tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Βέροιας

Τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2024 ψήφισε την Δευτέρα το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Τα δυο σχέδια ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Καταψηφίστηκαν από τις παρατάξεις του Θεόφιλου Κορωνά και του Παναγιώτη Χατζησάββα.

Την εισήγηση του προϋπολογισμού έκαναν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βασιλειάδης και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας Δημήτρης Σαζακλίδης.

Το ύψος του προϋπολογισμού αγγίζει τα 73 εκ ευρώ και σε αυτόν φέτος περιλαμβάνονται και τα στοιχεία του Νομικού Προσώπου ΚΑΠΑ που πλέον καταργήθηκε. Το ύψος του τεχνικού προγράμματος φτάνει τα 30 εκ ευρώ.

«Είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αναπτυξιακός» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

«Είναι άλλη μια χαμένη ευκαιρία. Διαπιστώνουμε έλλειψη φαντασίας. Τα σχέδια που κατατέθηκαν βγάζουν κούραση» τόνισε ο Κώστας Παλουκίδης ασκώντας κριτική στην Δημοτική Αρχή.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς τόνισε ότι οι τοπικές κοινότητες αντιμετωπίζονται ως φτωχοί συγγενείς και θα πρέπει να δοθεί η παγία προκαταβολή στους προέδρους αλλά δήλωσε την ικανοποίηση του για τις μικρές υποχρεώσεις του δήμου σε δάνεια στις τράπεζες. Αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα, είπε απουσιάζει εντελώς το όραμα και τα έργα που προεκλογικά υποσχέθηκε η σημερινή διοίκηση και πρόσθεσε ότι θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.

Ο Παναγιώτης Χατζησάββας, αφού δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, υπογράμμισε τα σχέδια που κατέθεσε είναι αντιλαϊκά και δεν απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Η Πετρούλα Παπαδήνα στα σχέδια προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος βλέπει κανείς μια στάσιμη πόλη και ξεχασμένα χωριά.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στο κλείσιμο της ομιλίας του είπε ότι παρότι έχουν κοπεί χρήματα, κατατέθηκε ένα τεχνικό πρόγραμμα αυξημένο κατά τρία εκατομμύρια.

Σε ερωτήσεις που κατατέθηκαν από τον Θεόφιλο Κορωνά, είχαμε τις εξής απαντήσεις για ζητήματα που αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα:

Θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών (GIS)
Υπογράφτηκε το πρακτικό διαγωνισμού και τον Μάη θα ξεκινήσει το έργο αντικατάστασης του ταρτάν στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας

Στο Αρχοντικό Καραναστάση ο δήμος εργάζεται πάνω στην άρση ετοιμορροπίας και στην συνέχεια θα προχωρήσει στην αποκατάσταση και την αξιοποίηση του κτιρίου

Για την Βίλα Βικέλα έχει γίνει αίτημα στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση ώστε να αγοραστεί το ακίνητο. Ο δήμος Βέροιας αναμένει την απόφαση του Πράσινου Ταμείου

Το σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Βέροια θα εγκατασταθεί στην πόλη εντός του έτους

Το Πράσινο Σημείου έχει δημοπρατηθεί. Θα δημιουργηθεί εκεί που στεγάζεται σήμερα το αμαξοστάσιο (δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο). Το αμαξοστάσιο θα μετακινηθεί στο χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Η αποχέτευση της Βεργίνας θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι. Το έργο σήμερα βρίσκεται στο 80% της υλοποίησής του

Ο Παναγιώτης Χατζησάββας ρώτησε γιατί απουσιάζει η κατασκευή του φράγματος στον Τριπόταμο. Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι η απάντηση της Περιφέρειας ήταν ότι είναι μεγάλο το ποσό που ζητάει ο δήμος. «Επειδή τα γραπτά μένουν, θα προτείνω να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουμε επίσημα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Σε ερώτηση του Νίκου Λουκίδη για την τοποθέτηση νέου τύπου στάσεων λεωφορείων, οι οποίες μπορούν να προβάλουν ψηφιακά και μηνύματα, ο δήμαρχος απάντησε ότι ο δήμος θα προχωρήσει πιλοτικά στην τοποθέτηση ενός αριθμούς τέτοιων στάσεων και στην συνέχεια θα επεκταθεί το μέτρο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την συνεδρίαση 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69