tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τέθηκαν επί τάπητος πολλά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των δημοτών, με ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης και τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Θεόφιλος Κορωνάς, κατήγγειλε ότι οι εργασίες αποκατάστασης στο ιστορικό κτίριο Καραναστάση έχουν ουσιαστικά «κολλήσει», παρά τα μεγάλα ποσά που έχουν ήδη δαπανηθεί. Αν και έχει γίνει πληρωμή δεκάδων χιλιάδων ευρώ, το έργο φαίνεται να βρίσκεται και πάλι στο μηδέν. Ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης απάντησε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού απέρριψε την προτεινόμενη λύση της Εφορίας Νεότερων Μνημείων, αναγκάζοντας τον δήμο να προχωρήσει σε νέα συνολική προσέγγιση για την αποκατάσταση του κτιρίου.

Ο κ. Κορωνάς επανήλθε προτείνοντας, εν μέσω των έργων εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου, να διατεθεί η αυλή του πρώην σχολείου Τσαλέρα για προσωρινή χρήση ως χώρος στάθμευσης. Ο δήμαρχος απάντησε ότι το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί και πως υπάρχει εκκρεμότητα σχετικά με την παραχώρηση του χώρου στους προσκόπους, την οποία πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν.

Η δημοτική σύμβουλος Πολυξένη Ντάγκα πρότεινε την εγκατάσταση χημικών τουαλετών σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπως στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, στο πάρκο Ελιάς και στο πάρκο στα Εβραϊκά. Αυτή η πρόταση στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την βελτίωση της εικόνας των δημόσιων χώρων.

Εκ μέρους της μειοψηφίας, ο Ευθύμης Τρίγκας έθεσε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούσαν την ανάδειξη των κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή της Κυψέλης. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος απάντησε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες εκεί, και πως η παιδική χαρά θα λάβει σύντομα πιστοποίηση, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του δήμου για τη βελτίωση των δημοτικών υποδομών. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης σχολίασε ότι συνολική παράμβαση δεν μπορεί να γίνει, προφανώς έλλειψης χρημάτων και πρόσθεσε ότι επιμέρους παρεμβάσεις γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται.

Ο Νίκος Λουκίδης εξέφρασε την ανησυχία του για την απουσία του δήμου Βέροιας από το κυβερνητικό πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού, που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι. Ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης εξήγησε ότι ο δήμος έχει ήδη υποβάλει πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα και ότι η απουσία οφείλεται στο ότι οι 52 δήμοι που ανακοινώθηκαν αποτελούν το πρώτο γκρουπ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο δήμος Βέροιας αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα αφορούσε την κατάληψη δημόσιων οικοπέδων από ιδιώτες και την διαδικασίας εξαγοράς του το οποίο έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χατζησαλάτας. Ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης διευκρίνισε ότι υπάρχουν οικόπεδα του δημοσίου και δημοτικά οικόπεδα, σημειώνοντας πως εξαγορά από καταπατητές είναι δυνατή μόνο στα οικόπεδα του δημοσίου, όχι στα δημοτικά.

Ο σύμβουλος Θεόδωρος Θεοδωρίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες του δήμου για την πολιτική προστασία. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων συνεχίζονται, αν και υπάρχουν επιπλέον περιοχές που χρειάζονται φροντίδα. Πρόσθεσε πως κάποιοι πολίτες δεν ακολουθούν τις οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων, κάτι που επιβαρύνει το περιβάλλον, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις από τον δήμο.

Ο κ. Θεοδωρίδης έθεσε επίσης το ζήτημα αν ο δήμος είναι υποχρεωμένος να παρεμβαίνει για να καλύψει τις παραλείψεις εργολάβων που υλοποιούν έργα στον δήμο. Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι, όταν οι καταστάσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου και υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών, ο δήμος αναλαμβάνει να παρέμβει.

Η σύμβουλος Πετρούλα Παπαδίνα ρώτησε για την παραχώρηση δημοτικών χώρων σε ιδιοκτήτες λούνα παρκ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου εξήγησε ότι πρώτα γίνεται η μίσθωση του χώρου και κατόπιν ελέγχεται αν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια λειτουργίας. Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης πρόσθεσε ότι οι δήμοι δεν είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο της ασφάλειας των μηχανημάτων των λούνα παρκ, καθώς αυτό γίνεται από ιδιώτες μηχανικούς. Η ευθύνη του δήμου περιορίζεται στο να βεβαιώνεται ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την έκδοση άδειας λειτουργίας.

Η κ. Παπαδίνα ζήτησε επίσης να μάθει αν απαιτούνται χρήματα για τη μετακίνηση της Φιλαρμονικής σε κοινότητες του δήμου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Ρίζος, απάντησε ότι για τις κοινότητες δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά η εκάστοτε κοινότητα πρέπει να μεριμνήσει για τη μεταφορά της Φιλαρμονικής.

Ο πρόεδρος του Τριλόφου, Γιάννης Καραγιάννης, τόνισε ότι στον Τρίλοφο έχει ξεκινήσει το πολυαναμενόμενο έργο αποχέτευσης, ένα έργο που το χωριό ονειρευόταν εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν είναι το μοναδικό μεγάλο έργο που υλοποιείται στην περιοχή, επαινώντας τη συνεργασία του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου και του προέδρου της ΔΕΥΑ Βέροιας, Στέργιου Διαμάντη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας, Στέργιος Διαμάντης, μετέφερε αίτημα των παλαιμάχων αθλητών της ΑΕΠ Βέροιας για τη μετονομασία του γηπέδου στη Ραχιά σε «Βασίλης Φωτιάδης», στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της ΑΕΠ, ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λάζαρος Ασλανίδης, προσκάλεσε τους πολίτες της Βέροιας να συμμετάσχουν στο Imathia Quality, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Εκεί θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά και γλυκά, καθώς και το Μενού Γαστρονομίας της Βέροιας, αναδεικνύοντας την πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69