BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Τοπικών Αγωνιστών Μακεδονικού Αγώνα στη Βέροια: Τιμή στους Μακεδονομάχους

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Τοπικών Αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024, στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων στη Βέροια. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Βέροιας και τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων, αποτίοντας φόρο τιμής στους τοπικούς ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας την περίοδο 1904-1908.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της πόλης, η αστυνομία, το πυροσβεστικό σώμα, καθώς και πολλοί απόγονοι των ηρωικών Μακεδονομάχων της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα Τόπη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ισχυρός Δήμος» Κώστας Παλουκίδης και ο Θεόφιλος Κορονάς από την παράταξη «Νέα Εποχή, Αλλάζουμε».

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων. Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ερευνητής τοπικής ιστορίας, Θωμάς (Μάκης) Δημητράκης, έκανε μια αναλυτική αναδρομή στα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα, εξηγώντας την ηρωική δράση των τοπικών αγωνιστών και τη σημασία του αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Τα ονόματα των ηρώων αυτών κοσμούν πλέον την αναμνηστική στήλη του μνημείου, εξασφαλίζοντας ότι η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή στις επόμενες γενιές.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων και η Ελισσάβετ Καούρη, απόγονος του Μακεδονομάχου Μερκουρίου Καρακωστή, σε μια συγκινητική στιγμή που συνδύασε την ιστορική μνήμη με την τιμή στους προγόνους. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και του συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η κατάθεση στεφάνων από τους 11χρονους Νικόλαο Αντωνιάδη και Βασιλική Βαλαχή, απογόνους των Μακεδονομάχων Νικολάου Αντωνιάδη και Στέργιου Κουκουτέγου αντίστοιχα, συμβολίζοντας τη μετάβαση της ιστορικής μνήμης στη νέα γενιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των αγωνιστών και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, επιβεβαιώνοντας την αδιάσπαστη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την ιστορική κληρονομιά της.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69