tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για υδροηλεκτρικό σταθμό στον Τριπόταμο: Αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στον ποταμό Τριπόταμο, που θα δημιουργηθεί λίγο μετά τη διασταύρωση για το Σέλι, έξω από την Κοινότητα Τριποτάμου.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης υποστήριξε την έγκριση, σημειώνοντας ότι η απόφαση δεν δεσμεύει μελλοντικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, τόνισε ότι η ροή του νερού στο ποτάμι δεν θα διακοπεί (πιο κάτω υπάρχει μπατάνι}.

Ωστόσο, οι παρατάξεις του Κώστα Παλουκίδη και του Θεόφιλου Κορωνά αντέτειναν την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Και οι δύο επικεφαλής εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την κατασκευή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάδειξης του ποταμού και την ένταξή του στην καθημερινότητα της πόλης. Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρατήρησε ανησυχία για την πιθανότητα τμήματος του ποταμού να καταλήξει σε σωλήνες.

Αρνητικός ήταν και ο Παναγιώτης Χατζησάββας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Τριποτάμου», Πάρης Παπακανάκης, υποστήριξε ότι η νομιμότητα του έργου αφορά κυρίως το υπηρεσιακό σκέλος και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει το θέμα από πολιτική σκοπιά. Εξέφρασε ανησυχία για τη συμπεριφορά προς τον Τριπόταμο, αναφέροντας ότι σε σημεία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους ετοιμάζονται άλλα δύο υδροηλεκτρικά έργα, τονίζοντας ότι η αντοχή του ποταμού σε τέτοια έργα είναι αμφίβολη.

Ο επικεφαλής της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, Νίκος Ασλάνογλου, υποστήριξε ότι οι εξελίξεις ευνοούν μόνο 2-3 επιχειρηματίες και επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν στην κατάρρευση του συστήματος του ποταμού.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας γνωμοδότησε αρνητικά για το έργο, ενώ η Δημοτική Επιτροπή εξέφρασε θετική γνωμοδότηση.

 

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69