tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Με πολλές αναφορές σε ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, διεξήχθη η προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ο δήμαρχος δεν τοποθετήθηκε στο ξεκίνημα της συνεδρίαση και τον λόγο πήραν οι δημοτικό σύμβουλοι.

Στις ανθισμένες ροδακινιές αναφέρθηκε η Γεωργία Μπατσαρά τονίζοντας ότι η φήμη τους έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της περιοχής μας. Επίσης στάθηκε στην καμπάνια του οργανισμού Future Library τονίζοντας ότι θα πρέπει να στραφούν στο διάβασμα τα νεαρά παιδιά. Τέλος, αναφορικά με το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων,

Με αφορμή το θετικό σχόλιο της κ. Μπατσαρά για το μνημείο των προσφύγων που στήθηκε στην πλατεία Τσερμενίου, ο Παύλος Παυλίδης σχολίασε: «Φάνηκε ότι ο σύλλογος (σ.σ. Μικρασιάτες) και ο δήμος Βέροιας μπορούν να κάνουν πολλά. Σε αντίθεση με την ΚΕΠΑ που έδειξε μικροψυχία».

Σχολιάζοντας την επιλογή του ΔΣ του ΔΕΥΑ να τον μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση, ο Παύλος Παυλίδης σημείωσε: «Δεν είναι σωστό να μηνύει η Δημοτική Επιχείρηση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ας απαντήσει πολιτικά η επιχείρηση σε αυτό που τίθενται» σχολίασε ο κ. Παυλίδης. "Ναι αλλά κι εσείς θα πρέπει να προσέχετε τι λέτε" απάντησε ο κ. Τσαχουρίδης. "Αν πάρει πίσω αυτά που είπε για σκάνδαλο στην ΔΕΥΑ, θα εισηγηθώ να πάρει πίσω την μήνυση η ΔΕΥΑ" σχολίασε ο κ. Διαμάντης.

Ερώτηση για την εξέλιξη της κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Κυψέλη έκανε ο Παύλος Παυλίδης. "Ως τώρα τα πράγματα πάνε καλά. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται η παράδοση του έργου τον Αύγουστο. Αν δεν υπάρξουν απροόπτα, τον Σεπτέμβρη θα είμαστε έτοιμοι" σημείωσε ο δήμαρχος.

Για ασυνέπεια της Κυβέρνησης στο θέμα της έναρξης των σιδηροδρομικών δρομολογίων στάθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να μπει ξανά σε λειτουργία ο σιδηρόδρομος για να μετακινούνται οικονομικά οι εργαζόμενοι από και προς την εργασία τους.

Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο κ. Μαρκούλης ήταν η κατάσχεση κατοικίας εργαζομένου σημειώνοντας ότι τα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει να πάρουν θέση σε αυτές τις επιλογές. Επίσης ο κ. Μαρκούλης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την απαξίωση της παραγωγής ζάχαρης και της τευτλοκαλλιέργειας προτρέποντας το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα.

Έγκλημα χαρακτήρισε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Γιώργος Μελιόπουλος. Επίσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει το νερό. «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό» σχολίασε ο κ. Μελιόπουλος.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ άσκησε κριτική και στην διοίκηση του δήμου για την αποκόλληση σοβάδων στο σχολείο του Αγίου Γεωργίου. «Η ασφαλής σχολική στέγη αποτελεί ζήτημα ζωής» σημείωσε ο κ. Μελιόπουλος και ρώτησε αν θα γίνουν έλεγχοι σε όλες τις σχολικές μονάδες. "Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν άμεσα" σημείωσε η κ. Τζίμα και ο κ. Τσαχουρίδης πρόσθεσε ότι ο δήμος βρίσκεται καθημερινά στα σχολεία για να καλύψει τις ανάγκες τους.

Σχολιάζοντας τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, ο κ. Μελιόπουλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν αντέχει να αντιμετωπίσει τους θεσμούς που η ίδια δημιούργησε και την κατηγόρησε για απαξίωση της συνεδρίασης. Για το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων η κ. Τζίμα σχολίασε: «Θα προσπαθήσουμε να εξελίξουμε τον θεσμό. Ακούσαμε τις απόψεις των νέων και κάποιες από τις θέσεις τους θα τις δούμε. Κάποιες άλλες δεν είναι υλοποιήσιμες. Είναι σημαντικό θέμα η κοινωνικοποίηση των νέων».

Ο κ. Μελιόπουλος με αφορμή την αντιπυρική περίοδο τόνισε ότι υπάρχουν σε πολλά σημεία του δήμου χώροι που έχουν μετατραπεί σε χωματερή και κρύβουν κινδύνους να σημειωθούν εκεί πυρκαγιές. Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος, μίλησε για αυθαίρετη απόθεση απορριμμάτων από ιδιώτες σε χώρους που δεν είναι του δήμου. "Δεν είναι δυνατόν να έχω πίσω από τον καθένα έναν υπάλληλο καθαριότητας" σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι έγιναν προσπάθειες αποτροπής που δεν έφεραν αποτελέσματα. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν είναι όλα τα σημεία κοινόχρηστοι χώροι και ότι ο κάθε φορέας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες για τους χώρους του και όχι να καταλογίζονται όλα στον δήμο Βέροιας.

Το νέο νόμο που προβλέπει την δημιουργία διαχειριστικής αρχής για το νερό, υποστήριξε ο Γιώργος Γουλτίδης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει το νερό.

Σε ζητήματα που έθεσε και στο παρελθόν, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, ζητώντας διαφάνεια στο θέμα του απόρρητου πρωτοκόλλου και ειδικές συνεδριάσεις για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και λειτουργίας του βιολογικού. Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Θεοδωρίδη, για την λειτουργία του βιολογικού, ο κ. Διαμάντης είπε ότι αυτό το διάστημα παρουσιάζει κάποια προβλήματα και ζητήθηκε από τον ανάδοχο που τον λειτουργεί να λυθούν τα προβλήματα. "Ο βιολογικός λειτουργούσε πάρα πολύ καλά. Το τελευταίο διάστημα δεν ξέρω τι φταίει" σχολίασε ο κ. Διαμάντης. "Ο κ. Γκανάτσιος δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει γραπτά στα ερωτήματα που τέθηκαν" σχολίασε ο δήμαρχος.

Με αφορμή την προσχώρηση της κ. Ράλλη στον συνδυασμό Βοργιαζίδη, ο κ. Τσιούντας προκάλεσε τον δήμαρχο να ξεκαθαρίσει σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει. Δεν έχω κρύψει ότι ανήκω στην κεντροαριστερά. Επίσης, αυτοδιοικητικά, ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος» απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο Κώστας Παλουκίδης ρώτησε τι πρόκειται να κάνει ο δήμος Βέροιας στο κτίριο Καραναστάσης ώστε να ανοίξει ο δρόμος που είναι κλειστός λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου. Ο κ. Παλουκίδης είπε πρέπει να γίνει κάτι για να ανοίξει ο δρόμος διότι δημιουργεί προβλήματα και στις επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί αλλά και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Απαντώντας ο κ. Τσαχουρίδης είπε ότι ο δρόμος έκλεισε με εισαγγελική αρχή και εξετάζεται αν μπορεί να κατασκευαστεί ένα προστατευτικό τούνελ για να ανοίξει ο δρόμος. Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο δήμος περιμένει την απάντηση της αρμόδιος επιτροπής του Υπ. Πολιτισμού για την κατεδάφιση του κτιρίου και πρόσθεσε ότι η άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου είναι να κατεδαφιστεί το κτίριο.

Επίσης ο κ. Παλουκίδης έθεσε ζήτημα στον αντιδήμαρχο Καλλίστρατο Γρηγοριάδη για το αν προμηθευτεί σύστημα GIS για τις ανάγκες των μηχανικών. «Είναι ένα σύστημα που το χρειαζόμαστε» τόνισε ο κ. Παλουκίδης. Απαντώντας ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν νεότερα για το θέμα και με αυτό προανήγγειλε θετικές εξελίξεις.

Ερώτηση για το θέμα των αμμοληψιών έθεσαν οι Κυριάκος και Θόδωρος Θεοδωρίδης. Οι αμμοληψίες χαρακτηρίστηκαν παράνομες και κατατέθηκε η ερώτηση γιατί δεν εκδόθηκε άδεια. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι από σωρούς παλαιών αμμοληψιών, χρησιμοποίησε υλικά ο δήμος για την αγροτική οδοποιία. 

Σε ερώτηση της Συρμούλας Τζίμα για την παιδική χαρά ΑμΕΑ, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος απάντησε ότι σύντομα θα έρθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης σημειώνοντας ότι η Βέροια επιστρέφει σε προηγούμενους ρυθμούς επισκεψιμότητας (μετά την πανδημία) και ότι τα πράγματα γίνονται καλύτερα με την λειτουργία του νέου μουσείου. Επίσης ο κ. Ασλανίδης αναφέρθηκε και στις ανθισμένες ροδακινιές, σημειώνοντας ότι έγινε γύρισμα τηλεοπτικού καναλιού στον Τρίλοφο (Κυριακή στο χωριό) και η προβολή των γυρισμάτων θα γίνει το Πάσχα.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69