tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καζάκης: "Ψηφίζουμε όχι στο δημοψήφισμα, απαλλαγή από το χρέος, επιστροφή στην δραχμή γιατί θα πεινάσουμε"

kazakis ver

Όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, έξω από την Ευρωζώνη και καταγγελία των δανείων της χώρας ως παράνομων και επαίσχυντων ώστε να απαλλαγεί ο Ελληνικός λαός από αυτά ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Γραμματέα του ΕΠΑ.Μ Δημήτρη Καζάκη στην Βέροια. Ο κ. Καζάκης τόνισε ότι η μόνη επιλογή που θα αλλάξει την τύχη των Ελλήνων είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, η δημιουργία νέου συντάγματος, η αξιοποίηση όλως των χρηματοδοτικών εργαλείων για να δημιουργηθεί «παραγωγή» στην χώρα και θα χρηματοδοτήσει την Ελληνική οικονομία και τέλος διαγραφή όλων των χρεών των πολιτών από την εφορία και δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. Ας δούμε τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του:

Το δημοψήφισμα

«Αυτή την εβδομάδα θα δούμε σημεία και τέρατα. Ψυχραιμία. Θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Ζούμε σε καθεστώς ψυχολογικού πολέμου. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Από το 2010 εγκαταστάθηκε ένας μηχανισμός και κατευθύνει αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο. Σύμφωνα με αυτές τις γραμμές, ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει, πρέπει να φοβάται, όσοι λένε την αλήθεια είναι γραφικοί. Υπάρχει εταιρεία που εκπαιδεύει τους πανελίστες και τους παρουσιαστές ειδήσεων για να δημιουργούν πανικό. Τις τελευταίες ημέρες μας παρουσιάζουν τα πράγματα λες και θα γίνει πόλεμος. Όλος αυτός ο κακός χαμός γίνεται γιατί δεν πρέπει η Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ».

Το ευρώ

«Έφτιαξαν ένα κοινό νόμισμα που βασίζεται στις υστερικές φαντασιώσεις των μεγαλύτερων απατεώνων. Το κοινό νόμισμα δημιουργεί χρέος γιατί αναγκαζόμαστε να το αγοράσουμε από την ΕΚΤ. Το κόστος του δηλαδή συν το επιτόκιο. Μέχρι να μπούμε στο ευρώ, χρωστούμε 145 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά από 170 χρόνια, με πολέμους, χρεωκοπίες. Μέσα στην επόμενη επταετία το χρέος εκτινάχτηκε. Το χρέος είναι προϊόν των δανεικών για να πληρώσουμε τα δανεικά».

Η κρίση και ο ρόλος Παπανδρέου

«Οι αγορές μας δάνειζαν χωρίς πρόβλημα, ενώ έβλεπαν που πάει το πράγμα, διότι τα χρέη μας ήταν εγγυημένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το 2009, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορούσε να πουλήσει ομόλογα. Τότε μπορούσαμε να διαχειριστούμε την κρίση χωρίς να μπούμε στα μνημόνια. Τα ομόλογα που είχαν οι δανειστές ήταν σε εθνικό δίκαιο. Θα έπρεπε να έρθουν οι δανειστές στα Ελληνικά δικαστήρια και να διεκδικήσουν τα χρήματα. Μπορούσαμε εντός ευρώ να μην τους πληρώνουμε μέχρι να βγει η απόφαση. Μπορούσαμε να ζητήσουμε συνδρομή και από τα κράτη μέλη. Όταν οι Γερμανοί και τα άλλα κράτη είδαν τι πάει να γίνει, έφεραν τον Γιωργάκη με το «λεφτά υπάρχουν». Όταν έγινε η αλλαγή, η κυβέρνηση Παπανδρέου επιδείνωσε δραματικά την οικονομική κατάσταση της χώρας για να πάμε στα μνημόνια, υπέγραψε τον Μάρτιο του 2010 την Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση και ήρθε ο Φούχτελ στην Ελλάδα για να δει τι θησαυρούς μπορεί να πάρει. Στην πρώτη συνάντηση Τσίπρα με την Μέρκελ, όταν τον πήρε από το χεράκι, του είπε ότι την ενδιέφερε αν ήταν σε ισχύ οι συμβάσεις των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Παραδόθηκε από τους Αμερικανούς, με τον Παπανδρέου, το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα στους Γερμανούς κι έτσι δέχθηκαν να στηθούν οι μηχανισμοί στήριξης. Τα κράτη έχουν ασυλία έναντι των δανειστών, για να προστατεύονται οι λαοί. Γι αυτό το λόγο έπρεπε η Ελλάδα να παραιτηθεί από αυτή την ασυλία. Και αυτό έγινε με τις δανειακές συμβάσεις. Αυτοί που υπέγραψαν αυτές τις συμβάσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν την ποινική δικαιοσύνη».

Κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα

«Προτείναμε από τις 26 Γενάρη να γίνει αναστολή πληρωμή προς τους δανειστές. Ακόμη κι αν σταματήσεις να τους πληρώνεις δεν μπορούν να σε βγάλουν σε διαδικασία πτώχευσης. Θα μας έδινε το εξής πλεονέκτημα. Θα έσφιγγαν οι πισινοί των δανειστών και η κυβέρνηση δεν θα λεηλατούσε τα ταμεία της χώρας για να πληρώσει. Είπαμε να μπουν οικονομικοί εισαγγελείς στις τράπεζες για να δούμε τι γίνεται και θα σταματούσε ο εκβιασμός με τον «άνοιξε – κλείσε την κάνουλα Ντράγκι». Ο ELA είναι μορφή δανεισμού, ακριβή μορφή. Οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματα αφού πρώτα ο υπουργός οικονομικών υπογράψει ότι αν δεν τα πληρώσουν οι τράπεζες θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Οι τράπεζες πήραν 160 δις από τον ELA. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Δάνεια δεν έγιναν; Καταθέσεις που έφυγαν; 30 δισεκατομμύρια ήταν. Τα υπόλοιπα που πήγαν; Γι αυτό λέμε να μπουν οικονομικοί εισαγγελείς. Επίσης τους είπαμε για την φυγή κεφαλαίων, να κάνουν κάτι και να αδυνατίσουν το όπλο Ντράγκι για κάπιταλ κοντρόλ. Έπρεπε η κυβέρνηση Τσίπρα να βάλει φόρο, 40%, επειδή είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στα χρήματα που έφευγαν. Αν έπαιρνε τα μέτρα αυτά δεν θα χρειαζόταν να κλείσει τις τράπεζες. Η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει το δημοψήφισμα τον Φλεβάρη. Αν το είχε κάνει δεν θα είχαμε υποστεί την λεηλασία των ταμείων. Από την πρώτη εβδομάδα, μετά τις εκλογές, ήμασταν υπέρ του δημοψηφίσματος. Ήρθε την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, μετά το κλείσιμο των αγορών, αφού είχε καλύψει τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν ανάγκασε τις τράπεζες να ρευστοποιήσουν χρήματα από τα αποθεματικά τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους την τρέχουσα εβδομάδα. Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του Ντράγκι αλλά ο Πρωθυπουργός δεν πήρε μέτρα. Έκλεισε μόνο τις τράπεζες κι έβαλε πλαφόν. Κράτησε εκτός της κρίσης των τελευταίων ημερών τον κομματικό στρατό, τους δημοσίους υπαλλήλους, για να μην γίνει χαμός και άφησε έρμαιο στην κρίση τους συνταξιούχους».

Έρχεται κούρεμα καταθέσεων

«Να είσαστε έτοιμοι για τα χειρότερα. Οι τράπεζες δεν έκλεισαν για πλάκα. Έγινε για κούρεμα καταθέσεων και επιβολή φόρου στην κίνηση των χρημάτων. Χορτάσαμε από δηλώσεις της κυβέρνησης. Δεν παίρνει μέτρα. Πιστεύω θα κλιμακωθεί το όχι. Βλέποντας την ομιλία Σαμαρά στην κοινοβουλευτική του ομάδα, καταλαβαίνει τον πανικό τους. Φοβούνται την φυλακή. Το τρέμουν αυτό το πράγμα γι αυτό ουρλιάζουν».

Τι σημαίνει ναι στο δημοψήφισμα και τι πρέπει να γίνει

«Αν υπάρξει ναι στο δημοψήφισμα, οι συντάξεις θα πάνε στα 300 ευρώ, ο ΦΠΑ θα εκτιναχθεί, οι μισθοί θα υποστούν καθίζηση, θα απελευθερωθούν οι απολύσεις και άλλα πολλά. Το όχι είναι μια πρώτη απάντηση. Αλλά αυτό πρέπει να συνοδευτεί από σχέδιο ανόρθωσης της χώρας. Πρέπει πρώτα να καταγγείλουμε ως παράνομο και απεχθές το χρέος. Μπορούμε να το αρνηθούμε στο σύνολό του. Το έχει προτείνει και ο ΟΗΕ. Σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να το αρνηθούμε, όχι σε ευρωπαϊκό. Με αυτό τον τρόπο ξεμπερδεύουμε ολοκληρωτικά με αυτό. Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις είναι φεύγεις από την Ευρωζώνη. Χρειάζεσαι χρηματοδότηση και αυτό πρέπει να γίνει από τα λαϊκά στρώματα. Με τα δικά σου χρηματοδοτικά εργαλεία. Για να μπεις σε εθνικό νόμισμα χρειάζεται 6-8 μήνες, χωρίς εκκρεμότητες στην Ε.Ε. Αυτό το διάστημα δίνεις ισχυρή παραγωγική ώθηση της τοπικής οικονομίας. Με έλεγχο των τραπεζών, προσπαθείς να δώσεις χρήματα εκεί που χρειάζονται. Αν απαλλαγούμε από αυτούς τους δεσμούς, επαναφέρουμε τις συντάξεις εκεί που ήταν και δεν εμποδίζει τίποτα να ενισχυθούν τα εισοδήματα που είναι κάτω από την φτώχια και βοήθεια στις οικογένειες που έχουν ανήλικα παιδιά. Αυτό το εισόδημα των 7 δισεκατομμυρίων θα πέσει στην αγορά και θα πολλαπλασιαστεί και θα φτάσει στα 28 δισεκατομμύρια. Επίσης θα απαλλάξεις τον κόσμο από το χρέος που έχει στην εφορία και κάνεις ένα νέο δίκαιο φορολογικό νόμο. Από τα 78 δις που έχει να λαμβάνει η εφορία, ζήτημα να πάρει τα 1-2 δις. Να μην επιτρέψουμε το άνοιγμα βιβλίων σε offshore, να δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μόνο αν αποδείξουν ότι είναι δικά τους. Όσα δεν αποδειχθούν ότι ανήκουν κάπου, να δημευτούν και τα υπόλοιπα να φορολογηθούν. Αν απελευθερωθούμε από την ευρωζώνη θα έχουμε και καλύτερες συνθήκες εμπορίου. Τώρα είμαστε αποκλεισμένοι. Μας λένε αν φύγουμε δεν θα έχουμε μέλλον. Αν δούμε το εμπόριο που έχουμε με τρίτες χώρες βελτιώνεται. Με τις χώρες τις ευρωζώνες επιδεινώνεται. Τι να κάνουμε στην ευρωζώνη; Τρελοί είμαστε; Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι να αποκτήσουμε παραγωγή, χωρίς να πνίγεται ο παραγωγός. Ότι θα παράγεται εδώ θα προστατεύεται. Δεν θα εισάγουμε τίποτα από αυτά που παράγουμε. Εισαγωγή μόνο όταν τελειώνει η δική μας παραγωγή. Είναι αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ».

Θα πεινάσει ο κόσμος τον χειμώνα

«Πρέπει να τους στείλουμε στον διάολο και ακόμα παραπέρα. Με το κάζο που έπαθε φέτος ο τουρισμός και την ζημιά που έπαθε το εμπόριο σήμερα, ακόμη κι αν μείνουμε έτσι, τον χειμώνα ένας στους δυο εμποροϋπάλληλους στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίζει το φάσμα της πείνας. Αν εφαρμοστούν και τα μέτρα των δανειστών, φανταστείτε τι θα γίνει. Ο καθένας μας θα κληθεί να πάρει αποφάσεις. Ή ήρωας ή νενέκος. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτό που πρέπει να μας φοβίζει είναι αυτό που θα γίνει αν δεν πάρουμε τις αποφάσεις μας. Μπορούμε να πυροδοτήσουμε ένα κραχ στην αγορά, που το κραχ του 2008 θα είναι παιδική αγορά. Αν την Δευτέρα το όχι είναι βροντερό, οι αγορές θα έχουν μαύρη Δευτέρα. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τα ερείπια των αγορών».

Ο Γιάννης Αθανασιάδης

Το στέλεχος του ΕΠΑΜ Γιάννης Αθανασιάδης στον χαιρετισμό του σημείωσε: «Δεν έχουμε ιδεολογική ταυτότητα, έχουμε τις ανάγκες που έχει αυτή η χώρα. Με αφορμή τις ανάγκες της χώρας και τα προβλήματα που πλήττουν τους πολίτες, μέσα σε μια τετραετία δημιουργήσαμε ένα δίκτυο από κανονικούς ανθρώπους, που διέγνωσαν τις ίδιες ανάγκες και αυθόρμητα πήραν τις πρωτοβουλίες και δημιούργησαν πυρήνες. Η χώρας μας βρίσκεται σε μια οικονομική κατοχή. Αποφασίζουν άλλοι για την χώρα μας, όχι ο λαός. Από αυτή την κατοχή πρέπει να απαλλάξουμε την χώρα μας. Ο αγώνας μας είναι απελευθερωτικός. Ο Ντράγκι και η ΕΕ αποφασίζουν για την υγεία και την παιδεία μας. Πρέπει να αντισταθούμε, όπως μπορούμε ο καθένας. Δεν είπαμε να πάρουμε τα όπλα αλλά γιατί όχι αν χρειαστεί. Εμείς λέμε διαγραφή με μονομερή ενέργεια του χρέους, έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη και λειτουργία με δικό μας νόμισμα. Κάποιοι άνθρωποι μας έφεραν ως εδώ, δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Τέλος θα πρέπει να αποφασίσουμε τι δημοκρατία θέλουμε. Να ψηφίσουμε νέο σύνταγμα».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69