tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Συνεχίζεται η σειρά των ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία»

Συνεχίζεται για 20η χρονιά η σειρά των ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία», που διοργανώνει το Παράρτημα Νάουσας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 20:30 στην αίθουσα του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ –ΒΕΤΛΑΝΣ, απέναντι από το νοσοκομείο της Νάουσας, η ερευνήτρια και υποψήφια Διδάκτωρ Τσενεκλίδου Δήμητρα θα μιλήσει με θέμα: ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΒΑΡΥΤΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το 2017 το Νόμπελ φυσικής αποδόθηκε στους R. Weiss, K. Thorne και B. Barish για τη συνεισφορά τους στην ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων. Τα βαρυτικά κύματα ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά το 2015, εκατό χρόνια μετά τη θεωρητική τους πρόβλεψη από τον Α. Einstein, ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο παρατήρησης στο σύμπαν, πέραν της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Κάθε φορά που ανοίγει ένα νέο παράθυρο στην επιστήμη είναι ευκαιρία να απαντηθούν ερωτήματα σε ανεξήγητα έως τώρα φαινόμενα αλλά και να δημιουργηθούν νέα οδηγώντας σε ανακαλύψεις που δεν είχαμε φανταστεί. Μέχρι στιγμής τα παρατηρούμενα βαρυτικά κύματα προέρχονται από τις δεκάδες συγχωνεύσεις μελανών οπών και τη συγχώνευση δύο αστέρων νετρονίων. Οι μελανές οπές είναι ουράνια αντικείμενα με τόσο ισχυρές βαρυτικές δυνάμεις που ούτε το φως δεν μπορεί να διαφύγει από αυτές. Οι αστέρες νετρονίων είναι τα πιο συμπαγή αντικείμενα που γνωρίζουμε στο σύμπαν. Οι συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό τους δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε οποιοδήποτε γήινο εργαστήριο, καθιστώντας τους έτσι μοναδικά εργαστήρια μελέτης της φυσικής στην πιο ακραία της μορφή. Οι ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύθηκαν για την πρόσφατη ανακάλυψη της συγχώνευσης δύο αστέρων νετρονίων αναδεικνύουν τη σημασία τους σε όλους τους κλάδους της φυσικής, από τη στοιχειώδη πυρηνική φυσική μέχρι την αστροφυσική και τη βαρυτική φυσική

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Η Τσεντεκίδου Δήμητρα τελείωσε το Φυσικό τμήμα του Α.Π.Θ. το 2017 με διπλωματική εργασία με θέμα: ««Σχετικιστικές μαγνητισμένες κοσμολογικές διαταραχές μετά την επανασύνδεση». Συνεχίζει από το 2018 στο Πανεπιστήμιο Eberhard Karls University of Tuebingen της Γερμανίας, όπου παρέδωσε Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία με θέμα: «Neutron star oscillations in the 3+1 formalism». Η έρευνά της επικεντρώνεται στα κύματα βαρύτητας. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα συνέδρια και θερινά σχολεία αστρονομίας στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Είναι φυσιολάτρης και διατέλεσε Συνοδός βουνού στον Όλυμπο και τα Λευκά όρη και είναι μέλος ορειβατικών και αναρριχητικών συλλόγων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69