BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Διήμερο εκδηλώσεων από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, 25 Νοεμβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Ώρα: 18:00

Διάρκεια: 45’

Χώρος: Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ανοίξεως, Βέροια

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας  η δράση θα μεταφερθεί στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών

Είσοδος ελεύθερη

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Βίας κατά των Γυναικών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας παρουσιάζει ένα site specific δρώμενο στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, ως στήριξη και φόρο τιμής στις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά κατά της κακοποίησης, σωματικής ή/και ψυχολογικής.

----------------------------------------------------

Λίγα λόγια για το δρώμενο

Η συνάντηση αφορά δεκατέσσερις γυναίκες. Εφτά γυναίκες, όπου η κάθε μία γράφει τη δική της πρωτότυπη ιστορία, φιλτραρισμένη μέσα από το βίωμά της και εφτά γυναίκες που γίνονται οι αγγελιοφόροι αυτών των μαρτυριών. Υπό τη συνοδεία της ζωντανής μουσικής ενός βιολιού μεταφερόμαστε απαλά από τη μία ιστορία στην άλλη.

Το τοπίο, ένας φωτισμένος ανθόκηπος από κόκκινα τριαντάφυλλα, μας υποδέχεται σαν αγκαλιά, υπενθυμίζοντάς μας τη δύναμη, την ομορφιά και την ευαισθησία της γυναικείας φύσης, αλλά και το ότι αυτή η ευαισθησία έχει εγγενώς τη δύναμη να αμύνεται, όπως ακριβώς κάνει ένα τριαντάφυλλο όταν το κρατήσεις με ασφυκτική δύναμη. 

----------------------------------------------------

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Γυναικών επιζωσών βίας

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Καλλιόπη Σίμου

Σκηνογραφική επιμέλεια: Δημήτρης Γεωργόπουλος

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Εικαστικό αφίσας: Γιάννης Χατζηγεωργίου

Βίντεο/ Μοντάζ: Παύλος Τσανακτσίδης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γαλιάτσος

Παραγωγή: Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας και ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Οργάνωση και Εκτέλεση παραγωγής/ Προβολή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Αφηγούνται (αλφαβητικά)

Αίθρα Γραμματικού

Νόπη Καρυπίδου

Όλγα Παπαδοπούλου

Μελίνα Σιδηροπούλου

Παναγιώτα Σωτηριάδου

Έφη Τσαπαροπούλου

Αλεξία Φωτιάδου

Βιολί: Ανθή Κυρτσόγλου

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Ώρα: 18:00

Χώρος: Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας

Είσοδος ελεύθερη

Η σχολή χορού Σοφία Αντωνιάδου, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βέροιας, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με μια ξεχωριστή performance, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, καλούμε το κοινό να ενώσει τη φωνή του με την τέχνη του χορού, προκειμένου να διαδώσουμε το μήνυμα ενάντια στη βία και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες: "Ας οικοδομήσουμε έναν κόσμο που αρνείται να ανεχθεί τη βία κατά των γυναικών οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε μορφή".

Αυτή η ισχυρή δήλωση αποτελεί την αφετηρία της δράσης μας και μας υπενθυμίζει την ανάγκη να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς φόβο και καταπίεση.

Ελπίζουμε πως με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Ας βρεθούμε όλοι και όλες μαζί στις 25 Νοεμβρίου για να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας, δύναμης και υποστήριξης προς όλες τις γυναίκες!

Θα ακολουθήσει Συμμετοχική Εικαστική Δράση, ομαδική ταυτόχρονη - μη συντονισμένη - ανάγνωση στο δημόσιο χώρο:

Σε Βλέπω Μενούση

Γιατί η γνωστοποίηση μίας γυναικοκτονίας να ταξιδεύει στον χρόνο ως ευκαιρία για έναν χαρούμενο χορό;

«Μέσω των στίχων του δημοτικού τραγουδιού (χορός) «Ο Μενούσης», είναι ξεκάθαρος ο ρόλος και οι συμπεριφορές των φύλων στον παρελθοντικό κόσμο. Η προσωπική σύνδεση μέσω της ανάγνωσης με τη συγκεκριμένη σχέση εξουσίας που εκτονώνεται στο γυναικείο σώμα, επιτρέπει να αμφισβητήσουμε την δικαιοσύνη των φύλων, ενώ πραγματοποιείται μία μορφή αποκατάστασης του συγκεκριμένου

γεγονότος και της διάθεσης που προκαλεί ο ευχάριστος και γρήγορος μελωδικός σκοπός του τραγουδιού.

Η συνεχόμενη αίσθηση κινδύνου και η περιγραφή της βίας που υπάρχει στα λόγια του τραγουδιού, αλλά και η κατασκευασμένη από μηχανισμούς της πατριαρχίας διάθεση να κατανοήσουμε και να συγχωρήσουμε στο τέλος τον κακοποιητή και γυναικοκτόνο σύζυγο, αποτελούν τελικά τις κινητήριες δυνάμεις που ενώνουν και ενισχύουν τις γυναικείες φωνές που τώρα πια επανεξετάζουν το παρελθόν και προτείνουν συλλογικές και ενοποιητικές συμπεριφορές αλλαγής στο παρόν και το μέλλον». Επιμέλεια: Κατερίνα Αναστασίου – Εικαστικός.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69