tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιλέγοντας μια εφεδρική γεννήτρια για το σπίτι σας

Μια γεννήτρια για το σπίτι, μπορεί να είναι χρήσιμη για εφεδρική ηλεκτρική ενέργεια όταν συμβαίνουν διακοπές ρεύματος. Υπάρχουν μερικά σημαντικά στοιχεία που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή μιας γεννήτριας, καθώς μπορεί επίσης να είναι πολύ επικίνδυνες εάν δεν εγκατασταθούν ή αν δεν λειτουργούν σωστά.

Οι γεννήτριες κυμαίνονται σε μέγεθος, τύπο και τιμή, οπότε αξίζει να κάνετε έρευνα στα ανάλογα καταστήματα και να μιλήσετε με διάφορους ειδικούς και με τον ηλεκτρολόγο σας, για να βρείτε μια μονάδα που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Συνήθως, όσο περισσότερη ισχύς απαιτείται, τόσο πιο δαπανηρές είναι οι γεννήτριες. Οι μικρότερες φορητές γεννήτριες, είναι ιδανικές για την τροφοδοσία των βασικών αναγκών, όπως το ψυγείο και ο φούρνος μικροκυμάτων. Απ’ την άλλη, ένα μόνιμο εφεδρικό σύστημα μπορεί να τροφοδοτήσει τα πάντα στο σπίτι σας.

Οι μικρότερης ισχύος και οι φορητές μονάδες είναι συνήθως γεννήτριες βενζίνης https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries/gennitries-venzinis  και γεννήτριες πετρελαίου https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries/gennitries-petrelaiou , ενώ οι μεγαλύτερες μονάδες -ειδικά οι μόνιμες εγκαταστάσεις- πιθανόν να χρησιμοποιούν προπάνιο ή φυσικό αέριο.

Ένα σημαντικό δίλημμα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν εφεδρική γεννήτρια, είναι η επιλογή μεταξύ βενζίνης ή προπανίου ή φυσικού αερίου.

Κάθε πηγή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά η απόφαση θα εξαρτηθεί από το τι έχει ήδη εγκαταστήσει ένα σπίτι. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου διατίθεται φυσικό αέριο, αυτό θα ήταν το καλύτερο για εσάς, καθώς θα ήταν το πιο βολικό και θα απαιτούσε λιγότερη συντήρηση.

Για σπίτια χωρίς φυσικό αέριο, το προπάνιο είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Τόσο το φυσικό αέριο όσο και το προπάνιο, τείνουν να διαρκούν περισσότερο.

Οι γεννήτριες βενζίνης είναι μακράν ο πιο συνηθισμένος τύπος, δεδομένου ότι η βενζίνη είναι άμεσα διαθέσιμη και εξακολουθεί να παραμένει ένα σχετικά φθηνό καύσιμο σε σύγκριση με το προπάνιο, αλλά μια γεννήτρια αερίου απαιτεί συνήθως συχνή συντήρηση και αποθήκευση της βενζίνης η οποία έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής.

Η εγκατάσταση μιας γεννήτριας, είναι μια δουλειά για την οποία χρειάζεται να καλέσετε ηλεκτρολόγο. Όλες οι φορητές ή σταθερές γεννήτριες, πρέπει να συνδέονται στο οικιακό δίκτυο με τη χρήση του κατάλληλου διακόπτη μεταφοράς, ο οποίος πρέπει να εγκαθίσταται από εγγεγραμμένο πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο. Για αυτή την εγκατάσταση απαιτείται ηλεκτρική άδεια.

Επιπλέον, ποτέ μην συνδέετε ένα σύστημα εφεδρικής τροφοδοσίας χωρίς διακόπτη μεταφοράς, που αποσυνδέει το σπίτι σας από το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69