BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Παρέλαση και κατάθεση στεφάνων στα Ριζώματα για την 28η Οκτωβρίου

Με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας τα Ριζώματα τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες του έπους του '40. Η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην υπό διαμόρφωση πλατεία Ριζωμάτων, με πλήθος κατοίκων και επισκεπτών να τιμούν την ημέρα.

Κατά την τελετή, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιώργος Μελιόπουλος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του χωριού, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του νηπιαγωγείου, του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου-λυκείου. Ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας εκφωνήθηκε από εκπαιδευτικό του χωριού, ο οποίος ανέδειξε τη σπουδαιότητα της ιστορικής μνήμης και των αξιών της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Ακολούθησε παρέλαση από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τα παιδιά να εκπροσωπούν επάξια τη νεότερη γενιά της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Μελιόπουλος, δήλωσε συγκινημένος:

«84 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τότε που ο ελληνικός λαός αντιτάχθηκε μαζικά και με σθένος, αρχικά στον ιταλικό φασισμό και αργότερα στο γερμανικό ναζισμό, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες, αλλά και την Ευρώπη να υποκλίνεται στο μεγαλείο ψυχής των προγόνων μας. Τα διδάγματα του έπους του '40 παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, καθώς είναι σε εξέλιξη οι πόλεμοι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και του Ισραήλ με τους Άραβες. Οι θυσίες των αγωνιστών κατά των κατακτητών αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!»

Η εκδήλωση έληξε με τον εθνικό ύμνο και θερμά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους, αποδεικνύοντας τη διαχρονική αξία του αγώνα για τα ιδανικά της πατρίδας.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69