tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Φιγούρες ζωγραφισμένες στο χέρι με παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδος (φωτογραφίες)

Ξύλινες φιγούρες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές από όλες τις περιοχές της Ελλάδος κατασκευάζει η Άννα Χλωροτύρη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Pin-ela στην Βέροια.

Η Άννα, μια ευφάνταστη καλλιτέχνης, ζωγραφίζει στο χέρι τις ξύλινες φιγούρες, τις ντύνει με τις παραδοσιακές φορεσιές που ράβει η ίδια και τις στολίζει με χειροποίητα κοσμήματα κι αξεσουάρ.

Η συλλογή περιλαμβάνει φιγούρες από 6 εκατοστά έως ένα μέτρο, ντυμένες με τις φορεσιές της Νάουσας – Γενίτσαροι και Μπούλες (αξιοσημείωτο είναι ότι η μάσκα είναι από φυσικό κερί όπως τα προσωπεία), της Αλεξάνδρειας – Ρουμπλούκι (το κεφαλομάντηλο κλέβει την παράσταση!), της Επισκοπής Ημαθίας, της Μάνης, της Κέρκυρας, της Καστοριάς, των Σερρών, της Ηπείρου, της Κρήτης κι άλλων περιοχών.

Ιδιαίτερες φιγούρες ο Εύζωνας, ο Πόντιος ή Πόντια, ο Βλάχος, ο Νησιώτης, ακόμη και τα πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, όπως η Μπουμπουλίνα.

Τις διακοσμητικές φιγούρες που μπορείτε να τις προσφέρεται ως δώρο -είναι ιδανικό δώρο για συλλόγους- μπορείτε και να τις φορέσετε καθώς διατίθενται και ως κόσμημα.

Δείτε ένα δείγμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

View this gallery on Flickr

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 2331505450, 6982318912.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69