tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ομιλία στην Βέροια για την Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποίησε ο Σάββας Καλεντερίδη (βίντεο)

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων διοργάνωσε στην Βέροια η Ένωση Πολιτών Ημαθίας, σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Παρελθούσες και Μελλοντικές Γενοκτονίες".

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που τιμάται στις 19 Μαΐου κάθε έτους.

Θερμή ήταν η υποδοχή του κ. Καλεντερίδη από τους πολίτες της Βέροιας, οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να συνομιλήσουν μαζί του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μουσικά με ποντιακά τραγούδια.

Στο τραγούδι ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, στη λύρα ο Γιάννης Χωραφαΐδης και στο νταούλι ο Κυριάκος Ξινόπουλος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Ένωσης Πολιτών η Έλσα Μανωλοπούλου η οποία είπε «η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Οι 353.000 ψυχές που χάθηκαν δεν δικαιώθηκαν έως σήμερα, παρά την παγκόσμια εμβέλεια που πήρε το θέμα». Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Θρακική και Μικρασιατική Γενοκτονία.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Βέροιας.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο  Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Παρελθούσες και Μελλοντικές Γενοκτονίες".

Ο κ. Καλεντερίδης έκανε ιστορική αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην Γενοκτονία. Έκανε μία γεωπολιτική προσέγγιση του τι έγινε εκείνη την εποχή, στο πως συγκροτήθηκε από τους Νεότουρκους το σχέδιο της Γενοκτονίας και την στρατηγική που ακολούθησε το Ελληνικό κράτος. Αναφέρθηκε στο έναυσμα που δόθηκε για να αρχίσουν οι διεκδικήσεις αναγνώρισης της Γενοκτονίας τόσο των Ελλήνων του Πόντου όσο και των Αρμενίων και των Ασύριων. Στις τρεις φάσεις (σχεδιασμός, υλοποίηση, άρνηση – αποσιώπηση) της Γενοκτονίας και στις μελλοντικές Γενοκτονίες μέσω της Γαλάζιας Πατρίδας, της Αμμοχώστου κ.α.

«Η αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι ιερή» και εξήγησε γεωπολιτκά και πολιτικά τι σημαίνει αυτό.

«Πρέπει να υπάρχει μία κοινή στρατηγική διεκδίκησης της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Μία Γενοκτονία, μία ενιαία στρατηγική… Ακόμη ένα πρόβλημα είναι ότι δεν έχει μπει το θέμα της Γενοκτονίας στην αντζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων… Πρέπει να υπάρξει διεθνοποίηση. Εάν η διεθνής κοινότητα είναι με το μέρος μας, τα ξένα κοινοβούλια και βρούμε συμμάχους στο εσωτερικό της Τουρκίας (η οποία σήμερα νιώθει δικαιωμένη) τότε θα γίνει η αναγνώριση της Γενοκτονίας… Το ζήτημα της Γενοκτονίας μας αφορά όλους. Είναι ένα ζήτημα ηθικής δικαίωσης, βαθύτατα πολιτικό, που βοηθάει στην εθνική ασφάλεια της χώρας».

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

Το τρισάγιο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, θα γίνει αύριο το πρωί στις 10.30 στην πλατεία Καπετανίδη.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69