BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

super course

Το όνομα Μακεδονία ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (video)

Στον απόηχο και της δεύτερης πολύ μεγάλης συγκέντρωσης για το όνομα Μακεδονία, το θέμα άνοιξε εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με συμβούλους να ζητούν εκ νέου την συζήτηση του θέματος και τον δήμαρχο να τονίζει ότι το θέμα συζητήθηκε και οι σύμβουλοι εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Το θέμα άνοιξε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Μαρκούλης τονίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν και κάποιοι προσπαθούν να αυξήσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων και πρόσθεσε ότι αυτοί που συμμετείχαν δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο Έλληνες από αυτούς που δεν συμμετείχαν. "Δεν ήταν φασίστες αυτοί που συμμετείχαν αλλά σήμερα ένα μόρφωμα προσπαθεί να κάνει δικό του κτήμα αυτή την διαδικασία" σχολίασε ο κ. Μαρκούλης.

"Τα συνθήματα που ακούστηκαν στα δυο συλλαλητήρια δεν αμφισβητούν τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικα σχέδια στην περιοχή που προωθεί η κυβέρνηση. Τα συνθήματα και οι ομιλίες συγκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα και ρίχνουν νερό στον μύλο του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού. Κατά συνέπεια δεν προβάλουν καμιά λύση υπέρ του λαού" σχολίασε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

Ο Ζήσης Πατσίκας επεσήμανε ότι ο δήμος Βέροιας από πρωταγωνιστής στις αντιδράσεις του 1992, σήμερα δεν είναι ούτε κομπάρσος. "Να αποφασίσουμε πώς θα αντιδράσουμε ή για τους λόγους τους οποίους δεν αντιδρούμε. Μπορεί δηλαδή κάποιοι να συμφωνούν με τον Σκοπιανό πρόεδρο ότι θα μοιραστούμε με το γειτονικό κρατίδιο την Ιστορία του δικού μας τόπου μας. Ότι θα τους δώσουμε το όνομά μας. Αλλά να αποφασίσουμε, να σηκώσουμε τα χέρια εδώ μέσα ως αντιπροσωπευτικό δείγμα, ως εκπρόσωποι των δημοτών και να μάθουμε τι πιστεύει ο καθένας" είπε ο κ. Πατσίκας.

Ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, είπε ότι δεν χαρίζει τέτοια συγκέντρωση στην Χρυσή Αυγή, πρόσθεσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν από όλα τα κόμματα, σημείωσε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο καταλληλότερος για ομιλία και τέλος τόνισε ότι το συλλαλητήριο είναι δημοκρατικό δικαίωμα του λαού και δεν μπορεί κανείς να του το στερήσει.

Η Μαρία Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι ήταν ένα συλλαλητήριο χωρίς κοματάρχες και με τον λαό ενωμένο.

Ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε το 1992, υπογράμμισε ότι στους σχολικούς χάρτες η αρχαία Μακεδονία περιελάμβανε και την περιοχή των Σκοπίων και σημείωσε ότι στην συνθήκη του Βουκουρεστίου, τα εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας μοιράστηκαν στην Ελλάδα, τα Σκόπια και την Βουλγαρία. Ο κ. Τσαπαρόπουλος είπε ακόμη ότι το 1977 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναγνώρισε στον ΟΗΕ την γλώσσα των Σκοπίων ως Μακεδονική και ότι 150 κράτη την αποκαλούν σήμερα Μακεδονία. Ο κ. Τσαπαρόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με τον αλυτρωτισμό των γειτόνων.

Στο θέμα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων στάθηκε και ο Γιώργος Σοφιανίδης ενώ ο Βασίλης Λυκοστράτης έδωσε συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας για τη ναύλωση λεωφορείων για τα δυο συλλαλητήρια.

Ο δήμαρχος κλείνοντας τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι που σήμερα προσπαθούν να καιροσκοπήσουν και πρόσθεσε ότι πριν λίγα χρόνια υποστήριζαν την σύνθετη ονομασία και σήμερα κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Δείτε στο βίντεο τα αποσπάσματα

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69