεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου. Παραδίδει τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς.

Προανήγγειλε νέα μέτρα για ψήφιση, όπως το Εθνικό Απολυτήριο με σκληρό σύστημα εξετάσεων, διαγωνισμό ΑΣΕΠ, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων και αλλαγές στην ειδική αγωγή σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών...

Παράλληλα, εντείνει την επίθεσή της για την επιβολή της αξιολόγησης ώστε να συνδεθεί με μισθούς, πριμ παραγωγικότητας, άρση της ακώλυτης μισθολογικής, υπηρεσιακής και βαθμολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών και προπαντός της ίδιας της μονιμότητας.

Με το διαγωνισμό Pisa που διενεργεί αύριο το ΥΠΑΙΘ δείχνει για μία ακόμα φορά ότι αγνοεί την σχολική πραγματικότητα και αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες του δημοσίου σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό έχει σοβαρή κριτική παγκοσμίως γιατί οδηγεί σε έναν αφόρητο ανταγωνισμό ανάμεσα στην εκπαδευτική κοινότητα, αντιστρατεύεται βασικές παιδαγωγικές αρχές ενός ανθρωπιστικού σχολείου, οδηγεί σε κατηγοριοποίηση και κατάταξη των σχολείων, των μαθητών - μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών. Ενώ προσανατολίζει τη διδασκαλία σε προσχεδιασμένα μαθήματα και ενισχύει την στείρα αποστήθιση, σε βάρος της κριτικής και δημιουργικής μάθησης. Απέναντι στις ενστάσεις των εκπαιδευτικών το ΥΠΑΙΘ καταθέτει και πάλι! αγωγή κατά της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, ζητώντας να απαγορευθεί η στάση εργασίας την οποία κήρυξαν οι δυο Ομοσπονδίες μέσα στις εξετάσεις της Ελληνικής Pisa, την Τετάρτη 22 Μαΐου!

Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και καταστολή όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της.

Έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Λάρισα ,ελπίζοντας ότι με την καταστολή τις απειλές και τον εκφοβισμό θα τελειώνουν με την αντίσταση των εκπαιδευτικών.

Το ΥΠΑΙΘΑ με συνεχείς προσφυγές κατά της Α.Α. προσπαθεί να σταματήσει τον αγώνα κατά της αξιολόγησης. Καταδεικνύει όμως και την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τον αγώνα και γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει την πολιτική της με απαγόρευση θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως η απεργία.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που είναι η ψυχή του αγώνα κατά της αξιολόγησης, συνέβαλλαν με κοινή δράση, πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθοριστικά στη συνέχισή του.

 Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αξιολόγησης με ισχυρά όπλα την απεργία αποχή, τις στάσεις εργασίας και την κλιμάκωση του αγώνα. Υπογράφουμε μαζικά σε κάθε σύλλογο τη δήλωση Α. Α. ώστε να προχωράμε χωρίς υποχωρήσεις. Συμμετέχουμε μαζικά στις στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) για να μην μπουν οι αξιολογητές στην τάξηκαι να μη διενεργηθεί ο διαγωνισμός PISA.

Απαντάμε στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιδιώκει να καταργήσει κάθε συνδικαλιστική δράση που ανατρέπει την πολιτική της. Υπερσασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και την εργασία μα και διεκδικούμε αλλαγές, προκρινοντας αιτήματα με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!

Σε μια κατεύθυνση και μπροστά στη γενικευμένη επίθεση που εντείνεται με μπαράζ αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων εφ' όλης της ύλης στη δημόσια παιδεία και την εργασία μας ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 -17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
  8. Ζητούμε προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  9. Λέμε όχι στην αξιολόγηση σχολικών μονάδων, στην ατομική αξιολόγηση και στον διαγωνισμό PISA.
  10. Λέμε όχι σστην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες και όλους
  11. Διεκδικούμε πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλες και όλους. Αξιοπρεπείς συνταξεις στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 60 έτη ηλικίας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. 
  12. Είμαστε ενάντια στους εξοπλισμούς και τη γενοκτονία - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69