BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία: «Πυθαγόρειο θεώρημα, θεωρία της σχετικότητας και κβαντική μηχανική στην ερμηνεία του σύμπαντος»

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά των ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη νέα χιλιετία» που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου - παράρτημα Νάουσας.

Η επόμενη ομιλία με τίτλο «Πυθαγόρειο θεώρημα, θεωρία της σχετικότητας και κβαντική μηχανική, στην ερμηνεία του σύμπαντος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 στην αίθουσα ομιλιών του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (Βέτλανς).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Γιάννης Μυλωνάς, μαθηματικός-φυσικός-συγγραφέας.

Περίληψη Ομιλίας

Το Πυθαγόρειο Θεώρημα είναι η δόξα των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών. Είναι απλό, είναι μια εξίσωση δευτέρου βαθμού με τρεις αγνώστους, που αν μας δοθούν οι δυο βρίσκουμε εύκολα τον τρίτο. Παρά την απλότητα του, βρίσκεται στην καρδιά της Θεωρίας της Σχετικότητας και της Κβαντικής Μηχανικής. Αλλά ότι γνωρίζουμε σήμερα για το σύμπαν οφείλεται αποκλειστικά στην Θεωρία της Σχετικότητας και στην Κβαντική Μηχανική. Επομένως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένας πυλώνας των γνώσεων μας για το σύμπαν είναι το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Ίσως κάτι να ήξερε ο Πυθαγόρας που όταν το ανακάλυψε θυσίασε 100 βόδια στους Θεούς και έτσι ονομάστηκε και «Θεώρημα της Εκατόμβης».

Βιογραφικό Ομιλητή

Ο Γιάννης Μυλωνάς γεννήθηκε στην Νάουσα Ημαθίας όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Κατόπιν σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική, (Κβαντομηχανική, Θεωρία Σχετικότητος, Πυρηνική Φυσική και Αστροφυσική) στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου παρακολούθησε τα μαθήματα του διάσημου φυσικού Μίτσιο Κάκου. Σπούδασε Εφηρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Στόνυ Μπρουκ του Λονγκ Άιλαντ. Στο Στόνυ Μπρουκ παρακολούθησε τις παραδόσεις του Τσεν Νινγκ Γιανγκ, (βραβείο Νόμπελ Φυσικής), για την Κβαντική Θεωρία Πεδίου. Απέδειξε ότι η Θεωρία της Σχετικότητας και η θεωρητική Πυρηνική Φυσική στηρίζονται πάνω στο Πυθαγόρειο Θεώρημα που το θεωρεί ότι είναι η δόξα των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών. Παράλληλα έγραψε πάνω από 450 άρθρα, 4 βιβλία (έχουν εκδοθεί τα δύο) και 8 διηγήματα που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Επί 30 χρόνια και με βάση την Θεωρία Σχετικότητος, την Κβαντομηχανική και την βιοφυσική, μελέτησε την προέλευση των ασθενειών και στηριζόμενος στην Ορθομοριακή Ιατρική του Λάινους Πώλινγκ, ο οποίος τιμήθηκε με 2 βραβεία Νόμπελ, πρότεινε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. Τέλος έχει γράψει μια μελέτη με τίτλο. «Μυστικά μακροζωίας απ’ όλο τον κόσμο.»

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69