BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Επιτραπέζια παιχνίδια εναντίον ηλεκτρονικών

Τα επιτραπέζια παιχνίδια άρχισαν να φτιάχνονται χιλιάδες χρόνια πριν και δεν έχουν χάσει τίποτα από την αξία τους. Γιατί όμως είναι καλύτερο να παίζουν τα παιδιά με επιτραπέζια παιχνίδια αντί με τα ηλεκτρονικά που έχουν στον υπολογιστή τους, στο τάμπλετ τους ή στο κινητό τους τηλέφωνο;

Λόγος πρώτος: Γιατί τα επιτραπέζια βασίζονται σε μια σαφώς κοινωνική κατάσταση. Αποτελούν ευκαιρία να συναντιούνται οι άνθρωποι και να περνούν χρόνο με παρέα. Η εμπειρία αυτή δεν μπορεί να υποκατασταθεί όταν τα παιδιά παίζουν μόνα τους με κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι, ακόμα και αν είναι ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο με άλλα πρόσωπα, γιατί αυτά δεν είναι παρόντα στο ίδιο δωμάτιο.

Λόγος δεύτερος: Αντέχουν ακόμα και όταν κοπεί το ρεύμα. Ναι, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, το επιτραπέζιο παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό φυσικά στην περίπτωση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπου ισχύουν διάφοροι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το επίπεδο φόρτισης μιας μπαταρίας, ή ακόμα και η διαθεσιμότητα διαδικτυακής σύνδεσης στο χώρο μας.

Λόγος τρίτος: Είναι οικονομικά. Στις μέρες μας συχνά παρατηρούμε ότι κάποιοι γονείς ξοδεύουν ακόμα και εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα παιδιά τους ή για την αγορά επιπρόσθετων επιπέδων ή νέων εκδόσεων από τα ήδη υπάρχοντα στο σπίτι. Αντίθετα, τα περισσότερα επιτραπέζια θα τα βρούμε στο βιβλιοπωλείο ή σε άλλα ειδικά καταστήματα σε τιμές κάτω των είκοσι ευρώ.

Λόγος τέταρτος: Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι πάντα διασκεδαστικά. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι μονότονα και βασίζονται στην επανάληψη κάποιων συγκεκριμένων κινήσεων με τα χέρια και τα πλήκτρα. Τα επίπεδα επαναλαμβάνονται και γίνονται γρήγορα βαρετά. Δεν ισχύει το ίδιο με τα επιτραπέζια, γιατί κάθε φορά που παίζουμε η εμπειρία μπορεί να είναι διαφορετική. Ας σκεφτούμε για παράδειγμα, ότι κάθε φορά μπορεί να είναι κάποιο άλλο πρόσωπο που παίζει μαζί μας, αλλά ακόμα και αν είναι τα πρόσωπα τα ίδια, δεν είναι ποτέ ίδιες οι συνθήκες, οι διαθέσεις κλπ.

Λόγος πέμπτος: Τα επιτραπέζια παιχνίδια μας γεμίζουν με αναμνήσεις. Κάτι που δεν ισχύει με τα ηλεκτρονικά. Πάντα μεγαλώνοντας έχουμε αναμνήσεις από απογεύματα ξεκούρασης ή περιόδων γιορτινών, που σαν παιδιά δεν είχαμε σκοτούρες, έγνοιες, υποχρεώσεις στο σχολείο και είχαμε κοντά μας τους φίλους μας ή αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς μας και παίζαμε γελώντας μονόπολι, ντάμα, γκρινιάρη ή φιδάκι.

Τις φωτογραφίες τις δανειστήκαμε από το TOYS.GR στην κατηγορία επιτραπέζια παιχνίδια.

 

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69